подходяща пищялка
подходяща пищялка
проекта е с 2xARN-165-04/4 и пищялката която е сега ми се струва, че вика адски много, и мислех да и сваля с чувствителността, ама като видях, че ще ми трябват два резистора, единия 12 вата, а другия 16 и се хванах за главата, то тва като печка ще стане
та въпроса сега е, тия двата АРН-а ква чувствителност имат след като съм ги вързал последователно и поотделно имат чувствителност 85дБ
досега си мислех, че все още си имат тая чувствителност, ама май ми се струва, че трябва да е станало към 88дБ.
Ами май има хляб за спор в тая тема.
А след като уточним ква чувствителност горе-долу ще ни трябва
дайте предложение за пищялка за около 20лв. Гледах тия на ТВМ, ама тия животни са 91дБ, то направо ще ми пропищат ушите
Вие сте на ход.
та въпроса сега е, тия двата АРН-а ква чувствителност имат след като съм ги вързал последователно и поотделно имат чувствителност 85дБ
досега си мислех, че все още си имат тая чувствителност, ама май ми се струва, че трябва да е станало към 88дБ.
Ами май има хляб за спор в тая тема.
А след като уточним ква чувствителност горе-долу ще ни трябва
дайте предложение за пищялка за около 20лв. Гледах тия на ТВМ, ама тия животни са 91дБ, то направо ще ми пропищат ушите
Вие сте на ход.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: подходяща пищялка
Нямай грижа, и 5W са достатъчни.Dreamer написа:ама като видях, че ще ми трябват два резистора, единия 12 вата, а другия 16 и се хванах за главата, то тва като печка ще стане
Хвърли едно око- www.bluesmobil.com/shikhman/arts/xe.htm дори бегъл поглед върху диаграмите ще те ориентира.А мощноста на резисторите трябва да е 0,2 до 0,5 от мощноста на изхода на филтъра (приблизително).Виждал съм филтри на професионални динакорд тонколони-при 100W вч драйвер резисторите бяха към 20W ,просто отрязването е на висока (4,5 Khz) честота а и на входа на филтъра има халогенни крушки които обират претоварванията.2-5 W резистори ще ти свършат работа.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За мощността, която постъпва към пищялката, можеш да прегледаш и
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... cle&sid=34
Ако ползваш резистори над 2W, е много малко вероятно да ги ивдиш изгорели...
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... cle&sid=34
Ако ползваш резистори над 2W, е много малко вероятно да ги ивдиш изгорели...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: