Виене и цвърчене само при запален двигател от говорителите!!

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Tisho »

indianeca написа:Така, пробвах да откача кабела на генератора за известно време, но не стана пак. Вчера си купих филтър (обезшумител за радиокасетофон) и го вързах както трябва и пак уви... ! Не е от антената защото я откачих и пуснах касета, пак същото!! Не е от усилвателя защото пробвах с мп3 плеър директно вързан към усилвателя и няма проблем!!! Забелязах и нещо друго, виенето започва не когато запаля двигателя, а когато подам газ....и оттам се почва без спирка!!! :roll:
Е ясно - пробила изолация на кабел или прецакани свещи, направи това което ти е писал Велински и ще ти се подобри.
Щом колата е на толкова години е хубаво да смениш високоволтовите кабели дори и профилактично. :wink:
Огледай и свещите обикновенно личи къде е прескачала искрата.

А виенето се променя като подадеш газ защото се променят оборотите на мотора и от там честотата на палене на свещите. :P

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Dimitar Atanasov »

Може би просто ще се оправи ако позатегне или смени клемите на окумулатора с по-нови.

indianeca

#18 Мнение от indianeca »

Клемите вчера ги чистих, както и свещите, гледах кабелите но не виждам къде е гредата... откачих за известно време всички кабеляци от генератора но промяна няма, ще изчакам да отмине пустата влага и ще видим. Благодаря на всички отзовали се! Като взема пари в края на месеца ще сменя направо кабелите с нови и ще видим :wink: .

ivoshima

#19 Мнение от ivoshima »

проблема ти е следния(според мене):ако касетофна ти няма изход за стъпало, то значи взимаш сигнал от говорителите.
ако крайното стъпало на касетофона ти е на принципа на мостово свързване, според мен вече нямаш твърда маса (изх. касетофон - вх. стъпало).
за това се получават какви ли не ефекти.Същия проблем го имам и аз но разликата е че стъпалата си ги правя аз(експериментирам ,хоби) и аз не знам какъв дросел се слага към захранването на усилвателя.

D.Kolev

#20 Мнение от D.Kolev »

ïðîáëåìà ìó å â êîëàòà, íå êàñåòîôîíà. êàêâè ñà òèÿ ñòúïàëà è ìàñè :P

Аватар
Krumkata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#21 Мнение от Krumkata »

Аз бих си премерил кабелите за сигнала от касетофона до усилвателя. Ако е прекъсната оплетката на кабела се получава този ефект. Също бих премерил и дали на чинчовете на касетофонът има маса! :roll:

mafiacartel

#22 Мнение от mafiacartel »

Пусни си директни кабели с по голямо сечение от касетофона до акомулатора + бушон 5А.

Аватар
waspa
чете
Обратна връзка:

#24 Мнение от waspa »

Пробвай да закачиш масата,както е в по горния пост.Моя проблем'същия',се реши точно по този начин.Закачаш маса от касетофона на изхода за говорителите.

Georgi_Ivanov

#25 Мнение от Georgi_Ivanov »

Аз лично не разбирам много, но почти съм убеден, че проблемът ти е само в генератора :wink: даже съм убеден в това :)

Публикувай отговор

Обратно към “CAR AMPLIFIERS”