Лакиране след фурнироване

Съобщение
Автор
Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivan Dimov »

С риск да направя реклама ето го и точният адрес на фирмата, имат представителство и във Варна.

Cap Arreghini, вносител ДЖИ ТИ ТИ ООД
Магазин: София, бул. „Шипченски проход“ 19
тел.: 02/973 30 25, тел./факс: 02/971 45 53
Варна, ул. „Вярност“ 26, тел.: 052/50 37 90

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от AlexKame »

Ivan Dimov написа:С риск да направя реклама ето го и точният адрес на фирмата, имат представителство и във Варна.

Cap Arreghini, вносител ДЖИ ТИ ТИ ООД
Магазин: София, бул. „Шипченски проход“ 19
тел.: 02/973 30 25, тел./факс: 02/971 45 53
Варна, ул. „Вярност“ 26, тел.: 052/50 37 90
Тия във Варна си нямат и представа от фурнири. Само с паркет се занимават.
Изображение

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivan Dimov »

Не си ме разбрал, Владо ми посочи тази фирма като вносители на бои и лакове, не на фурнир :wink:

Иначе съм писал, че фурнира съм го взел от Соларис-М

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#19 Мнение от moni »

Щом си ги докарал до това дередже, не те съветвам да лакираш с четка, мече и др.подобни. Само пръскане. При детайли от тип "кубче"-с 3 съседни взаимно перпендикулярни равнини винаги се получава одебеляване/стичане на лака около ръба при нанасяне с четка.
Еднокомпонентния полиуретанов лак на Sadolin-сатен беше много добър, но новото производство е в Полша и това му личи-сатена веднъж е матов, другия път лъщи. Послушай Владо.
P.S. Садолина се разрежда с мин.терпентин, за италианския не знам, питай в магазина.

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от AlexKame »

Ivan Dimov написа:Не си ме разбрал, Владо ми посочи тази фирма като вносители на бои и лакове, не на фурнир :wink:

Иначе съм писал, че фурнира съм го взел от Соларис-М
Аз точно се зарадвах, че най-после се намери фирма с качествен фурнир тук. :? Моля те, дай координати на фирмата, от която си взел фурнира. 10х
Изображение

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Ivan Dimov »

http://www.solarism-bg.com имат много голямо ранообразие от екзотични видове естествен и технически обработен. Доставят и по поръчка в рамките на 2-3 седмици. Пример: имат 5 различни вида технически обработено венге :D - по-кафеникаво, по-сивкаво, по-черно.
На лесно място е склада и има голям надпис Соларис-М, който се вижда от Ботевградско, но входа е през едни кални улички - отбиваш се от Ботевградско на 100-тина метра преди OMV, и караш в локалното, после правиш обратен завой и веднага след това в дясно по една уличка с къщи, по един прашен път, който след 200 метра завива на ляво и свършва точно пред входа на склада

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Ivan Dimov »

Здравейте отново,
всичко беше много хубаво докато не експериментирах с един лак на спрей, защото не намерих пистолет да го пръсна, та въпросният лак омаза едната колона и сега е на петна. Минах с лака, който Владо ми препоръча няколко пъти с четка, но не се оправи, а другата стана перфектна, но уви не трябвашв да избързвам.
Освен това при поставането на говорителя (който е вкопан) една от гайките, които са вкопани от вътрешната страна падна и се залепи на магнита на говорителя. Съответно трябваше да извадя говорителя, но тъй като отдолу бях сложил силикон, той го залепи и стана лошо. Накрая забодох една отвертка и на принципа на лоста го изтръгнах. :D
малко го изкривих, но го оправих след това, само дето прецаках доста фурнира.

Взех кардиналното решение и купих нов фурнир да го налепя наново върху стария, та въпроса ми е ще хване ли лепилото върху лака, ако се опитам предварително да изтъркам лака с парцал натопен в разредител :?:

Много се бях отчаял, защото се старах изключително много и залепих фурнира прекрасно, но пих една студена бира и се отказах от радикалната идея да пусна колоните през терасата.

D.Kolev

#23 Мнение от D.Kolev »

àõ , íåäåé òàêà. íèêàêâè ñïðåéîâå . ïðîáâàé äà èçòúðêàø ëàêà ñúñ ñèòíà øêóðêà äî ÷èñò ôóðíèð. àêî å ìíîãî òúíúê ôóðíèðà è âèäèø ÷å ïî÷âà äà ïðîçèðà è íÿìà äà ñòàíå - èçòúðêàé ãî öåëèÿ ñ âèáðîøëàéô è òîãàâà ëåïè íîâèÿ. íî â íèêàêúâ ñëó÷àé íå ïðàâè òîâà êîåòî ñè íàìèñëèë.

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivan Dimov »

Да, проникнал е много навътре, направо до долу. Обаче лепилото няма как да го изтъркам, пробвал съм вече и е много упорито :cry:
Затова си мислех за варианта да го изшлайфам, за да стане гладко, но да остане отдолу стария фурнир. Просто не виждам как ще изтъркам лепилото :roll:

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Angel Dimitrov »

Лепилото (контактно) може да го махнеш с коресилин или АМВ разредител. Трябва да си прецизен за да не попадне на другите страни който искаш да оставиш. Имаш вариант да напоиш самия фурнир с коресилина или разредителя и след като отпусне лепилото да го отлепяш както можеш. Като стигнеш до лепилото по един или друг начин, те чака доста търкане с разредителя или коресилина, докато махнеш всичкото лепило. Не полагай новото лепило докато не е изсъхнало добре всичко от разредителя или коресилина, иначе не се залепя добре.
Успех !

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Ivan Dimov »

Мерси за съветите, много работа ми се струва, особено след като вече се старах няколко дена.
А какви са ви съображенията да не лепя върху фурнира. Има опасност да се разлепи или :roll:

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Dgd »

Изшлайфай лака от фурнира колкото можеш по-дълбоко! Използвай по-"жестоки" шкурки-№80-100. Ако някъде претриеш фурнира- не се притеснявай! Моят съвет е да не ползваш разредители, а да работиш със същото лепило...А както си разбрал, този лак се работи добре и с четка и с мече...
П.С. Лепил съм изкуствена кожа върху лакивана повърхност с контактно лепило-никакви проблеми :D

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от Ivan Dimov »

Благодаря отново за съвета, така и направих. Търках със шкурка 80 после със 150 и хваща идеално. Дори е по-гладко от преди и лепилото се нанася доста по-добре.
Сега поне си имам почти 1 кутия от хубавия лак та се надявам да не стават повече фалове :D
На мен повече ми допада идеята за нанасяне с четка, защото с търкане лака влиза добре в спорите и повърхността остава по-релефна (истинска) докато с мечето става един по-равен филм и повърхността е по-гладка.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Stefan Stefanov »

"спори" е друго, при фурнира са "пори".

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от Ivan Dimov »

Прав си, никога не се замислям като употребявам някоя от двете думи(не че е често) и явно ги разменям :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”