крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа
крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа
Много интересно днес на работа проверих стъпалата на всички такова копче не съществува ?
Здравейте
В характеристиките на модела влиза бридж вариант 1200 Вата при 8 ома , но никаде не е показано как се превклучва на него ? никъде нито на предния нито на задния панел не пише бридж или нещо подобно .
При работа забелязах че когато е натоварено до клип на двата канала когато намаля 1 канал клипа на 2 канал спира .
Възможно ли е просто когато работи само единия цялата мощност да отива на него ? тоест 1200 Вата при 8 ома . Ако е така не е ли глупаво при полужение че ако стъпалото работи при стерео вариан ( 2 по 380 Вата при 8 ома ) ако случаино единия входен сигнал спре цялата мощност ( 1200 Вата ) ще отиде в\у едната тонколона и тя ще изгори ?
И второто нещо Имам 2 баса ГБЛ 18 " си по 700 Вата на 4 ома
мога ли да ги свържа последователно ? Защото от фирмате ме увериха че ако са свързани така нямало да свирят в което не виждам логика ?
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете !
Здравейте
В характеристиките на модела влиза бридж вариант 1200 Вата при 8 ома , но никаде не е показано как се превклучва на него ? никъде нито на предния нито на задния панел не пише бридж или нещо подобно .
При работа забелязах че когато е натоварено до клип на двата канала когато намаля 1 канал клипа на 2 канал спира .
Възможно ли е просто когато работи само единия цялата мощност да отива на него ? тоест 1200 Вата при 8 ома . Ако е така не е ли глупаво при полужение че ако стъпалото работи при стерео вариан ( 2 по 380 Вата при 8 ома ) ако случаино единия входен сигнал спре цялата мощност ( 1200 Вата ) ще отиде в\у едната тонколона и тя ще изгори ?
мога ли да ги свържа последователно ? Защото от фирмате ме увериха че ако са свързани така нямало да свирят в което не виждам логика ?
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете !
Последно промяна от biemaprousa на Съб Авг 04, 2007 4:17 pm, променено общо 2 пъти.
- bis
- има опит
- Обратна връзка:
Re: Въпрос относно крайно стъпало КРАУН ХЛС602
Отдолу, под входните XLR конектори (на снимката оградено с кръг) е превключвателя за режим dual-bridge.biemaprousa написа: Здравейте
В характеристиките на модела влиза бридж вариант 1200 Вата при 8 ома , но никаде не е показано как се превклучва на него ? никъде нито на предния нито на задния панел не пише бридж или нещо подобно.

Явно захранването му е слабичко за тази мощност.biemaprousa написа:
При работа забелязах че когато е натоварено до клип на двата канала когато намаля 1 канал клипа на 2 канал спира.
Не, не е възможно. При работа в мостов режим единият канал работи с обърнато по фаза входно напрежение. Оттук и амплидудата на изхода е на 180 градуса спрямо другия канал. Така сумирана идва и удвоената мощност, при изискването да не работи с по-нисък импеданс от удвоения за стерео режим. А и самите крайни транзистори на единия канал не биха могли да комутират подобна мощност.biemaprousa написа: Възможно ли е просто когато работи само единия цялата мощност да отива на него ? тоест 1200 Вата при 8 ома . Ако е така не е ли глупаво при полужение че ако стъпалото работи при стерео вариан ( 2 по 380 Вата при 8 ома ) ако случаино единия входен сигнал спре цялата мощност ( 1200 Вата ) ще отиде в\у едната тонколона и тя ще изгори ?
Правилно! Няма логика да не свирнат ако и двата са здрави, но ако по някаква причина единият от тях прекъсне - няма да свирят и двата.biemaprousa написа: И второто нещо Имам 2 баса ГБЛ 18 " си по 700 Вата на 4 ома
Може би във фирмата са имали на предвид, че няма да свирят силно, което си е точно така.

Мерси много за полезната информация .
Понеже стъпалата са много в рак явно не съм ги погледнал добре от задната страна и не съм го видял .
А тук мисля че е мястото да кажа колко съм недоволен от подръжката на ГБЛ във Варна тея хора или не им се занимава или не са в час .
Цялата работа с бриджа и 2 та баса последователно беше защото в заведението където работа са прекарали само по един кабел за баси а сега сложихме оште 2 и идеята ми беше всяко стъпала да си поема по една двойка баси свързани последователно така товара става 8 ома идеален за бридж варианта 1200 Вата за двойка баси
Още ведниш благодаря ви ! много ме улеснихте
Понеже стъпалата са много в рак явно не съм ги погледнал добре от задната страна и не съм го видял .
А тук мисля че е мястото да кажа колко съм недоволен от подръжката на ГБЛ във Варна тея хора или не им се занимава или не са в час .
Цялата работа с бриджа и 2 та баса последователно беше защото в заведението където работа са прекарали само по един кабел за баси а сега сложихме оште 2 и идеята ми беше всяко стъпала да си поема по една двойка баси свързани последователно така товара става 8 ома идеален за бридж варианта 1200 Вата за двойка баси
Още ведниш благодаря ви ! много ме улеснихте

- bis
- има опит
- Обратна връзка:
Интересно!Много интересно днес на работа проверих стъпалата на всички такова копче не съществува ?

Друго обяснение не се сещам.
И така не е невъзможно влючването в мостов режим, но се налага интервенция на платката по преправянето, ако не е спестено само копчето на задния панел. Обаче това трябва да го направи квалифициран техник.
Друго, по-сложно (и почти безмислено) решение е с външен модул - инвертор с един ОУ.
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Lamer26
- чете и пита
- Обратна връзка:
Re: крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа
Пичовете дето са ти го казали е вероятно да са правиbiemaprousa написа:
!
понеже ако има вграден пасивен филтър какво би се получило?
е ако са паралел ще бачкат но стъпалото няма да позволи .
ако се поогледаме при всичките модели на професионална озвучителна техника винаги колоните се свързват в паралел
дори и при ОБЕРТОН КОЙТО ПРИТЕЖАВАМ е по същият начин е
те не са ми басове но няма значение .
вариянт е да се снабдиш със стъпало което да бачка на 2 ОМА
за да можеш да ги закачиш в паралел .
Re: крайно стъпало КРАУН ХЛС602 НЯМА ГО КОПчЕТО за бриджа
1. Бескрайно съм недоволен от марката но така се и очакваше
стъпалата прегряват басите " пукат "
Но да не се отклоняваме 1000 % съм сигурен че нямат никакви филтри ( защото съм ги пускал без процесора и си вадят яко среди че даже отиват и малко към високите ! Но и да имаха филтри не виждан с какво биха попречили да се свържат двата последователно !
А за коментара "ако са паралел ще бачкат но стъпалото няма да позволи " за мен е глупав Как така стъпалото няма да позволи просто на 2 ома повече от стотина вата не може да искара по простата причина че дава накъсо поради ниския товар
Естествено е че професионалните тонколони всичко се свързва на паралел по простата причина че всички тонколони са на 8 ома А относно стпало на 2 ома в фирмата не можаха да ми предложат такова което да е 2 по 1400 на 2 ома то вобще нямаше на 2 ома в каталозите им поне по техни думи
стъпалата прегряват басите " пукат "
Но да не се отклоняваме 1000 % съм сигурен че нямат никакви филтри ( защото съм ги пускал без процесора и си вадят яко среди че даже отиват и малко към високите ! Но и да имаха филтри не виждан с какво биха попречили да се свържат двата последователно !
А за коментара "ако са паралел ще бачкат но стъпалото няма да позволи " за мен е глупав Как така стъпалото няма да позволи просто на 2 ома повече от стотина вата не може да искара по простата причина че дава накъсо поради ниския товар
Естествено е че професионалните тонколони всичко се свързва на паралел по простата причина че всички тонколони са на 8 ома А относно стпало на 2 ома в фирмата не можаха да ми предложат такова което да е 2 по 1400 на 2 ома то вобще нямаше на 2 ома в каталозите им поне по техни думи
р
Ми при 10-15 мин пик стъпалото прегрява и изклучва докато не се охлади а това става понякога след 1-2 мин проблема е само при краун ХЛС602. Интересно е защо по малкия модел ХЛС402 не прегрява така.
Иначе ХЛС602 прегрява дори и при +2 дб след 4ас работа!!!
А за бадите са JRX118S 700 вата 4 ома.Когато ги усиля на ХЛС602 при самия ход на говорителя се чуват достра странни звуци като пукания не мога да разбера дали от кутията или от баса са но ми звучат като че ли са от самия високоговорител
Иначе ХЛС602 прегрява дори и при +2 дб след 4ас работа!!!
А за бадите са JRX118S 700 вата 4 ома.Когато ги усиля на ХЛС602 при самия ход на говорителя се чуват достра странни звуци като пукания не мога да разбера дали от кутията или от баса са но ми звучат като че ли са от самия високоговорител
- Lamer26
- чете и пита
- Обратна връзка:
аз от това линкче
http://www.jblpro.com/JRX/pdf/JBL_JRX118S%20final.pdf
узнах че продължителната и безопасна мощност е 350 вата на 4 ома
както си е говорителя
вариянт да пука е :
да му подаваш прекалено голяма мощност
самият ефект ми наподобява ето този продукт на Pioneer
http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=838
понеже бачкам в магазин за черна и бяла техника
при него като засилиш системката говорителччето започва много
да се движи и издава един гаден пляскащ дразнещ звук
ако не е тайна за кви парички ги взе колонките ?
ако можеш отвори ги и виж дали си имат пасивен филтър
ако ли си нямат ги звържи последователно
ето пък какво имам аз , за закрити пространства е перфектно
ама имам в момента само една бройка
http://www.behringer.com/B1800X-PRO/index.cfm?lang=eng
захранвам я с 700 ватово/8 омово стъпало
като тази мощ е била постоянна за около 8 часа по коледа
и по 10 часа на новата година
направи един тест
намини покраи подобен магазин и питай дали могат да ти ги пуснат
тези на pioneer за които ти говоря и мисля че ще узнаеш ефекта дали е за същото за което споменах спрямо твоето звучене.
http://www.jblpro.com/JRX/pdf/JBL_JRX118S%20final.pdf
узнах че продължителната и безопасна мощност е 350 вата на 4 ома
както си е говорителя
вариянт да пука е :
да му подаваш прекалено голяма мощност
самият ефект ми наподобява ето този продукт на Pioneer
http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=838
понеже бачкам в магазин за черна и бяла техника
при него като засилиш системката говорителччето започва много
да се движи и издава един гаден пляскащ дразнещ звук
ако не е тайна за кви парички ги взе колонките ?
ако можеш отвори ги и виж дали си имат пасивен филтър
ако ли си нямат ги звържи последователно
ето пък какво имам аз , за закрити пространства е перфектно
ама имам в момента само една бройка
http://www.behringer.com/B1800X-PRO/index.cfm?lang=eng
захранвам я с 700 ватово/8 омово стъпало
като тази мощ е била постоянна за около 8 часа по коледа
и по 10 часа на новата година

направи един тест

намини покраи подобен магазин и питай дали могат да ти ги пуснат
тези на pioneer за които ти говоря и мисля че ще узнаеш ефекта дали е за същото за което споменах спрямо твоето звучене.