Странен проблем с усилвател само на режим "direct"
Странен проблем с усилвател само на режим "direct"
Проблемът е следния. Когато се слуша на direct, понякога силата на звука се усилва и намалява няколко пъти сама, по- рядко това е придружено и с леко или по- осезаемо"изкривяване" на високите. Когато превключа на "tone" и всичко е на "0"- т.е. чува се по същия начин и след това върна на "direct", проблема се оправя за известно време или за дълго. На режим "tone" няма проблем, независимо дали има или няма корекция.
Не съм сигурен, но ми се струва, че като позагрее, това се случва по- рядко.
Усилвателят е onkyo integra a-8850 2x115w/8ohm.
Някой може ли да ми помогне - за какво става въпрос и сериозно ли е? Има ли лек - къде и как ? Благорадя Ви !
Не съм сигурен, но ми се струва, че като позагрее, това се случва по- рядко.
Усилвателят е onkyo integra a-8850 2x115w/8ohm.
Някой може ли да ми помогне - за какво става въпрос и сериозно ли е? Има ли лек - къде и как ? Благорадя Ви !
Ако е от превключвателя, ще е супер. Ще може да се оправи лесно. Не съжалявам,че го избрах, въпреки че прослушвах модели на Denon, Luxman, Marantz, HK на едно място с едни и същи сд-та.toroid написа:Аз като ти казвах да не се радваш много-много на Онкио..........Нещо самия превключвател ти прави някакви мизерии явно,не изключва изцяло корекциите и смесва!
Някой има ли друго предположение?
- Svetlin Iliev
- има опит
- Обратна връзка:
- Ivan Dimov
- има известен опит
- Обратна връзка:
Че какво лошо има в този модел на ONKYO be?? Наистина ONKYO не отстъпва като усилватели пред много други марки по нищо в повечето случаи! Това че е настъпил някакъв минимален дефект с годините...pacy4 написа:Ако е от превключвателя, ще е супер. Ще може да се оправи лесно. Не съжалявам,че го избрах, въпреки че прослушвах модели на Denon, Luxman, Marantz, HK на едно място с едни и същи сд-та.toroid написа:Аз като ти казвах да не се радваш много-много на Онкио..........Нещо самия превключвател ти прави някакви мизерии явно,не изключва изцяло корекциите и смесва!
Някой има ли друго предположение?
По същество, преди време ми изпадна А-9211 за ремонт с подобен проблем (неможеше да се слуша манален или със спрян лоуд понеже настъпваха страшни шумове и нежелани звуци). След смяна на повечето електролити по пред-а и почистване на някои превключватели, проблема се реши! Според мен си прегледай превключвателите и ако не се оправи, отваряй схемата и почваш електролитите.
Здравейте няколко часа по- късно. В магазина ми казаха , че wd-40 спрей е за премахване на ражда и не ми го препоръчват за подобни превключватели. Продадоха ми спрей за почистване на контакти Philips. Прибрах се, отоворих машината , пърснах превключвателя в дупките раздвижих го и сега го пробвам, засега няма проблеми. Работи добре. Направи ми впечатление, че преди да го пръсна при превключване от директ на тон се чуваше леко пропукване в колоните, а сега не се чува нищо.
Мерси на всички за помоща.
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Контактния спрей на Philips е добър но и WD40 си има своите предимства , по възможност ги комбинирай!pacy4 написа:Здравейте няколко часа по- късно. В магазина ми казаха , че wd-40 спрей е за премахване на ражда и не ми го препоръчват за подобни превключватели. Продадоха ми спрей за почистване на контакти Philips. Прибрах се, отоворих машината , пърснах превключвателя в дупките раздвижих го и сега го пробвам, засега няма проблеми. Работи добре. Направи ми впечатление, че преди да го пръсна при превключване от директ на тон се чуваше леко пропукване в колоните, а сега не се чува нищо.
И за всеки случай прегледай прехвълящите електролити както ти препоръчаха по горе...правят проблеми!
Успехи!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !