Кутия за 8" Bass Boschmann SW-88

Съобщение
Автор
didoriginal

Кутия за 8" Bass Boschmann SW-88

#1 Мнение от didoriginal »

Здравейте! Знам, че този форум не е за начинаещи, но имам няколко ламерски въпроса. Имам известни познания областта, но явно недостатъчни и малко опит също така. Така, минавам директно на въпроса:

Имам 2 говорителя Boschmann SW-88, 60W номинал, 8 ohm. Първоначално мислех да ги слагам в кутии от старите български колони (дето са с черните платнени капаци, 8 инчови басове, елипсовидни среди и кръгла пищялка). Проблема обаче е, че аз искам басчето да "пада" по-ниско. Знам, че не е субуфер говорител, но съм го чувал в бандпас система и много ми хареса. Имате ли предложение как може да стане работата - с изцяло нова кутия или преработка на сегашната? И няма ли да е по-добре обема да е вентилиран, а не както е в момента - затворен?

P.S. Ще се захранват от усилвател Pioneer 2x75W на 8ohm

Не гоня трошене на прозорци и прочее - искам да ми свири качествено (не ме плюйте, знам, че е Boschmann, но за mid-end e ОК) и що-годе силничко. :roll:

Предварително благодаря на отговорилите!

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivelin Braikov »

Така само като го гледам ми се струва, че си е баш съб-ууфър.
Естествено, че ще правиш кутия.

1. Четеш
2. Измерваш му Т/С параметрите. (ако не знаеш как - виж т. 1 > http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... cle&sid=39)
3. Спрямо параметрите избираш типа на конструкцията. (или ако не можеш - някой софтуер го прави вместо теб - например Bassbox)
4. Аналогично на т. 3 смяташ всички подробности за кутията.

Успех!
What would you attempt to do if you know you could not fail?

didoriginal

#3 Мнение от didoriginal »

Няма да успея да се справя сам с измерването. :( Иначе рових из нет-а и не открих нищо за въпросният говорител като характеристики. Къде могат да ми го замерят и на каква цена? :roll:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Sylis »

Ivelin Braikov написа:1. Четеш
2. Измерваш му Т/С параметрите. (ако не знаеш как - виж т. 1
:mrgreen: направо ме кефиш...малко може да се отчая човека но докато не се опита и не се потруди няма кой вместо него да го направи

didoriginal

#5 Мнение от didoriginal »

Опитах да измеря параметрите, но мултицета не отчита никакъв волтаж (моят е дигитален, от тези по 8лв. :) ). Та ще го мисля...

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Sylis »

Трябва ти мултицет който да мери напрежение под 100 миливолта право/променливо ;).Най добре ако си ученик носи го даскала ще ти го качи на осцилоскопа че и тонгенератори трябва да има там... :) Само да не забравиш едно яко (10-20 W)съпротивление да си вземеш 1 или 10 ома според зависи при какво напрежение ще мериш

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”