Малко помощ за Fostex FE 108 EZ Sigma
-
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
.....
Последно промяна от Гост на Пон Авг 20, 2007 8:04 pm, променено общо 1 път.
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За проекта: всички препоръчителни кутии на Fostex са конструирани така, че да има само прави ъгли. Това води ди големи грешки в контура и понижена ефективност на хорната. Всеки добър дърводелец спокойно ще ти направи кутия с каквито си поискаш ъгли. Повдигнатата уста също не ми допада. Нис
@!хазполижинатар·тса въыеизвеа по-дые басике
Заарериа1 не 1µБ не 1,д понхе: мм!аа ще #юурнирнеи пос/!ставаозbобикнбано По
@!хазполижинатар·тса въыеизвеа по-дые басике
Заарериа1 не 1µБ не 1,д понхе: мм!аа ще #юурнирнеи пос/!ставаозbобикнбано По
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Аз бих експерементирал с тази конструкция
ОСБ-то идва 15мм, а Шперплата "14 мм" често също е ~15. Ако ще преизчисляваш, по-добре отиди една крачка по-нагоре в дебелината ... 18+ както те е посъветвал Румен.

Scottmoose написа:The stepped Nagaoka expansion is there for a few reasons, but primarily because it allows a longer horn to be packed into a given box size. Technically they're not horns at all, though the driver still 'sees' an expansion. In terms of sound, it's mostly an approach thing, so it's difficult to compare.
- BMPO
- има опит
- Обратна връзка:
Rumen Suvandjiev написа:За проекта: всички препоръчителни кутии на Fostex са конструирани така, че да има само прави ъгли. Това води ди големи грешки в контура и понижена ефективност на хорната. Всеки добър дърводелец спокойно ще ти направи кутия с каквито си поискаш ъгли. Повдигнатата уста също не ми допада. Ниско разположената уста възпроизвежда по-добре басите.
За материала: не 15 и не 16, а поне 18 мм! Ако ще се фурнирова после, става и обикновено ПДЧ.
Това за правите ъгли май не е така..., имайки педвид казаното от мистър Брус Едгар в една статия в Speaker Builder от 1990г. Там той препоръчва минимални сгъвания на 180 и добавя, че истината е в сгъване на 90.
В оригиналния чертеж на ALL FUN също има минимални сгъвки на 180,
да не говорим за всички прифи хорни
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако трябва да бъдем точни, fullrange е говорителяBMPO написа:Да, ако e бас хорна до 200 Hz...., но тук става дума за FULL RANGE хорна.

- tristan
- има известен опит
- Обратна връзка:
Мисля, че се визира грубата апроксимация на контура с прави линии и "стъпки" с прави ъгли, а не ъглите на нагъване на контура - 90 или 180 градусаBMPO написа:Rumen Suvandjiev написа:За проекта: всички препоръчителни кутии на Fostex са конструирани така, че да има само прави ъгли. Това води ди големи грешки в контура и понижена ефективност на хорната. Всеки добър дърводелец спокойно ще ти направи кутия с каквито си поискаш ъгли. Повдигнатата уста също не ми допада. Ниско разположената уста възпроизвежда по-добре басите.
За материала: не 15 и не 16, а поне 18 мм! Ако ще се фурнирова после, става и обикновено ПДЧ.
Това за правите ъгли май не е така..., имайки педвид казаното от мистър Брус Едгар в една статия в Speaker Builder от 1990г. Там той препоръчва минимални сгъвания на 180 и добавя, че истината е в сгъване на 90.
В оригиналния чертеж на ALL FUN също има минимални сгъвки на 180,
да не говорим за всички прифи хорни
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Точно това имам предвид и мисля, че съм го написал съвсем ясно, ама кой да чете внимателно...tristan написа:Мисля, че се визира грубата апроксимация на контура с прави линии и "стъпки" с прави ъгли, а не ъглите на нагъване на контура - 90 или 180 градусаBMPO написа:
Това за правите ъгли май не е така...