Âïå÷àòëåíèÿ îò VKN 12212...

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

Âïå÷àòëåíèÿ îò VKN 12212...

#1 Мнение от AdsBot [Google] »

Àêî íÿêîé èìà ñðåùè ñúñ òàêèâà ãîâîðèòåëè, íåêà ñïîäåëè...
Èçãëåæäàò ãîðå-äîëó ïî îáåùàâàùè îò ñòàðèòå Áà 12", ñúñ èìïðåãíèðàíà ìåìáðàíà è ìàëêî ïî äðóãî îêà÷âàíå... äà ñå íàäÿâàì ÷å ñà ïî äîáðè... âñå ïàê ñòàâà âúïðîñ çà ñóááàñ âúâ 4-òè ðåä áàíäïàññ êóòèÿ.Ìèñëÿ ÷å òåçè ïàðè íÿìà êàêâî äðóãî äà ñè âçåìà, àêî ëè èìà òî ùå å íÿêîé 16-20ñì áðàìáàçúê ñúñ ÷óâñòâèòåëíîñò íå ïîâå÷å îò 82-86 äá... :)

Zmej

Re: Впечатления от VKN 12212...

#2 Мнение от Zmej »

Забрави принципно за идеята български 12" в бандпас... Освен ако не ти се прави към 300 литра общ обем кутия... :roll:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

ВКН

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

Вече им загубих дирята на номенклатурата на блегоевградчани, та я ми го опиши тоз говорител.
Аз съм правил точно такъя бандпас с БГ говорител ама като не му знам точно модела....

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Значи става въпрос за тези говорители... изчислил съм бандпаса по следния начин: Преден обем 120л , Заден обем 80 литра, като има на предния обем фазоинвертор изчислен на мисля че 78 Hz.
Става въпрос за 2 такива говорителя. -6 dB pointa е 38 Hz което мисля че е дастатъчно за тази цел която аз ще изполвам (трябва ми повече SPL) .

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivo_Hristev »

Аз имам уточнен и рботещ суббас с VKN 10260-01/360-01. Но този който ти си избрал не съм го пробвал от страх че ще получа резултати каквито ти си публикувал.....
А именно много висока долна гранична честота и огромни обеми - т.е. не печелиш нищо кой знае какво с тази конструкция.
Ако много държиш - пробвай какво ще излезе....

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

T/S параметри

#6 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Demon можеш ли да дадеш Т/С параметрите на VKN 10260-01
че ми хареса като външен вид тези говорители, нека видя какво се крие във тях :)

Аватар
JAVKA
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от JAVKA »

и китайските говорители са по напред от Благоевградските(има изключения обаче) и смея да го твърдя понеже сам имал и 12"ки БГ и 8"ки БГ са не ми се търсят моделите им...и успях да се отърва от тях и в момента сам с китайски и действително ми звучат по-добре...за вида няма смисал да говорим...китайците тва го издокарват доста умело...жалко обаче че не е от значение...а и са доста по ефтини...цената от малко над 50лв за такъв говорител(12"вия)...е "леко" дебела!
JAVKATA®

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”