Моя Ламподак

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stanislav Bratanov »

Интересен дизайн се е получил :)
Предполагам че не си го направил само да го гледаш и може да кажеш и нещо за звука :wink:
С какви елементи го направи, какви са изходните трафове?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

atanasov_dg написа:Не мисля ,че пасивните елементи в една схема могат ,и оказват влияние върху качеството на звука - разбира се изключвам прехвърлящите кондери по пътя на сигнала.
Ами значи време е да се замислиш.
atanasov_dg написа: Но мисля че не е уместно да се вдига голяма пара около видовете прехвърлящи кондери - най-важното е да не са с ликаж-това е доволно достатъчно условие за прехвърляне на целия възпроизведим диапазон от звука ,без да допускат постояннотокова съставна в сигнала.
Ако това не е уместно, значи не е уместно да се вдига пара за качеството на изходните трасформатори и вида на лампите, с други думи да не ни интересува качеството на усилвателя въобще, а сме го направили колкото да свирне и да можем да се хвалим "ето - и аз направих лампов усилвател!".

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nikolay_Hristov »

atanasov_dg, къде е дак-а в твоя ламподак? Аз в нашия (с bachelor)амподак смятам и да сложа! :twisted: 1543-ка де, малко по-скромничко с usb вход.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

atanasov_dg написа:И да - който е експериментирал с разни пасивни елементи и има слух ,ще е дочул че ПОЧТИ няма разлика в звука.
Ти ли си този със слуха?
Защото слухът на всички в този форум, които се занимаваме с лампова техника, показва друго.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Nanko Rusev »

atanasov_dg написа:Имате един проблем - хващате се за думата.
Исках да кажа и покажа ,че и аз съм направил нещо.
И да - който е експериментирал с разни пасивни елементи и има слух ,ще е дочул че ПОЧТИ няма разлика в звука.
Ето тук е момента да се отбележи финансовата страна на едно изделие - може да е с едно ниво по-долу ,но е лампово и свири като такова - тук вече можем да говорим за нискобюджетен лампов амп.
Като какво лампово свири? Заповядай на гости с ампа, да го послушаме :wink: Ще го "сравним" и с друг :D

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Stanislav Bratanov »

8O Атанасов, с огромно удоволствие ще те поканя на гости и специално за теб и пред теб ще сменя частите в ампа си с възможно най-отвратителните такива и ще послушаме :wink: после ще го оправя както ''трябва'' да бъде и пак ще послушаме :wink:
Надявам се че поне ще дадеш една хубава голяма снимка на монтажа 8) :D

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Veselin Krachunov »

Не му се смейте - човекът работи ежедневно с киловолти, може и да е отнесъл няколко удара (което се отразява и на слуха и на психиката...)
Иначе излиза че всички ние тук сме идиоти, които само си губят времето и парите.
А за старанието, хъса и дизайна - евала Атанасов!

D.Kolev

#12 Мнение от D.Kolev »

:lol:

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Stanislav Bratanov »

http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=7781
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=7207
А сега дай снимки :wink:
Аз, дето още си тренирам слуха и има още много да го тренирам хванах моментално и мигновено разликата между сребро и безокисна мед с кристална структура, и двата проводника бяха едножилни :wink: Сега си представи след като елемент с абсолютно никакво влияние върху звука на вид оказва влияние я си представи как звука в усилвателя ти минава през тези пасивни елементи и (тук ще парифразирам Рачев, надяам се няма проблем) всеки от тях си ''гризва'' по малко от звука, и накрая при теб пристига една огризка :roll: :( :wink:

Georgi_Ivanov

#14 Мнение от Georgi_Ivanov »

atanasov_bg - Това, че ТИ нямаш озвучителни тела и/или добро CD player-че, на които да чуеш разликата, не означава че нама такавам (приемаме, колкото и да не ни се ще, че усилвателят СВИРИ). Както каза Rutcho, не е важно само да засвири!!!! Не си ли мислил в/у този вопрос или смяташ, че си перфектен във всяко едно отношение??? А пък и тук ти си единнствения, който има различна гледна точка. Не смяташ ли, че нещата не клонят в твоя полза??? :lol:

П.П. не го приемай на сериозно, просто помисли вместо да се палиш. НИКОЙ не с/у теб :wink:

Аватар
Simon
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Simon »

atanasov_dg написа: Исках да кажа и покажа ,че и аз съм направил нещо.
Похвално за първия опит.
Апетита идва с яденето - някой ден и ти ще чуеш значителна (значима за теб), разлика в звученето на различните пасивни елементи. Стремежа към подобрение от всяко естество включва и пасивните елементи! (Бих казал че започва от тях...)

Заключено

Обратно към “Лампови усилватели”