Да помогнете на един зарибен за музика в колата ?
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- rusnache
- има известен опит
- Обратна връзка:
Предна линия - FOCAL 165 A1 - 250лв.
Задна линия - Alpine SXE-1350S - 100лв. ( не е кой знае какво, но все пак е отзад, долу в краката )
Плеар - Alpine CDE-9873RB - 350лв.
Усилвател за предна и задна линия - Audison SRx 4 - 300лв.
Суб - Alpine SWE-1241 - 200лв.
Усилвател за суба - Audison SRx 2 - 180лв.
Общо 1380лв. Конфигурацията е тествана и се представя доста добре. Все пак е далеч от SPL и/или SQ, но като за парите си е доста прилична.
А нещата които си позабравил да прибавиш в нуждите ти са :
Кондензатор - ~ 150лв.
Кабел 25м2 - 16лв./м
Втори акумулатор - 120лв.
Сигнални кабели - 50лв.
Бушон - 30лв.
Други - 100-150лв.
И цялата галимация пак отиде на 2000лв. Та по-добре остави идеята със суба и тн, смени плеара, сложи усилвател за предна и задна линия, сложи готина задна и предна линия и бутай смело напред.
Задна линия - Alpine SXE-1350S - 100лв. ( не е кой знае какво, но все пак е отзад, долу в краката )
Плеар - Alpine CDE-9873RB - 350лв.
Усилвател за предна и задна линия - Audison SRx 4 - 300лв.
Суб - Alpine SWE-1241 - 200лв.
Усилвател за суба - Audison SRx 2 - 180лв.
Общо 1380лв. Конфигурацията е тествана и се представя доста добре. Все пак е далеч от SPL и/или SQ, но като за парите си е доста прилична.
А нещата които си позабравил да прибавиш в нуждите ти са :
Кондензатор - ~ 150лв.
Кабел 25м2 - 16лв./м
Втори акумулатор - 120лв.
Сигнални кабели - 50лв.
Бушон - 30лв.
Други - 100-150лв.
И цялата галимация пак отиде на 2000лв. Та по-добре остави идеята със суба и тн, смени плеара, сложи усилвател за предна и задна линия, сложи готина задна и предна линия и бутай смело напред.
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- има опит
- Обратна връзка:
Aми води се багажникът 304 литра, ама все пак ми се иска да остане нещоRumen Suvandjiev написа:Да вземем едни бас хорнички ли да ти спретнем...
Колко място имаш отзад в колата?

Принципно понеже съм младо лапе още, се опитвам да постигна прилично качество + възможност за гюфтаджийство

Т'ва в кръга на шегата (макар да има малко истина) разбира се.
Но на истина ми се ще да остане някакво място в багажникът, иначе хорни, тл-и, оупън ... кори, всичко се примеа, стига да се получи нещо задоволително.
А добре де, колегата @rusnache казва кондензатор, ама т'ва само за суб-а ли ? Някой по-горе спомена, че няма нужда от кондензатор. Пък той (rusnache) и чак за втори акумулатор говори ...
@myst3
Съгласен съм, но тъй като колата не се знае точно какво ще изскочи да и се оправя (щото се чака да пристигне скоро - т.е. даже не е в мен, пък аз нероден Петко тъкмя

Иначе съм съгласен с тея пиърлиси че ще е добре, ама като им гледам размерите мога само да си мечтая да влязат в дупките във вратите.
п.с. Може ли да ми обясните какви са гадостите прозлизащи от драйверите тип "коаксялен говорител" ? Изглеждат примамливо, щото се пести място, но няма начин как да не са нещо о@кано според мен.
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !
- rusnache
- има известен опит
- Обратна връзка:
Говоря за кондензатор и втори акумолатор поради простата причина, че тока ти няма да стига само от алтернатора и наличния акумолатор когато позасилиш музичката. За да няма изкривявания при умерени усилвания и тн е хубаво да имаш запас на ток.
Коаксиалните говорители, са просто комбинирани на куп мидбаси, среди и високи, което означава, че всичко ще е на едно място, бяз насочване, средите и високите са рязани само с кондензатори, което не е най-подходящия начин.
И все пак според мое лично мнение, няма особенна нужда да се правят някакви идиотски конструкции, да се ползват ултра скъпи говорители и тн, когато се говори за кар аудио. По-скоро трябва да се дадът достатъчно пари за изолация, направа и тн. Ужасно е вратите, таблото, тавана, багажника и стъклата да дрънчат дори при 20% усилване. Грозно е когато в багажника има изсипани усилвател, кондензатор и суб, подреждането, готиния финишинг и тн отнемат доволно средства.
Коаксиалните говорители, са просто комбинирани на куп мидбаси, среди и високи, което означава, че всичко ще е на едно място, бяз насочване, средите и високите са рязани само с кондензатори, което не е най-подходящия начин.
И все пак според мое лично мнение, няма особенна нужда да се правят някакви идиотски конструкции, да се ползват ултра скъпи говорители и тн, когато се говори за кар аудио. По-скоро трябва да се дадът достатъчно пари за изолация, направа и тн. Ужасно е вратите, таблото, тавана, багажника и стъклата да дрънчат дори при 20% усилване. Грозно е когато в багажника има изсипани усилвател, кондензатор и суб, подреждането, готиния финишинг и тн отнемат доволно средства.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Би ли споделил малко детайли ...Rumen Suvandjiev написа:В 10% от този обем мога да ти разполижа 2 къси басхорни, за които няма да ти е необходим допълнителен усилвател, за да създадат (меко казано) чувствително присъствие на баса...McBright написа: Aми води се багажникът 304 литра, ама все пак ми се иска да остане нещо.
-
- има опит
- Обратна връзка:
@Rumen Suvandjiev
Абе то е вярно, че много неща може, но аз сам не мога, а пък рядко услугите на компетентните колеги тук от форума са ми по джоба. Но пък ако го казваш за помощ на "дарителски" начала - добре е дошла, пък бирата от мен
.
Едит: Може ли още някой да потвърди, че при подобна "конструкция' на "музиката" по колата ще е нужен кондензатор и втори акумулатор, защото като гледам цените на кондензатори ми става лошо, а и един акумулатор и той е 150тина лева ...
Абе то е вярно, че много неща може, но аз сам не мога, а пък рядко услугите на компетентните колеги тук от форума са ми по джоба. Но пък ако го казваш за помощ на "дарителски" начала - добре е дошла, пък бирата от мен

Едит: Може ли още някой да потвърди, че при подобна "конструкция' на "музиката" по колата ще е нужен кондензатор и втори акумулатор, защото като гледам цените на кондензатори ми става лошо, а и един акумулатор и той е 150тина лева ...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако можеш сам да си направиш кутиите или имаш кой да ги изработи, аз мога да ти ги изчисля и да ти осигуря драйверите.
Резултатът ще е 46 Hz@-6B при чувствителност 93 dB/W/m, което обесмисля поставянето на допълнителни усилватели/акумулатори/кондензатори, а ще можеш и да ползваш и багажника си по предназначение
Резултатът ще е 46 Hz@-6B при чувствителност 93 dB/W/m, което обесмисля поставянето на допълнителни усилватели/акумулатори/кондензатори, а ще можеш и да ползваш и багажника си по предназначение

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Румене, ако предложението е валидно и за останалите хора от форума .... аз се интересувамRumen Suvandjiev написа:Ако можеш сам да си направиш кутиите или имаш кой да ги изработи, аз мога да ти ги изчисля и да ти осигуря драйверите.

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Незнам за дб 96 ли са или не ....но 4 ом-а имам в наличност.McBright написа:[... и най-вече със sub-а (който сега се замислям, защо пък да не е да кажем BMS 12S300 - пък макар и 8 омов, поне пък е /а защо пък по програмите излзиа че да е ~90 дб, а не 96 както го дават по каталог ?/ доста чувствителен).

Последно промяна от Marian Lozev на Пет Ное 02, 2007 10:02 am, променено общо 1 път.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Аз ще направя сефтето именно с 12S330 на 4 ома в кола и къса хорна съвсем скоро.Бих се радвал ако споделиш с мен проекта си,както и аз моя и обменим информация на PMRumen Suvandjiev написа:Ами аз отдавна съм спретнал проектчето, но нали кар-аудиото ми е малко встрани от заниманията, едва ли ще имам време да го осъществя. Все пак някой трябва да се "прежали" и да го пробва ...
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако късата хорна се побира в голф 2 ще направя един френд много щаслив ............ респект към проекта и успех на всички кар аудио фенове.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- има опит
- Обратна връзка:
Marian Lozev написа:Незнам за дб 96 ли са или не ....но 4 ом-а имам в наличност.McBright написа:[... и най-вече със sub-а (който сега се замислям, защо пък да не е да кажем BMS 12S300 - пък макар и 8 омов, поне пък е /а защо пък по програмите излзиа че да е ~90 дб, а не 96 както го дават по каталог ?/ доста чувствителен).
Чудесно, значи вероято скоро ще ти се обадя (прати контакти на ЛС, МОЛЯ).