Избор на кондензатор. Нужда или лукс
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
С парите които ще дадеш за кондензатор си купиш нов акумулатор, който да сложиш отпред при двигателя а сегашния, като по-стар местиш в багажника. Между + на двата теглиш солиден кабел, минуса на този в багажника отново с такъв кабел затягаш някъде за купето здраво. Гледаш тези връзки да са максимално къси! След това си взимаш ток за усилвателя директно от акумулатора, който е в багажника. Така след няколко години, като се наложи да купуваш акумулатор ще го слагаш отпред а този отпред местиш на мястото на акумулатора в багажника, който връщаш на вторични
Разбира се не се изхвърляй с големи ампери, че да не си озориш алтернатора.
Не, че пак няма варянт да буташ.... ако слушаш 3-4 часа без запален двигател и НЕК няма да ти помогнат освен ако не са измислили Wireless AC

Не, че пак няма варянт да буташ.... ако слушаш 3-4 часа без запален двигател и НЕК няма да ти помогнат освен ако не са измислили Wireless AC

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Абе хора защо си усложнявате живота немога да ви разбера...за какво са ви мощни усилватели кондензатори и 10 квадрата кабели и некви убиици на ток по 2000 вата пикови...Слагате си един чувствителен говорител в подходяща конструкция и повечето случаи мощноста подавана от cd player-a е напълно достатъчна,в краен случай може някое малко ампче...
Що за щуротии ви се мотат из главите незнам
Що за щуротии ви се мотат из главите незнам

- DLS
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Така си е, но в купето е почти невъзможно с високочувствителен бас и малкия обем, с който можем да боравим да се постигне равна АЧХ-а с прилично ф3.Sylis написа:Абе хора защо си усложнявате живота немога да ви разбера...за какво са ви мощни усилватели кондензатори и 10 квадрата кабели и некви убиици на ток по 2000 вата пикови...Слагате си един чувствителен говорител в подходяща конструкция и повечето случаи мощноста подавана от cd player-a е напълно достатъчна,в краен случай може някое малко ампче...
Дори повгигането от купето няма да помогне достатъчно.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Ааааа зависи какво целиш приятелю.Ако искаш като минаваш по улицата и всичко живо да гледа към теб как ти дрънчат ламарините няма да е достатъчно ДА.
А който иска нещо свястно в багажника и не само там трябва да прежали обема,това е едно от най-важните условия мисля аз....и в противното немога да се убедя

- DLS
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Аз целя нещо такова http://www.avtozvuk.com/az/2007/02/046-048.html, визирам червената графика получена при малко затворено 30-тина литра обемче. Налягането е повече отколкото ще ти трябва при 200-300W.Sylis написа:Ааааа зависи какво целиш приятелю.Ако искаш като минаваш по улицата и всичко живо да гледа към теб как ти дрънчат ламарините няма да е достатъчно ДА.А който иска нещо свястно в багажника и не само там трябва да прежали обема,това е едно от най-важните условия мисля аз....и в противното немога да се убедя
Определено предпочитам инвестиция в 200-300в стъпало отколкото никакво място в багажника и съмнително предимство в качеството.
Всъщност не се сещам с каква конструкция могат да се постигнат тези резултати дори да разполагаме с по-сериозно място, не забравяй какво влияние оказва акустиката на купето над дизайни с roll off nad 12dB/oct и особено ако спада не започва на точната честота