Моля за компетентното ви мнение, имам ресивър Denon AVR 3805 и DVD Player Denon DVD 2910.
Въпроса ми е за аудиото кой начин на свързване да избера - оптичния кабел или многоканалния с чинчове?
Предварително благодаря на всички за мненията и помощта
Гледам, че Denon DVD 2910 има DVD Audio. В този случай трябва да избереш свързване по 5.1 каналния аналогов изход, защото ресивъра най-вероятно няма DVD Audio декодер.
Но, нищо не ти пречи да направиш и двете свързвания и да ги превключваш при необходимост. И да прецениш кой звук повече ти харесва. Освен това поне при мен с Ямахата когато съм на 5.1 аналогов вход нямам DSP програми.
kiak, статията определено помогна, благодаря
Tassadar, това определно е идея , в инструкцията също пише че при 6 каналното свързване няма DSP но аз не го и ползвам , благодаря за идеята
За да изкараш добър звук от оптика ти трябва кабел за 100+ евро Освен това оптичните преобразуватели на евтините плейъри и рисивъри са под всякаква критика като качество на частите.
Боклучавите кабели по 10 лева по магазините (пък били те и "марка") не стават за нищо. Като качество на звука таблицата е следната: