Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#226 Мнение от VITAN »

Четат хората, ама все бягат 100-те процента :) За лечение е нужен:
1. НЧ генератор + НЧУ - за контактния метод. << може би.
2. ВЧ генератор + ПУЛСЕР (ВВ+ВЧ усилвател) и Райф лампа.
3. Честотомер, ако няма вграден някъде.

Защо Райф лампа + генератор + повишаваща БОБИНА не върши добра работа? Ако е с ВЧ генератор наличието на повишаваща бобина е много сложен и тънък момент. Но не е в това проблема. Схемата става ИЗКЛЮЧИТЕЛНО честотно зависима.

Ако е с НЧ генератор + повишаваща бобина + Райф лама ... е безмислено да се гонят ‘сериозните’ бацили. Теорията казва, че хармониците над 15-ти нямат практическо значение. Не че чрез N- брой преобразувания не може да се стигне до 312- ти например. Директно приложение нямат, а и над 95% от ененргията се заключава до 3-ти хармоник. Да приемем КПО=2. (КПО – коефициент на прекален оптимизъм.) 20 кHz x КПО x 15-ти хармоник = 600 кHz .... Тук от “ТЕОРИЯ НА СИГНАЛИТЕ” е останала само ТЕОРИЯТА, СИГНАЛИТЕ ги няма изобщо. Още не сме стигнали областта на гадните бактерии и на вирусите.

Тъй като имаше досега написани немалко дивотии, аз продължавам с моите. Започват да ваксинират против рак на шийката на матката по лекарско предписание. От такива като нас има полза – вече говорят за 300 разновидности на раковия вирус – почват да признават помалко. Имунитета от ваксина обикновено е приблизително 3-4 години (истински имунитет има след прекарано заболяване), но така или иначе вкарват вируси в човека – дори и умаломощени. 1 на 1000 или 10 000 се разболява от това с/у което са ваксинирани – ФАКТ. Много от заболелите обаче не са в официалната статистика по ред причини. Без коментар е, но не мога да не продължа…фирмата производител в руски сайт трвърди, че тази ваксина с/у рак на шийката на матката трябва да се бие и на момчетата задължително.
Как точно се пише ‘санкта сплицитас’ на латински?
---------------------------------------------------------------
http://rife.hit.bg/DATA/RIFE_Audio_Gen_&_Amp.pdf - идея за аудиогенератор и усилвател по контактния метод, но трябва да се изпита - това е само проект...
Последно промяна от VITAN на Чет Ное 01, 2007 1:32 pm, променено общо 3 пъти.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#227 Мнение от VITAN »

http://rife.hit.bg/DATA/RIFE_Audio_Gen_&_Amp.pdf
Това е работещата версия на Райф-аудиото. Най-свободната част от проекта. Всеки може да си я преформя, стига да работи. Тази дава към 10V ефективна стойност и пикове, минаващи 40V. 10V е давало и аудиото, в което навремето е учавствал д-р Райф... Понеже ефективната стойност е ниска, ток не се усеща почти, въпреки размаха. Тук плат, вода и сол не мисля да използвам, а директо изводите да включа към метални цилиндърчета.

Трансформаторчетата са 3 броя - от стари нашенски телевизори - разделящи аудиото от офазеното шаси и подаващи изход за слушалки и магнетофон. Трафове трябват заради изискването за галванично разделяне между човека и "машината". Аудиото е с 'подръчни материали', простичко, но за добра настройка освен честотомер (който и за ВЧ-то ще трябва) трябва и осцилоскоп. Схемата на генератора е подобна на тези от 'официалните Райф лампи' с таймер 555. Това води до негативи, но за последен път се съобразявам със "стандарта". Заедно с настройката на честотата (която не се отличава с добра стабилност) се променя и запълването на импулса. Та, ако с 555 онези са целели хармоници и яки пикове - тук ги има доволно, не само заради малкия магнитопровод. Тъй като на доктора навремето са му трябвали 'шипове' за лампата и не е известна нито една оригинална негова аудиочестота - за сега е това. Тук има яки аудио-шипове, които който разбира може да повиши, както и ефективната стойност - стига да знае какво прави. Има защита от яката индукция на лампата, която разчита главно на скин ефекта на изходната аудиобобина - навита от тънък проводник. Докато не стане ясно държи ли аудиото на индукцията на лампата, няма смисъл от скъпи чипове. Друг вариант в близко бъдеще не мисля, но в по-далечно, ако някой друг не предложи друго решение - трябва да има.

Дали харесвам схемата? Не, но пък смятам, че това в момента ще свърши работа. Ако дотрябва 'шип' аудио - да има такова. Можеше да се направи със специализиран чип, с магнитопроводи от пермалой, можеше.... абе много неща можеше, но който не я харесва, да реализира и изпробва друга. Може и клиент да му стана. Така де, защо да не си купя цяло аудио, вместо да давам тези пари за поръчка на 20-30 магнетопровода от FeNi, та после да се чудя къде да ги разтиквам. Покрай 1-2 Райф машини има доста моменти като този.

Играчката по една Райф машина е много голяма... особено с екрани и тям подобни механики. Ако някой слага голям траф, трябва и да го екранира електромагнитно от другите ВВ и ВЧ модули. За момента не ми се занимаваше и с това, да дупча горница екрани. Това беше като репетиция. Навремето съм се мацал с асфалтлак, сега рисувам с немски макер за метал. После железен трихлорид... голям кеф! Трябва шкурка, яко обезмасляване и 2-3 слоя маркер. Компромисите бяха до тук. Почват да се гонят параметри - волтове и наносекунди...
----------------------------------------------------

http://hobby.neomontana-bg.com/ :idea:

Раздел: Набори, Модули >> Лабораторни у-ва. Оттам:

"Функционален генератор 15" синусоида и правоъгълник 0-3V, 1Hz-100kHz, захранване 12-15VDC
Генератора е подобен на онзи, който постнах като работещо решение. По-усъвършенствана схема, но ще трябва доработка: защита от лампа и да се вдигне сигнала с трансформатор.

"Честотомер 50Мhz" вход 50мV/4Moм, с LCD дисплей 16x1 - 25,00 лева като хоби-кит.

Такъв честотомер съм си направил, но следете указанията в листа, особено на тема екранировки. Ако някой иска Райф - без честотомер няма да мине...
Последно промяна от VITAN на Вто Юли 10, 2007 3:36 pm, променено общо 2 пъти.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#228 Мнение от VITAN »

Схемата на работещия RC генератор е:
http://rife.hit.bg/DATA/RIFE_RC_Generator.pdf :D

Генератора се захранва с -5V и +5V от импулсното на РС-то. Особено +5V е нестабилно при малка консумация. На +12V и +5V сложих по някой кондензатор от 10nF/63V за радиосмущения. На +5V допълнително 52 ома/2W. Това реши почти проблема с колебанието на напрежението. Всяко импулсно има параметър минимум консумация за стабилно +5V, който се прави с още по-нискоомен резистор. Трябва да се отчита обаче разсеяна топлина, габарити и това, че сте в импулсно захранване. Ако не знаете какво правите, както се казва: 'Не правете това в къщи'...

Генератора е до 2,3MHz. Извън остават 4 важни Райф честоти, започващи от 8MHz до най-трудната на 17MHz. Във филма често за даден бацил дават само най-ниската честота. Не накрая, там ги дават всички. Според мен и така могат да се трепят всички вируси/бактерии, изключая Bacillus Y (саркомите). За последната се иска над 17МHz. Това разбира се е предположение, искащо някой да го докаже.

Pulser за честоти от 8MHz и нагоре се прави с части, които не се намират и струват доста. Генератора в най-долната област честоти се държи като обикновен RC генератор. По-нагоре и особено към 2,3MHz той се държи чудесно. Поне сам, без включен Pulser (високоволтов и
високочестотен усилвател на еднополярни импулси). При включването му на всеки генератор би му станало 'интересно'. Честотното поведение на генератора е заложено в дизайна: по-ниските честоти са за по-тъпите 'парчета' бацили, а високите - за гадните. Затова голямата стабилност е там, разбира се след около 5 минути. Това призблизително е времето, след което честотата е стабилизирана.

Отличната стабилност (като за RC генератор) във високия обхват се дължи на факта, че чипа е максимално разтоварен енергийно (температурно). По-лесните решения водят до в пъти по-голяма нестабилност. Потенциометъра от 10 ома е скъп, а ефекта от него е съпоставим с честотния дрейф. В този смисъл той не е задължителен, а препоръчителен. B Datasheet-a на МАХ038 се дава нестабилност от 600ppm до 200ppm в най-добрия случай. Разбира се в зависимост от свързването и използвайки OUT, а не единствено SYNC изхода. На 2,3МHz при мен е 80ppm, при захранване от РС.

Ако кондензаторите от 33pF и 330pF се заменят с 47pF и се преоразмери схемата, може да се минат честоти от 17MHz. Това съм го виждал, но за кратко. Претупах дизайна на платката и затова при мен генератора при много високи честоти не се държи добре. До 2,3MHz нещата са както си требе :)
Ако някой иска да помогне - да разработи и изпробва платка. На ръка едва ли ще стане - трябва прецизност. Такава може да се постигне и с маркер за метал, игла и много чегъртане, но си е играчка и половина, освен другото! За сега не ми се прави друг генератор, а ако някой иска да помогне, към МАХ038 в Нет-а има Evaluation Kit. Дава представа за нещата, но там платката е изцяло двуслойна. Заради желанието за минимум 'прослушване' м/у пътечките, моята платка е предимно еднослойна - трик използван при честотните синтезатори. Изходните сигнали са с доста прилична форма, но за по-високи честоти ще трябва да се намали стойността на 'ускоряващия' кондензатор.

Отказах се от идеята аудиото да влезе в Райф машината. Най-сигурно и удобно е така. Една малка slim РС кутия и захранване за аудиото е добре. В отделна кутия ще има достатъчно място за всякакъв трансформатор. И още нещо - трябва истинско заземяване, от което следва, че Райфа машината не е много мобилна апаратура.

Проверих нещата N пъти и ги засякох с каквото можах. Ето M.O.R.s. честотите в друг формат :) http://rife.hit.bg/DATA/M.O.R.s..pdf Най-вероятно това са истинските Райф честоти.
-----------------------------------------
В желанието си за разместване на блокове в РС кутията, не правете потоците въздух основно да се завъртат вътре в кутията. Полека се затопля вътре, а честотата пълзи полека само в една посока. Топлината лесно трябва да излиза навън... Стар факт, но човек не се ли сблъска напрактика с нещо... вятър работа :D
Последно промяна от VITAN на Вто Юли 10, 2007 3:34 pm, променено общо 1 път.

bolen

#229 Мнение от bolen »

Тъй като нямам време за експерименти (ПОРАДИ НАПРЕДНАЛОСТ НА БОЛЕСТА) със разчетените схеми, които предлагате, а и доколкото схванах нито досега успешно е нормализиран сигнала за запалване на лампата, нито пък е намерена наистина точната лампа, която да се приложи на практика имам следната молба.

МАЙКА МИ Е БОЛНА ОТ РАК НА ПАНКРЕАСА (ехогенна зона на шийката на панкреаса), отслабна с близо 28кг. В момента не може да ходи, трудно диша и не е сигурно дали ще доживее следващия ден.
ПОРАДИ ВЪЗРАСТТА И И СЛАБОСТТА И ОТКАЗВАТ И ОПЕРАТИВНА НАМЕСА И ХИМИОТЕРАПИЯ.

ЗАТОВА МНОГО ВИ МОЛЯ!!! АКО НЯКОЙ ИМА НАЧИН ДА МИ ПРОДАДЕ ГЕНЕРАТОРА (ПЪЛНИЯ КОМПЛЕКТ) С УКАЗАНИТЕ ЧЕСТОТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ЩЕ СЪМ МУ БЕЗКРАЙНО И ЗАДЪЛЖЕН.

В МОМЕНТА СЕ ОПИТВАМ ДА Я ЛЕКУВАМ ПО МЕТОДА НА Д-Р ХУЛДА КЛАРК (С БИЛКИ), НО И ТАЗИ ДОКТОРКА ОПРЕДЕЛЯ КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТОЗИ ГЕНЕРАТОР В ЛЕЧЕНИЕТО.

СЕГА НИ ПРЕДЛАГАТ ДА ПОЛЗВАМЕ ГЕНЕРАТОР ПО КОНТАКТНИЯ МЕТОД, НО ЗНАМ, ЧЕ ОСОБЕНО ПРИ ПАНКРЕАСА ТОЗИ МЕТОД НЕ Е ЕФЕКТИВЕН.

МОЛЯ ВИ - ПОМОГНЕТЕ!!!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#230 Мнение от VITAN »

Всеки такъв случай предизвиква моето дълбоко съчувствие. За да не ми се наложи да решавам подобни неща съм се замислил отдавна. И се опитвам да решавам проблема до колкото мога. За другите - не знам. Но хайде да видим:

- Поставен остър проблем, ама кой да посочи координати или да чете личните си съобщения?
- Райф машината е нестандартен лабораторен уред по същество и се сглабя с месеци, ако не се занимава човек само с това. Набавянето на части също трае доста. Ако става дума за 'стандартните' схеми - отдавна ги има в много 'вариации на тема', но не съм разбрал случай на излекуване на сериозно болен от нещо.
- Аудиото е доста коментирано и всеки кадърен (доколкото разбирам друг ще прави всичко) би могъл да се справи. Схеми и варианти много.
- Някой да си е купил Райф лампа? Без нея за къде? Нешенските дето съм ги виждал са 'П'-образни. Ако са 'О'-образни си става 1 намотка когато се запали 'студената' плазма. 'Гореща' плазма едва ли и д-р Райф е постигал. Та с 1 намотка като товар, доста блокове в паралел постигат импулси 20kV/1kA/13MHz например.
- Генератор може и да се купи - показал съм къде, само да се приспособи.
- Остана един Pulser, който е на хартия и подлежи на проверка. Вероятно ако работи, ще може схемата да се смъква при приемане на определени условия. Без условие за пари.
- До тук 2 месеца приблизително, без да се визира Pulser-а.
- Пълния компект известни честоти е поместен по-горе.
- Генератора е до 2,3MHz, посочил съм как се стига до 17MHz. Ако и да стигна до там, не мисля да го публикувам. Pulser-а ще е до 2,3MHz. Ако и да стигна до 17MHz, не мисля да го публикувам. Защо ли? Ако на някого му хрумва мисъл за параноя или нещо подобно - студено, даже много. Ако някой вземе да се блъска с проблематиката и измине половината от моя път, със сигурност ще вземе да затопля...
Има нищожна вероятност нещата да не се се стекат така, но трябва много хора да работят в една посока..... При положение, че типичния българин прави всичко в последния момент................. не ми се пише нататък.

Лирическо отклонение - Висоцки има една песен:
".......
Меня сегодня Муза посетила,
Посетила, так, немного посидела и ушла.
.......
И три рубля, должно быть, на такси." Да му имам на тоя проблемите :!:
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#231 Мнение от VITAN »

Нисковолтовата част на Pulser-a работи, но има важен ъпдейт на схемата на генератора :idea:
-----------------------------------
Райф пулсера се базира на т.н. Тесла ефект. Само дето вместо масло и магнит имаме Райф лампа и МОСФЕТ. Базирайки се на „Изгубените открития”, стр. 177, както и на филма, човек трябва да е легнал в/у дървено легло, а лампата да е над него, но на безопасно разстояние. Колко е то – не знам. Да не е малко, нито много – докторите могат после да кажат. Импулса е положителен, а земята е най-големия резервоар на отрицателно електричество, което човечеството познава. Слагайки човека м/у лампата и земята (дървото не спира лъчите), той е на пътя на ел. лъчите, защото те търсят най-ефективния начин да се заземят. Така човека поема основния поток и не е необходим много мощен пулсер.
Ако леглото е с метална пружина отдолу, то тя вероятно трябва да се заземи. Имам там някакви резерви и друго наум, така че, това в краен случвай.

Ефекта на лампата може да бъде повишен с повишаването на енергията на газа.
Това става с:
- Загряване на лампата/газа >> нежелателно.
- С работещ наблизо Тесла трансформатор >> нежелателно заради възможна повреда на машината или модулация и деформация на сигнала.
- С ВВ полета на постоянно напрежение около лампата >> за хелиева лампа да не са по-големи от 230V и да се внимава как се подават, за да не намалят ВВ&ВЧ импулсите, вместо да действат като „постояннотоково преднапрежение”. Това напрежение да няма допир с електродите или кабелите на лампата!
- Със светлина !! По-добре слънчева, но може и от ел. източник. Тя може да пада пряко или отразена с огледала. Колкото повече..., толкова повече...
- С отразена от лампата собствена светлина/енергия. Това може да има ефект, може да няма или ефекта да е противопоказен. Зависи с какво и как се отразява/манипулира ( с огледало, а мисля има и други начини ). Тук трябват бъдещи проби…

Малко инфо: http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=131119&eid=1148

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#232 Мнение от VITAN »

Този пост е свързан с написаното отгоре.
Вместо да се вдига мощността на Pulser-a чрез вдигане на напрежението (той е проектиран за максимум 500V), могат да се насочат ел. лъчите в една посока! Спомнете си с благодарност за д-р Тесла (Обръщението към него е било такова, а какво е точно е защитил за титлата – не знам. Ако е бил военен, то би трябвало да е генералисимус Тесла :D ). Та основно с негова помощ:

1. Електрическите лъчи се излъчват перпендикулярно на ‘плазмената нишка’ (А.П. Линдеман). Така че, лампата да е над човека и да е успоредна на тялото му (и успоредна на земята). В този ред на мисли машината трябва да не е на пътя на лъчите.
2. Електрическите лъчи могат да бъдат отразявани от материали с огледална повърхност, сребристи метали и прозрачни полимерни пластини (д-р Н. Тесла). Ползвайте отразяване, ако не искате излъчване на енергия в определена посока!
Една крушка на прожектор дава повече полезна светлина, ако е поставена в рефлектора. Ако ползвате огледала, накои по-лошокачествени видимо имат ‘развълнувана повърхност’. От гореспоменатите полимери може би плексигласа е добро решение.
3. Ползвайте начини за повишаване енергията на газа (посочени по-горе).
4. От някои „Free Energy” разработки свързани и със заземяване се вижда факт: колкото по-надълбоко е забит заземителния прът, толкова по-голяма е отдаваната мощност, без промяна на другите компоненти на системата (д-р Т.Х. Мъри и др.).
Така че, едно по-дълбоко и нискоомно (5 и по-малко ома) заземяване би намало разликата в мощността на Pulser-a и оригиналната Райф машина.
5. Енергията, която ще докарате има свойството на „вегетативен разтеж” (няколко момента в „Изгубените открития” и отделно д-р Н. Тесла). Излъчвайки дълго, особено ако ползвате и отражение на лъчите, може би да се стигне до „парников ефект”. Дори и при по-ниско напрежение на Pulser-a, след малко повече време ефекта може да е същия, както при машина с по-голям волтаж.
Дозата на лечение на болен навремето е била 3 минути излагане на лампа и после 3 дни почивка, за да се избави организма от токсините, останали от унищожените вируси или бактерии. Тъй като Pulser-a работи с около 3 пъти по-ниско напрежение от оригинала, доза вероятно варира от 3 до 9 минути !!! Какво би станало, ако се просрочи дозата, четете в книгата!

До нас не е достигала нито една оригинална НЧ, която да може да се нарече Райф НЧ. Изхождайки от това, че резонанса е маханичен (може да се докаже, дори и да не го пишеше изрично в книгата) и така се пукат обвивките на микробите споделям следната хипотеза:
Ако резонанса породен от ВЧ за даден бацил пука във въздуха лесно обвивката му, в тялото това не е така. Околната среда на бацила (човешката клетка с нейните съставни части и течности) поема тези негови вибрации. За да разруши резонанса самия бацил в клетката, трябва и средата (клетката) да не е стабилна, а да вибрира. Променливия ток, приложен по контактния принцип с Аудио-то кара течностите да се движат (вибрират) в различни посоки, поради смяната на поляритета. Така енергията от ‘вибриращия’ бацил не само не се поема, а той получава и допълнителни колебания. Имам и друго на ум по хипотезата, но за сега това.
Ако напреженията по аудиото са приблизително ясни, с честотата не е така. По-големите ‘парчета’ бацили вероятно искат по-ниска честота, а по-малките (като вирусите) – по-голяма. На тази база за начало, докато нищо не е ясно може да се ползва деление на 1000 спрямо оригиналната Райф ВЧ. Например за първата честота на Influenza (1918) се получава 1 674 000 Hz : 1000 = 1, 674 кHz. (17.033.662 Hz : 1000 = 17,034 кHz).
По този повод като говорих навремето с едно да речем ‘медицинско лице’ :D за Influenza (1918) казах:
- Нали е от 1918 година, сегашните щамове изобщо не са същите. Отговора беше:
- Абе все грип...
Колко е ценно, че Райф метода разчита на механика, а не на генетика!
Ако искате ползвайте 'официалните' НЧ, аз обаче не вярвам на нищо, носещо щемпъла:
' Made in THE MATRIX ' !

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#233 Мнение от npn »

От доста време се интерсувам от метода на Райф.Чета , мисля , чета , мисля.И ми дойдоха следните мисли.
Та значи говорим за механичен резонанс и въздействие .
Не знам дали сте гледали по Дискавъри за онези учени дето искат с лазерен лъч , да пращат апарати в космоса , но показаха как с лазер изстрелват конус нанизан на един мнооого дълъг шиш.Това показа , че лазера има голяма кинетична енергия.Както знаем светлинния импулс на лазера може да бъде с различна честота и да бъде модулиран.Та в този ред на мисли се чудя дали вместо електрически лъчи,не може да се ползват лазерни лъчи имайки предвид голямата им проникваща способност в тъканите(определени лазери).
В реда на мисли за мех.резонанс,ще обърна внимание и на ултразвуковите трансдюсери,работещи на мегахерцови честоти.
Според мен и те може да се ползват за целта.За съжаление ми е невъзможно да се снабдя с такъв иначе бих направил доста експерименти.
Помислете за използваните в днешно време методи на лечение с ултразвук и лазер.Ефективни са,но заговорниците все още не позволяват да се лекува рака с тях както и други заболявания носещи милиардни доходи
Насоката за мислене е дадох,остава някой да се произнесе.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#234 Мнение от VITAN »

Защо да бъде сложно, като може да бъде просто?
Една от следващите 'доработки' на Райф машината може да бъде твърдотелен лазер. Преди загатнах нещо за толо и студено. Ето малко продължение: Всеки 'луд с картечница' може по този или друг начин да накара THE MATRIX да скочи срещу Райф лечението като цяло. И то успешно.

Като имаш възбуждането, защо да доработваш до лазер? И кой и накъде да го насочва? Много може да се пише нататък, но ще го спестя...

За ултразвука също. Ще припомня, че с ултразвук се правят перфектни миниатюрни отвори. Слага се върху метала капка течност с диамантен прах и се пуска ултразвука. Вибрирайки, диаманта ерозира метала и не след дълго има дупка, за която няма толкова тънко и яко свредло... Иначе човечеството от любопитство си зяпа за щяло и нещяло неродените деца. Някой ще каже, че енергията е малко. Аз пък ще кажа, че не става дума за метал, а за нещо, за което едва ли си има идея колко е 'финно'. После защо се раждат все повече идиоти - не бе утразвук, подсладители, електромагнитен смог и т.н.

Пулсера грубо премерено работи, но лампата не пали с него. 500V <b>радиочестотни еднополярни импулси</b> + моите икономии накрая за сега не сработват. Не се правят подоби разработки с пари 'спестени от банички', но до тук е това. Като посъбера пари и време, може и да се стигне до края. Колко точно: 'Казва ли ти някой, смееш ли да попиташ?' И аз няма кого да попитам, но трябва стане. Що са години, все са пред нас - които се мислим за здрави и вечни :)

Лампа с вътрешни електроди е 4-5 пъти по-скъпа, но почти всички ги правят с добавка на магнитен материал. Трябва доработка на машината - с такава лампа да работи някак. Ефективността е по-ниска. Като знам как от феритните дросели на генератора не мога да отлепя отверката, представям си как намагнитват 500V вместо 5V... дори и при мижав ток.

Лампа с външни електроди струва в пъти по-малко, но се пали трудно.
20kV напрежение със звукова честота пали всичко от раз, но мегахерци на 20кV как се правят?
Тръби с хелий за лампи с външни електроди стъклени могат да се правят от работилниците за неонови лампи у нас. След време и кварцови вероятно. Технологията е проста, но иска голяма прецизност.
Само дето за стъклото в литературата пише, че може да се счупи от високоволтовите импулси. Не визирам такива със звукова честота.

Как може да се разбере качеството на газа? Хелия дава специфична виолетова (синьо-червена някаква особена) светлина. Ако светлината до ръката е напълно равномерна в целия обем, значи газа е чист от примеси. Въпросната ръка държи лампата без електроди (газонапълненото тяло без нанизани електроди) и го е доближила до ТХО-то (високоволтовия трансформатор) на телевизора. Ако лампата е с вътрешни електроди, НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАЙТЕ до телевизор! Вероятно трябва да си направите от дърво нещо, с което да задоволите любопитството си (ако имате такова).

Превеждам филма лека-полека. Много време отнема, но никой не се наема. Нали времето е пари... или пък удоволствие. А и филма изобщо не е лесен за превод.
Мога да преведа и направя на субтитри над 2/3 от него. Половината от тази 1/3 непреведени са едни документални аудиозаписи, на които почти нищо не се разбира. Там трябва някой нашенец, дето е врял и кипял в американския английски. За другата половина много хора могат да помогнат, стига да искат. Най-малко да прегледат за правописни грешки. За помощ по субтитрите, лична или на преводач - само на лични (ЛС).
Сега превеждайки виждам колко неща не съм разбрал преди, дори и от няколко 'превъратния'.

И да получите всички схеми, много хора едва ли биха подкарали машина. Така де, ако вие не ме чувате сега, защо аз да ви чуя в бъдеще?

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#235 Мнение от npn »

Как мислите,дали по този начин ще се запали лампата.
Просто давам идея за един необичаен подход.http://www.ece.villanova.edu/~cdanjo/plasma2.html
Смятам,че с подходяща мощна радио лампа,ще се получат високоволтови високочестотни импулси

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#236 Мнение от VITAN »

npn написа:Как мислите,дали по този начин ще се запали лампата.
....
Смятам,че с подходяща мощна радио лампа,ще се получат високоволтови високочестотни импулси
Ще се запали, :D заедно с MOSFET-a. За 1,5кV МОСФЕТ-и има, но за 2кV и повече не знам (говорим за чисти МОСФЕТ-и).
За импулсите и лампите - не е тази схемата, а и с лампа не може да се избяга от момента голям ток. Със стария 'plasma tweeter' и доработки ще станат ЕДНОПОЛЯРНИ импулси. Тук са радиовълни. Винаги може с малко усилия са се направи PULSER за 1 честота +/- 2% да речем. Тънкостта е от 130 кHz до 17MHz и да връткаш само генератора, без пренастройки на "предавателя".

В твоя чест: един приятел ме светна, че лампите на твърдотелните лазери ги палели с ......... фотографска светкавица.
По пътя на логиката - хем яка светлина, хем елелтрически лъчи от ел. разряд.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#237 Мнение от Fenkiller »

VITAN написа:
npn написа:...

В твоя чест: един приятел ме светна, че лампите на твърдотелните лазери ги палели с ......... фотографска светкавица...
Да йонните лазери (например рубиновия лазер (рубинова пръчка с вкарани йони на хрома)) се палят с ксенонова лампа (използвана и във фотографията за направа на светкавици)! Като се сетя ,че като дете исках да си направя такъв(ама не можах да намеря рубиновата пръчка с вкарани йони на хром!!! иначе се бях сдобил с полупрозрачно огледало... :lol: )?!?!?!?!?!?!
Извинете ма Офф топика! Спомени! :oops:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#238 Мнение от npn »

Тънкостта е от 130 кHz до 17MHz и да връткаш само генератора, без пренастройки на "предавателя".

Значи са необходими,маломощен генератор+мощен радиоусилвател.
И двете са достъпни.
А това за газоразрядната лампа съм го мислил с ИРФ120.Ама нали се иска хелий,а не ксенон.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#239 Мнение от VITAN »

npn написа:Значи са необходими,маломощен генератор+мощен радиоусилвател.

А това за газоразрядната лампа съм го мислил с ИРФ120.Ама нали се иска хелий,а не ксенон.
Хелий се иска и то под ниско налягане. Аргон НЕ! Вероятно ксенона може да свърши някаква работа до към 1 МНz, но нямам микроскоп да следя култури от бацили- дали им е кеф или ги трепя.

Ако използваш радипредавател - какъвто искаш генератор. Колкото 1-вото генераторно стъпало е по-маломощно, то е по-стабилно по принцип. Д-р Райф е ползвал радио предавател, но виж този цензуриран вариант до 200 кHz. :

http://www.scoon.co.uk/Electrotherapy/R ... output.pdf
( http://www.scoon.co.uk/Electrotherapy/Rife/BeamRay )

Aко си поел курс към радиопредавател за да получиш ЕДНОПОЛЯРЕН импулс начина е този - лампа + вероятно реостат, ако мощностите са големи и маса/заземяване. Анод на +, катод на маса (ако трябва през реостат). Ако оставиш нещата висящи без маса/земя стават радиовълни - т.е. променлив ток, а не импулси еднополярни. Ако лампата е в трептящ кръг вградена - също радиовълни от променливия ток.

Преведох почти целия филм. Имало си и това занимание тънкости. Ако накой иска да помогне за завършване на субтитрите като превод - до края на месеца - на лични съобщения. Склонен съм да го пусна като начало и без архивните аудиозаписи, но другото трябва да е на 100%. Без тях преведеното е към 80-90%. Чакам съдействие от разбиратели. :idea:

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#240 Мнение от VITAN »

Накрая се сглоби картинката. И във филма и в книгата има неясноти. Оказа се, че барката има 3 ключа. Третия е тук: http://www.rife.org/john%20marsh/rifein ... istory.pdf
Имайте предвид, че тези са наемали дори детективи, за да търсят истината по света.
Няма да превеждам 41 страници. Оставям сглобката на хора нарупали знания и опит. Дори тези, които направили "аудио-райфа" са подходили търговски по въпроса и не е трябвало да бутат материята изобщо. Променили са я по същество. Оказва се, че аудиото само..... стимулира имунната система.

Нещата стават принципно по-лесни, с изключение на саркома, за който д-р Райф казва, че е работил малко по него. През 1934 г. са ползвали 1 честота за сарком и карцином. Доста след това се появява нарочна честота за него, но аудио. Тя се е 'хармонизирала' неколкократно до RF. Въпрос на малко сметки и проби от лекари. Въпреки, че генератора, който беше пуснат върши работа, трябва малко да се преработи. Оказа се, че точността на настройката трябва да е много голяма, за да не стане по думите на доктора: '... нямате нищо'.

Лампата е излъчвала около 10W, но в клиниката през 1934 г. Хойланд се е срахувал да не откраднат технологията и не работел с директните честоти, без и да спомене на д-р Райф преработва машината. Но проверява действието на "хармоничния дизайн" с микроскопа. Когато след един дефект на 'хармоничната машина', се чупят стъкленици с определена форма (механичен резонанс), д-р Райф минава на носеща честота с модулация от 2 честоти ЕДНОВРЕМЕННО. Втори, явно "по-бърз метод" на лечение. Обаче:
1. Точните честоти за модулационния принцип не са известни със сигурност.
2. Мощността на предавателя от 50 се качва на 450 - 600W !
3. Понеже със сложната комбинация от честоти (ефект следен с микроскопа) се трепят и пръчковидната и вирусната форма на болестта, ако не си точно на честотата и комбинираната модулация '... нямате нищо'.
Ако се използва само 1 честота за модулация: Hанасяте непоправима вреда - може би се отделят прекалено токсини; (Rife audio CDs Marsh collection)

Аз не си помислям за модулация изобщо! Иначе за обикновеното Райф ВЧ нещата се подреждат, :D 8)
За който не може или не иска да чете 41 страници сламка: http://rife.hit.bg/DATA/M.O.R.s.pdf

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”