Предният канал е със 16,5см колони, а задният с 13см.
Спрял съм се на що-годе полу-свестни говорители за от пред :
Hertz DSK165
За от зад мисля, че ще си паснат тези : Hertz DSK130.
Въпросните комплекти ще ги отрежа с активен филтър на 80-100Hz, а за въпросната "дупка" в честотният диапазон, мисля да се грижи Hertz HX300. Може би да смъкна границата на дребосъците на 80, нали 80 се водят границата на Стерео-то в ниските честоти.
За усилватели мисля да сложа 2 или 3 от Teзи в зависимост от това какво се окаже, че поддържа плеъра който съм си харесал, а именно ето този Pioneer.
Питанката ми към вас е, дали мислите че ще се получи що-годе задоволителен звук в колата ? Нямам възможност да дам 5000лв.+ за музика като хората.
Принципно ми е ясно, че не струват въпросните говорители, че за каквото и да е било Hi-Fi не може да се говори, но като за музика в колата, за човек който не е с чаааак толкова чувствително ухо и не особено големи финансови възможности, май ще станат ?
Цената на всичко излиза (само на компонентите, без поставянето и прокарване на кабели, а и самите кабели) 1300 лева - както следва :
Плеър-а 470 лева,
3-те усилвателя (мисля, че няма да е достатъчна "4х50" силата на плеъра - или вие не сте на това мнение ?) 420лева,
Предни колони 109лева,
Задни колони 99лева,
и subwoofer-а е ~250лева.
Общата цена се получава към 1500 лева. Ако имате по-добри идеи споделете, бюджета е там някъде, но не особено повече, защото не искам да минавам логичното, без това и така са не малко пари за музика в кола, че и без обработка на купето.
Идеята е да има задоволително качество на звука, да има възможност и от време на време като ми се прище да си сваля пломбите

На кратко искам да що-годе добър звук (казах, че за повече пари нямам), да имам възможността да се направя на селянин някой и друг път, когато ми се прище.
И още нещо, дали ще ми трябват кондензатори ?
п.с. В началото мисля да пробвам все пак как ще е само с 1 усилвател за subwoofer-а, без отделни за говорителите (тях направо на DVD-то), ако не ми харесва, тогава ще добавям още усилватели, защото принципно не се чудя какво да си правя парите

Благодаря за съветите ви и вниманието също !