Търся си пищялка модел: ARV040-15/4 или с подобни характ.

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
IceX

Търся си пищялка модел: ARV040-15/4 или с подобни характ.

#1 Мнение от IceX »

имам колони Magnat Motion 144 и ми изгоря едната пищялка ако някои може да ми помогне от къде мога да си намеря такава или подобна, защото не съм много запознат с материята. На колоните от зад пише
170/340W, 4-8 oma, 19Hz-35KHz, 91dB

за връзка:
kalin_krasimirov_krumov@abv.bg
или във форума

Благодаря ви предварително.
:)

GTI_PoWeR

Re: Търся си пищялка модел: ARV040-15/4 или с подобни характ

#2 Мнение от GTI_PoWeR »

IceX написа:пищялка :smt021
170/340W, 4-8 oma, 19Hz-35KHz, 91dB :roll:

IceX

#3 Мнение от IceX »

пич написъл съм, че на колоните пише тези характеристик, а не че да е такава пищялката.Защото незнам тя с каква мощност трябва да е затова се обръщам към вас ако някой знае да ми каже.На пищялката не пише никакви стойности само този модел, който съм написъл.

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от haralanov »

IceX написа:имам колони Magnat Motion 144 и ми изгоря едната пищялка
Знам ги много добре. Купих си такива преди хиляда години и съвета, който мога да ти дам е да изхвърлиш старите пищялки (магнита им има-няма 5 грама :D) и да ги замениш с нещо като Vifa XT25TG30, ако съотвентно ти се дава някой друг лев в повече. Просто изрязваш по голям отвор на предната плоскост и ги монтираш.

Но ако погледнеш филтъра ще установиш че е пълна трагедия - електролитни кондензаторчета за високо и средночестотния, малки бобини с феритни сърцевини.....

Смяната на тези елементи води до известни подобрения, но звука въпреки това пак си остава sh*t. Е все пак за 220 лева на бройка колона не може да очакваш чудеса :yawinkle:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivo_Hristev »

и аз мисля че е най-добре да се преработи таз колона. Ако нямаш мерак слагай първата срешната "пищялка" и не му мисли...

IceX

#6 Мнение от IceX »

благодаря ви много пичове за съветите.Ще намеря някаква, която да стане в дупката, защото не ми се занимава да преправям, да пробивам и такива неща.Колоните си ми харесват как свирят вършат ми работа.

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от haralanov »

IceX написа:Ще намеря някаква, която да стане в дупката
Гледай поне да е с текстилен купол, а не от ментетата - титаниеви, алуминиеви и т.н. Така по-добре ще се напасне със звученето на останалите драйвери, имащи свой, специфичен характер

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”