Blackswift Audio 300B Twin Monoblocks

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#31 Мнение от Angel Dimitrov »

Fortissimo написа:... Кутията е от череша-албинос ...

Написал го е Rutcho в първия пост в описанието на тези прекрасни моноблокове. Дървото е пипнато изключително прецизно и майсторски. Браво, Владо , браво Rutcho!
Това радва очите и стопля душата а как ме засърбяват ръчичките ... ;-)

Поздрави !

Аватар
Venko56
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#32 Мнение от Venko56 »

Поздравления и от мен. :smt038 Впечатлен съм от дизайна, изработката и начина на представяне. Убеден съм, че и на звук моноблоковете са не по-малко впечатляващи. Надявам се някога да имам възможност да ги чуя...

Имам въпроси:
1. 300В на кой производител е? Имал ли си възможност да правиш сравнителна оценка при тези моноблокове с аналогични лампи от различни производители и да подбереш оптимално съотношение цена/качество?
2. Каква е цената на комплекта и приемаш ли поръчки?
Венко Трайков
GSM: 0888692454
Тел.: 073 884926
aat@mbox.contact.bg
http://aattube.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: wint

#34 Мнение от Nanko Rusev »

naimov написа:Убеден съм че много е мислено как да се скрият главите на черните винтове . Ако много критично се загледа човек в дизайна няма начин да не забележи прекалената им контрастност с медната плоча. Нямам конкретна идея как точно да се скрият с гнездо или лайсна или с еднаакъв меден цвят и на винтовете.
Често контраста се търси нарочно (естествено не само в аудиото). Случая според мен си е точно такъв, иначе нямаше да е използвано толкова много черно 8)

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#35 Мнение от Stanislav Bratanov »

....
Последно промяна от Stanislav Bratanov на Чет Ное 15, 2007 5:37 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: wint

#36 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Crossblade написа: Често контраста се търси нарочно (естествено не само в аудиото). Случая според мен си е точно такъв, иначе нямаше да е използвано толкова много черно 8)
Прав си, черното е като контрапункт на червеното на медта.
В процеса на обмисляне и търсене ми попаднаха помендени винтчета, но не стояха добре.
Venko56 написа: 1. 300В на кой производител е? Имал ли си възможност да правиш сравнителна оценка при тези моноблокове с аналогични лампи от различни производители и да подбереш оптимално съотношение цена/качество?
2. Каква е цената на комплекта и приемаш ли поръчки?
1. 300Б е на JJ. Според мен те отговарят най-добре на това съотношение.
2. За поръчка най-добре контактувай с Bojo.

Аватар
Ivan Minkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#37 Мнение от Ivan Minkov »

Прекрасна изработка!!!
Според мен, черното си пасва отлично! Мое мнение!

Поздрави!

a_panov

#38 Мнение от a_panov »

Резултата който виждаме (но не сме успяли да чуем) явно е подплатен с много труд за който и приеми нашите поздравления.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Bojo »

Намесвам се късно в темата (но не бях в София). Искам само да кажа че явно аз съм един от малцината които са виждали и слушали усилвателя. Това което не се вижда на снимките е перфектния детайл на финиша. Всички входни и изходни конектори са висококачествени, както, окабеляването и пасивните елементи. Съчетавенето на най-добрите съвременни лампи, трансформатори, материали и опита на МАСТЕР РУЧО вдъхнал душата на това чудо, правят така че за звука може само да се каже:

Дами и Господа - Нейно ВЕЛИЧЕСТВО - 300В

нещо бях забравил да напиша
Последно промяна от Bojo на Нед Окт 22, 2006 3:01 pm, променено общо 2 пъти.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Goro »

Bojo написа:Дами и Господа - 300В
Една истинска дама, за всеки който може да си я позволи!

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#42 Мнение от oceanman »

Ако не се лъжа тази пролет и аз му чух гласеца,макр и бегло и разбира се със дружката на тези красавци-една къса хорна позната ни от 2 прослушвания.
:D Радвам се, че съм един от щастливците чули този усилвател с 300В.
Впечатленията които добих са-просто потресаващо добре звучи споменатата комбинация.

Румене можеш ли да споделиш нещо за режимите в които работи 300В и дрйвера?
Виждам използваш май ръчно закъснително включване на анодното, ако не се лъжа. По какъв начин е реализацията му? Закъснителна схема или превключване с галета?
Ако не е тайна разбира се. :D

И преглеждайки галерията на усилватели с това ламбе, на Румен е най-красив.
Поздравления и от мен.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Това, което показах на изложбата, е малко по-бюджетната версия. Изходните трансформатори са на Gerd Reinhofer с импеданс на първичната 3.5К, захранването е едно и за двата канала.
Иначе схемата е същата.
И в двата варианта 300B работи в режим с автоматично преднапрежение, катодният резистор е шунтиран с Black Gate. Входната лампа 6Н8С/6SN7 работи в класическа схема с галванична връзка между предусилвателя и драйвера.
Единственият преходен кондензатор е Jensen Paper Oil.
И в двата варианта отоплението на крайната лампа е променливотоково, със среден извод на трансформатора, но брумът не се долавя - ето една от многото причини да харесвам 300B.
Включването няма никаква автоматика, на две степени първо се подава отоплението, а след това анодното напрежение към кенотрона.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”