Безобразния,
Същия проблем 1:1 го имах на Филипс CD 482 и на дискмен
АЙВА. На Филипса смених оптиката и тръгна от раз, на Аивата
реших че не ми трябва, така истои, ако на някой му трябва,раз-
меням я за някоя лампа на старо работещи,или нещо дребно.
Айвата може да зарежда акум. батерии.
Проблем със CDPlayer Philips CD480
Tisho аз имам един Technics PG-100 с 4/19 и ми прави абсолютно същия дефект.Работи 20-тина минути и спира.Рекъл съм тия дни да закача осцилоскопа и да меря RF-а.1,2 волта,но амплитудни или ефективна стойност?И ако не са толкова какво следва?Дай малко повече инфо,моля че съм много заинтригуван да го възстановя.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
От връх до връх.audio_maniac написа:Tisho аз имам един Technics PG-100 с 4/19 и ми прави абсолютно същия дефект.Работи 20-тина минути и спира.Рекъл съм тия дни да закача осцилоскопа и да меря RF-а.1,2 волта,но амплитудни или ефективна стойност?И ако не са толкова какво следва?Дай малко повече инфо,моля че съм много заинтригуван да го възстановя.

Такива дефекти от типа работи и спира когато и иска много трудно се търсят...
В магазините за резервни части продават замръзяващи спрейове. Купи един такъв и пробвай с метода охлаждане на заподозрените в дефект елементи.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Обикновенно когато една електроника работи 10-20мин и спира и след изключване - изчакване и включване работи пак толкова, проблема най вероятно е в някой елемент, който като позатопли малко и спира. Такъв най лесно се търси с изтудяващ спрей. Охлаждаш малко елемента и ако проработи значи той е проблемния.audio_maniac написа:Хитро!!!Обаче я дай малко инфо,като ги изстудя какво става с елементите,че се не чаткам нещо?Проработват за момент ако са били дефектни и после пак...
Или