Въпрос относно пресмятане на филтър

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно пресмятане на филтър

#2 Мнение от Vasil Nikolov »

ivo111213 написа: Филтъра на ВЧ е 12дб/окт. Въпроса е възможно ли е да с преизчисли от 4 за 8 ома чрез подмяна стойността на кондензатора, без да се пипа индуктивността?
Сменят се и двете задължително :!: Ориентировъчно сложи 12 мФ и навий бобина 0.70 mH .Виж има и програмки които ориентират почти точно например WinISD

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Vasil Nikolov »

Никой с нищо няма да ти помогне и да иска, просто пробваш без да питаш и това е номера, нагласяш докато ти хареса на теб лично
Успех :wink:

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от npn »

[quote="ivo111213"]В момента с 8 омови ВЧ драйвъри не ме дразни толкова честота на срез от колкот това, че високите не са така наситени и ясни. ВЧ филтър режи на 12дб, ако го направя само с конденатор така, че да режи на 6дб няма ли да е по-добре? Какви ще са недостатъците тогава?
Моля помагайте, много съм бос в областа на пасивните филтри!
quote]

И на теб ще ти предложа да влезеш в www.data.bg и след регистрацията,да си намериш "X-over 3 Pro". Програмката е незаменима,защото ти показва и импедансното изравняване,т.е. онези допълнителни резисторчета дето ги има по високия клас филтри.
Импедансното изравняване е задължително,ако искаш максимума от един говорител.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от DLS »

ivo111213 написа:Въпроса ми беше удачно ли е да се направи, ВЧ филтър 6дб вместо 12дб за да свирнат по-ясно и силно високите?
Еднозначен отговор надали има. Ако високите, а и ушите ти понесат 6-те дб то правиш го така и си щастлив.
В зависимост от високите при 6дБ може и да не можеш да усилваш прекалено. Проба му е майката :)

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Ivo_Hristev »

ivo111213 написа:Въпроса ми беше удачно ли е да се направи, ВЧ филтър 6дб вместо 12дб за да свирнат по-ясно и силно високите?
По този нячин няма да свирнат по-ясно високите. Просто ги товариш повече електрически и увеличаваш областта в която работят и двата говорителя.

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Martin Krumov »

Сигурен ли си, че самият говорител е способен да възпроизвежда ясно високите, както очакваш?

Аватар
diablq
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от diablq »

Виж на колко децибела е 8 омовата ако е с по слаба чувствителност е нормално да ти се струва леко заглъхнало звученето, а и ако тялото е 4ома и товара на високочестотния говорител е 8, отделения ток ще е по слаб затова говорителя трябва да има по висока чувствителност

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”