Мнение за този Ресивър

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
muftata

Мнение за този Ресивър

#1 Мнение от muftata »

Здобих се с този скромен ресивър Pioneer vsx-516 за цената от 560 лв.
Моля, вашето мнение за него.
Ще ви предоставя линк, кадето можете да се здобиете с малко повече информация за него.
Ресиверът ще се ползва главно за слушане на музика hip-hop house.
Eто ви линк
http://www.pazaruvaj.com/usilvateli-i-t ... 71594.html

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Мнение за този Ресивър

#2 Мнение от Nanko Rusev »

Ами за какво ти е мнение след като си го купил вече :lol: .... по-добре се опитай да го продадеш :D

muftata

#3 Мнение от muftata »

Ами все още мога да го върна, но искам да знам мнението ви като
хора дето разбират от този тип техника дали съм сполучил с покупката ?

ByD

#4 Мнение от ByD »

Ниския клас на Pioneer (под VSX-9xx) са доста зле. Особено е зле работата с възпроизвеждането на музика. Или трябва да се качиш в по-висок клас, или да се ориентираш към нещо друго в евтините модели. Например ето това, но може да се поогледаш и за моделите на Yamaha и harman/kardon. Горепосоченото Sony звучи доста по-добре на музика от VSX-516, въпреки че е най-нисък клас.
Естествено всичко това с уточнението, че слушането на музика с A/V ресивър си е компромис по принцип.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nanko Rusev »

byd написа:Ниския клас на Pioneer (под VSX-9xx) са доста зле. Особено е зле работата с възпроизвеждането на музика. Или трябва да се качиш в по-висок клас, или да се ориентираш към нещо друго в евтините модели. Например ето това, но може да се поогледаш и за моделите на Yamaha и harman/kardon. Горепосоченото Sony звучи доста по-добре на музика от VSX-516, въпреки че е най-нисък клас.
Естествено всичко това с уточнението, че слушането на музика с A/V ресивър си е компромис по принцип.
За 600-те лева тук могат да се купят такива неща, когато говорим за музика ....

ByD

#6 Мнение от ByD »

Nanko Rusev написа:За 600-те лева тук могат да се купят такива неща, когато говорим за музика ....
Да де, ама човека сигурно иска да гледа и кино, щом се е ориентирал към 5.1/7.1. И едва ли му се дават едни пари за киното и още едни за музиката. Пък ако греша - проблема му е никакъв...

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nanko Rusev »

byd написа:
Nanko Rusev написа:За 600-те лева тук могат да се купят такива неща, когато говорим за музика ....
Да де, ама човека сигурно иска да гледа и кино, щом се е ориентирал към 5.1/7.1. И едва ли му се дават едни пари за киното и още едни за музиката. Пък ако греша - проблема му е никакъв...
muftata написа:...цената от 560 лв.

...
Ресиверът ще се ползва главно за слушане на музика hip-hop house.
...

Аватар
PEY0
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от PEY0 »

Доколкото това е музика, е напълно подходящ... :)

muftata

#9 Мнение от muftata »

Значи ориентирах към този ресивър, понеже ми се стори доста добър пък и марката пионеер нее никак за подценяване , това което са писали за него никак нее лошо. Разбирасе когато го чух останах одивен !!!! в истинскиат смисъл на думата ,но имам един лек проблем това е че при MCACC тоест когато ресиверът се самонаглася ,ако съм му вързал 4 колонки по 20 watt и 2 колонки по 80 watt смаля мощността на тези от 80 на 20 автоматично . Ресиверът е 6.1 нее 5.1 нито 7.1

USB вход и Sound Retriever технология за възтановяване на компресирани записи осигуряват свързване и просвирване от PC или MP3 плеъри. Така когато се опитам да свържа пц-то към ресиверът не става зашто ?

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Nikolay Savov »

Ако искаш нещо стойностно и наистина изпипано максимално близо в духа на HI-END ,се ориентирай към Denon.
Препоръчвам ти моделите AVR-1508 и
AVR-1708 като за твоят примерен бюджет.

Остави Паенир на хайфистите ;)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Daniel Petrov »

muftata написа:Значи ориентирах към този ресивър, понеже ми се стори доста добър пък и марката пионеер нее никак за подценяване , това което са писали за него никак нее лошо. Разбирасе когато го чух останах одивен !!!! в истинскиат смисъл на думата ,но имам един лек проблем това е че при MCACC тоест когато ресиверът се самонаглася ,ако съм му вързал 4 колонки по 20 watt и 2 колонки по 80 watt смаля мощността на тези от 80 на 20 автоматично . Ресиверът е 6.1 нее 5.1 нито 7.1

USB вход и Sound Retriever технология за възтановяване на компресирани записи осигуряват свързване и просвирване от PC или MP3 плеъри. Така когато се опитам да свържа пц-то към ресиверът не става зашто ?
Ако продължаваш да пишеш така неграмотно, за твое Одивление ще се Здобиеш с бан в истинскиАТ смисъл на думата, което пък от своя страна никак не(тука има дупка)е зле, разбира(тука също)се!
И не питай зашто...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

muftata

#12 Мнение от muftata »

Извинявам се !!!!
Бихте ли ми казали нещо повече за SPDF ? Дали това е проблема ?
Лап-топа ми не разполага с такъв изход.
Фактически няма как да ги свържа !
Някаква идея, имате ли ?

Аватар
antonix
има опит
има опит
Обратна връзка:

препоръчвам смяна

#14 Мнение от antonix »

Pioneer наистина си е марка, но ........
В този форум хората слушат музика и обичат да я слушат качествено, а хората имат само по две уши..затова използват само по две озвучителни тела. Препоръчвам ти , първо замени покупката си със стандартен стерео усилвател
http://www.electron.bg/product_info.php ... rers_id=12
и с останалите парички правиш сам или с помоща на някой от спецовете тези озвучителни тела
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... topic&t=97

Повярвай , наистина ще чуеш музиката, дори когато гледаш филм ще си доволен !

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#15 Мнение от Simonov »

muftata написа:USB вход и Sound Retriever технология за възтановяване на компресирани записи осигуряват свързване и просвирване от PC или MP3 плеъри.
Я сега си свали розовите очила... не, не...
Нека да започна от начало :roll: :roll: :roll:

:idea:

Я сега си извади каблите от конекторите, чрез които някои структури те използват за "батерия" и ми обясни как е възможно да се извади нещо от нищото т.е. как е възможно да се възстанови нещо което е било безвъзвратно загубено в небитието :?: :?: :?:

Вземи си парите обратно и си купи норамлен СТЕРЕО усилвател, щом ще слушаш музика. Лъскавите надписи и "феноменални нови технологии" са родени не на "чертожната дъска" на аудио инженера, а в умните глави на младежите от отдел "Реклама", които очевидно ще получат добра преемия в края на месеца заради множеството "доволни клиенти" :wink:

Сещаш ли се? ;)

Хайде със здраве :)
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”