Една Малко Проектче :?:

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Stefan Stefanov »

Точно това говорителче е обсъждано многократно тук!
Потърси и чети преди да пишеш!

stefanyovev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от stefanyovev »

off:
с BG17 разбрах какво значи чувствителност - с две такива на джулая сутрента узвочихме едно селце (ако щете вярвайте)
http://bgaudio.org/images/upload/bg17-jm.JPG
http://bgaudio.org/images/upload/bg17-jm2.JPG
http://bgaudio.org/images/upload/bg17-jm3.JPG
..за качеството му незнам ама много крещи

Presli_B

#18 Мнение от Presli_B »

На мен ми трябва качество не да крещи вярно че и силата на вкука е от значение , но .. , пък и аз мисля да ги "набутам" в подходящи хорни :wink: да ми свирукат.

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от AlexKame »

stefanyovev написа:off:
..за качеството му незнам ама много крещи
Eми и ти си сковал и съндъци като за крещене...
Изображение

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Rumen Zografov »

Presli_b,много от рано се насочи към хорнички,които да "сковеш".Не става току-така тая работа с хорните,опитай се първо да разбереш идеята на тази конструкция и произтичащите от нея ползи :wink: След това попрочети по-обстойно как точно се правят,смятат и т.н.,попитай малко и чак след това се захващай.Както сам каза в някой от предните си постове - сам не знаеш как точо се правят :wink:

П.П. Най-важното - изясни си за себе си какво точно искаш от колоите си,че май още не :wink: ти е съвсем ясно :D
Изображение

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Nanko Rusev »

Presli_B написа:На мен ми трябва качество не да крещи вярно че и силата на вкука е от значение , но .. , пък и аз мисля да ги "набутам" в подходящи хорни :wink: да ми свирукат.
Тогава помисли и да не е w200 .. и си преосмисли бюджета :wink:

Presli_B

#22 Мнение от Presli_B »

Rumen Zografov написа:Presli_b,много от рано се насочи към хорнички,които да "сковеш"...
П.П. Най-важното - изясни си за себе си какво точно искаш от колоите си,че май още не :wink: ти е съвсем ясно :D
Ми...Насочил съм се към хорнички защото искам качествен взук , не голяма мощност :wink: , до колкото сам да скова си мислех да похторя някои готов проект на някои от момчетата из форумите , за да имам добър резултат .
А отностно бюджета с 2 х БГ20 , които са към по 45 лв. няма да излезе скъпо и за дървенията още 50 лв , и едно свясно ампче до към стотина лева и малко отгоре до към 150 мах , би било приемливо .
Вие как мислите . А отностно говорителите за тези има изписано много тук както каза един колега от форума , ще чета , ще размишлявам , пък ще ги измайсторя някак си. И ако може да ми кажете от каде да се сдобия с две такива "бебчета" от Плевен съм ако тук в района няма магазин дистрибутор чрез интернет , моля помогнете , че не ги намирам никаде.
Надявам се и бие да ми помогнете.
Поздрави ! Пресли .

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Stefan Stefanov »

Погледни това дали няма да ти хареса:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... t=peerless

Потърси Peerless XLS10 или XLS12.

Presli_B

#24 Мнение от Presli_B »

Е те те тия произведения на Peerless гледам , че са Суббуфери . Не че разбирам много , но не трябва ли да са широколентови за да свирнат в всички диапазони , ниски , средни , високи ?
Иначе за това , което ми предложи наистина е добро , но аз искам сам да си конструирам нещо , повече ме вдъхновява и е по евтино .

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Nanko Rusev »

Presli_B написа:Е те те тия произведения на Peerless гледам , че са Суббуфери . Не че разбирам много , но не трябва ли да са широколентови за да свирнат в всички диапазони , ниски , средни , високи ?
Иначе за това , което ми предложи наистина е добро , но аз искам сам да си конструирам нещо , повече ме вдъхновява и е по евтино .
10-13 cm Visaton - Daniel Horn
FRS 8 - Needles or short TL

BG17 - amitko?

Amp - GainClone - 100-150 BGN

Presli_B

#26 Мнение от Presli_B »

Nanko Rusev написа:
Presli_B написа:Е те те тия произведения на Peerless гледам , че са Суббуфери . Не че разбирам много , но не трябва ли да са широколентови за да свирнат в всички диапазони , ниски , средни , високи ?

BG17 - amitko?

Неразбрах какво точно искаш да ми кажеш , но както и да е .
Имам още един въпрос отностно БГ20 . В каква конструкция Хорна или ТЛ ще даде максимално силен звук , така че да има добри ниски без да има компромис със средните и високите ?

Мисля да си взема едно стапалце , на което му дават 150в на канал та идеята ми е да си напрявя две хорни и два ТЛ-са , да ги вържа последователно така че да станат все едно две колони по 16 ома и да си свиркам . Вие как мислите добре ли ще стане.

п.с. - за първо време ще съм само с едните , но не съм рещил точно каква конструкция да направя . За новак коя ми препоръчвате ?

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от wassilzaza »

Presli_B написа: За новак коя ми препоръчвате ?
Всичко друго, но точно ТЛ и Хорна НЕ, понеже шанса да направиш грешка и да останеш недоволен е много голям дори и при повтарянето на готов проект (Мое мнение). Защо не направиш нещо с бас ТВМ (226/07 например) + някоя пищялка на Висатон в двулентово ОТ. Успех !!! Разгледай това да видиш за какво иде реч :)
http://www.pas-bg.com/konkurentBC.htm
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

Presli_B

#28 Мнение от Presli_B »

Целта на моето занятие е да направя максимално звуково налягане , мах dB , при малко мощност , и мисля че при обикновен бас рефлекс ефекта че е по малък .
А до говорителя сега разглеждам форума и си избирам , не съм зел окончателно решение . а по въпроса с цената разгледах сайтчето http://www.pas-bg.com и забелязах , че цената на ТМВ-то е 35 лева , та се зачудих , толков пък малко , идеално ако е истина .
И ако направя някой изпитан много пъти проект за Хорна или ТЛ и го повтовя 1:1 няма ли да се получи приличен взук :? .
И още един въпрос с такава подходяща конструкция ( ХОрна , ТЛ и др такива подобни ) с този говорител на ТВМ , за които дават 89 dB чувствителност колко dB-ла могат да се изкарат ?
Някаде из форумите бях чел , че с БГ20 в подходяща кутия можело да се изкара 100дБ ,а с 2 такива 113дБ 8O .

D.Kolev

#29 Мнение от D.Kolev »

òèÿ íåùà êîèòî ñè ãè íàìèñëèë ïî-äîáðå íå ãè ïðàâè çàùîòî :
1.èäåÿòà íà âèñîêàòà ÷óñòâèòåëíîñò å ñ ïî-ìàëêî ìîùíîñò äà èçêàðàø ïî-âèñîêî çâóêîâî íàëÿãàíå
2.èäåÿòà íà õîðíèòå /è äàæå ÒË-èòå/ å äà èìàø ñàìî åäèí ãîâîðèòåë
3.íèòî åäèí îò òèÿ ãîâîðèòåëè íÿìà äà èçäúðæè íà 150 âàòà
4.ÁÃ20 å ñ òàêàâà âèñîêà ÷óñòâèòåëíîñò çàùîòî å ìóçèêàíòñêè ãîâîðèòåë

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от wassilzaza »

Първо искаш нещо мощно и не толкова качествено...
Presli_B написа:Ще ми помогнете ли като ме ориентирате към нещо ,
не търся много голямо качество, но все пак да не е само тупа лупа и да надува глави. Голям почитател на високите мощности съм ...
После...
Presli_B написа:Ориентирах се към нещо по слабо като за вкъщи
Вече реши, че искаш нещо качествено...
Presli_B написа:На мен ми трябва качество не да крещи...
После отиде на хорни...
Presli_B написа:Насочил съм се към хорнички защото искам качествен взук , не голяма мощност...
А накрая пак заговори за децибели и мощности..
Presli_B написа:с БГ20 в подходяща кутия можело да се изкара 100дБ ,а с 2 такива 113дБ ...Целта на моето занятие е да направя максимално звуково налягане , мах dB
Така че според мен реши какво искаш и дай да обсъдим него и компетентните хора да ти помогнат. Беше затрупан с предложения:
BG17 - amitko?
и не само тези... Аз мисля, че е редно да спреш с въпросите си и това да скачаш от биема + 15'' на хорни и на какво ли не, а си изясни концепцията, към която се стремиш. Поздрави от мен и дано намериш верния за теб път. УСПЕХ!!!
Едит: доста се потрудих за поста :)
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”