FocalJMLab 836V vs. Triangle Celius ESW

Съобщение
Автор
Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#31 Мнение от Audiomaster »

gitsov1 написа:Ами понеже до сега не ми се е случвало да чуя хорна без пик на 250 херца и със стегнат бас затова попитах , но щом казвате съгласихте ме.Иначе според мен стегнат бас имат трансмисионите линии, но не и хорните.Поне аз мисля така , а съм послушал доста хорни.
Няма и как да чуеш - при хорните е кощунство да се говори за оребряване, а тези големи неоребрени площи свирят ЯКО! Питай Краси Йончев, той ще ти каже. Доста дебели трябва да са стените, за да няма излишни резонанси. Няма хорна над 3 метра, която да не свири, ако не е оребрена или най-малкото със здрави стени.

А аз имам друг въпрос - какво е положението при 7, 8 и повече метровите хорни, които имат стегнат бас, но пък забавен? Понеже само у Рачев чух нещо, което ми хареса, след обработката на помешението не съм бил, но Краси и други твърдят, че е много по-добре сега. И все пак това леко забавяне го има. На изложението на БГАудио в София чух невероятно твърд и дразнещ бас, който ми направи главата мека точно за 15 минути и това не е само мое мнение. Тези хорни тогава имаха точно уста тип тромпет, койято не е много полезна за получаването на реален бас.

В неделята бях във Варна при Момчил, видях големите заготовки и ми е много интересно какво ще се получи - този човек е наистина голям ентусиаст.
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Ivan Rachev »

:D забавяне :lol: , еми забавясе нали трябва да измине целия път през хорната докато излезе през устата и за това сигурно...
п.с. Аудиогосподарю нека приятелчета ти от цлуба дати обяснят как стоят нещата ....примерно Попа или Брадата а може и Стоев :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
gitsov1
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#33 Мнение от gitsov1 »

Да Рачев навярно е от помещението, а от както слушах в захлас увас мина време и пораснах. Сега си слушам на хорни и на трансмисии от време на време. Без да лъжа хорните са фаворит , но от към среди , сцена и присъствие , а от към линейност трансмисиите ги превъзхождат.Някой ден , скоро надявам се ще си и обработя и помещението за слушане и тогава ще знам със сигурност има ли пик хорната или не , за сега ще се доверя на компютърна симулация и ще кажа , да има.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#34 Мнение от Rumen Zografov »

Audiomaster написа:
Ivan Rachev написа::D забавяне :lol: , еми забавясе нали трябва да измине целия път през хорната докато излезе през устата и за това сигурно...
Е, щом Гуруто казва, че се забавя, значи имаме признание за забавянето, а забавения бас знаем какво значи...
[smilie=to funny.gif]
Изображение

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от Borislav Uzunov »

Audiomaster написа:
А аз имам друг въпрос - какво е положението при 7, 8 и повече метровите хорни, които имат стегнат бас, но пък забавен?
:smt033
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#36 Мнение от Zlatan Kitanov »

Единствената по-дълга хорна, която слушах беше на Сашо Ташов. Няколко пъти. "Забавяне" не беше сред впечатленията, които оставиха в мен тези чудовища...

Аватар
gitsov1
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#37 Мнение от gitsov1 »

Оооо да Рачев отдавна правя разлика между пуш пул е еднотактен :lol: в полза на еднотактният разбира се. А относно бедният роднина от село за трансмисиите става на въпрос, отдавна съм спрял да се задоволявам с пост-социалистическо производство и съм обърнал очи към братска Финландия за драйвер, но както сам каза това е въпрос на възможности :lol: Като казах надявам се скоро да си оправя акустиката на помещението , имах в предвид че се надявам скоро да завърша стаята си за слушане на музика , но и това е въпрос на възможности мисля :roll: Абе що оспамихме така темата на човека , Аз лично се извинявам на авторът на темата :oops: ИЗВИНЯВАЙ.
П.П. Ааааа аз нямам претенции да имам какъвто и да е опит в усилватело- строенето и в правенето на озвучителни тела.

Аватар
Belin
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#38 Мнение от Belin »

Уважавам много мненията на хората от този форум, но за сега все още не съм поел по дългия път към хорни и лампи . Някой ден ще започна... въпрос на свободно време или по скоро на по добра организация. А и наистина ми е трудно да разделя музиката от киното, което също се надявам някои ден да направя.
За сега си поръчах JM LAB PROFILE 928 от чужбина, които ще ми излязат около 5200-5300 лв., ще дойдат към началото на февруари. Смятам че звучат наистина чудесно, значително по добри са от 836 (официалната цена - два пъти по скъпи)
Като пристигнат ще споделя...

Просто някои цени в България са наистина странни. Може би се дължи на малкия пазар...

Ако някой се интересува - на лични.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Ivan Rachev »

gitsov1 написа:Оооо да Рачев отдавна правя разлика между пуш пул е еднотактен :lol: в полза на еднотактният разбира се.
..браво на момчето.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Angel Gekov »

Kiril Pahlev написа:...Независимо кой, къде и какви хорни е слушал и имат ли те пик на 250Hz или не (според мен не, всичко зависи как са проектирани)...
Абсолютно си прав - вероятно дори в еднакви хорни може да се долови разлика, стига човек да има "ухо". Точно в момента слушам два чифта хорни (моите и тези, предназначени за един приятел), с почти еднакъв обем и габарити, с едни и същи говорители (Етер 6), но с различна конструкция и се чудя кой ми харесва повече. Ако искаш заповядай, тъкмо ще чуя и твоето мнение на безпристратен слушател, а и ти ще придобиеш впечатления.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”