Радио ПРЕДАВАТЕЛ

Съобщение
Автор
kemakoz

Радио ПРЕДАВАТЕЛ

#1 Мнение от kemakoz »

захванал съм се да правя радио предавател по 1 схема но има 2 неща които не разбирам погледнете ги на схемата те са оградени и ми кажете http://free.hit.bg/kemakoza/fmt-1.jpg какви са тези кондензатори 0.1uF какви са тия фаради uF ???? и другото какво е тази намотка ли е що е ако някой знае нека ми каже благодаря :roll: :wink:

GTI_PoWeR

#2 Мнение от GTI_PoWeR »

Едното е керамичен кондензатор 0,01 микрофарада, а другото е индуктивност 0.1 микрохенри.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Радио ПРЕДАВАТЕЛ

#3 Мнение от Dimitar Atanasov »

kemakoz написа:захванал съм се да правя радио предавател по 1 схема но има 2 неща които не разбирам погледнете ги на схемата те са оградени и ми кажете http://free.hit.bg/kemakoza/fmt-1.jpg какви са тези кондензатори 0.1uF какви са тия фаради uF ???? и другото какво е тази намотка ли е що е ако някой знае нека ми каже благодаря :roll: :wink:
Така ще ти е доста трудно да я подкараш. Трябва да прочетеш повечко.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Goro »

Дори да заосцилира, честотата ще е много не стабилна, а звука отвратителен. Разстоянието което ще покрие е до 20 м - при пряка видимост. Като искаш да си играеш, що не си купиш един "бебифон".

kemakoz

#5 Мнение от kemakoz »

от долу на схемата пише че разстоянието на обхват ще е някаде 500 м на мене главно ми трябва да го ползвам като заглушител защото имам отврат съседи но не намерих схема на заглушител

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Dimitar Atanasov »

Ами нищо няма да можеш да заглушиш. Честота ще играе доста наистина, ще стане само за тестване. А и от друга страна е необходимо заглушаване на целия спектър, което с подобна схема няма да стане.

Аватар
Boris Antipov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Boris Antipov »

kemakoz написа:от долу на схемата пише че разстоянието на обхват ще е някаде 500 м на мене главно ми трябва да го ползвам като заглушител защото имам отврат съседи но не намерих схема на заглушител
Kaкво искаш да им заглушиш? Радиото? - откажи се. Дори да направиш замърсител на ефира ще страдат още много съседи, по-добре намери общ език с хората и живей с мир.
thetimeisnow|сегамуевремето

GTI_PoWeR

#8 Мнение от GTI_PoWeR »

Boris Antipov написа:
kemakoz написа:от долу на схемата пише че разстоянието на обхват ще е някаде 500 м на мене главно ми трябва да го ползвам като заглушител защото имам отврат съседи но не намерих схема на заглушител
Kaкво искаш да им заглушиш? Радиото? - откажи се. Дори да направиш замърсител на ефира ще страдат още много съседи, по-добре намери общ език с хората и живей с мир.
При него не знам как в положението но поне при мен такъв език е не възможно да се постигни!!!
По-добре им заглуши "радиото" по друг начин, не знам с какво разполагаш.
С предавател ще стани да се наместиш на честота която са избрали, въпроса е до каква степен ще е заглушиш с такава малка мощност предавател...
Не вярвам тия хора в днешно време да слушат само радио :lol:

Lyubo Yanev
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

re

#9 Мнение от Lyubo Yanev »

Защо не пробваш с това:
"Радиомикрофон 3" с предусилвател, 1,5 - 3 V, цена - 1.30лв.
http://hobby.neomontana-bg.com/

GTI_PoWeR

#10 Мнение от GTI_PoWeR »

Ти па де го намери тва куче :D

Moderator:"Ти па" се научи да пишеш! И това не ти е "бисери" :!:

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Nikolay_Hristov »

Мммм.. едно предложение :D Сложи варикап в трептящия кръг на генератор и го клати с триони, да обикаляш целия обхват УКВ-2.. И сумирай трионите с нещо гадно, примерно 1kHz с амплитуда, съответстваща на желаната честотна девиация :twisted: :twisted: :twisted:

GTI_PoWeR

#12 Мнение от GTI_PoWeR »

Дано някой от комшийте ти не се натъкни на темата, че всички ни ще бият :lol:

Аватар
eko67
чете
Обратна връзка:

Радио Микрофон-5км

#13 Мнение от eko67 »

Може да опиташ тази схема,във всички случаи е по мощна от
онази.
Изображение

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Радио ПРЕДАВАТЕЛ

#14 Мнение от npn »

Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”