Генералният извод за мен лично е, че колкото и да ни е качествена апаратурата, тя не струва нищо, ако се опитваме да слушаме зле записани и обработени записи

Welcome to the real worldSimonov написа:апаратурата, тя не струва нищо, ако се опитваме да слушаме зле записани и обработени записи
Записаното CD от какви WAV файлове беше правено? От такива, свалено от това дадено CD което слушаш ли? Защото разлика ще има заради сваляне-записване-разлика в подложки, но най-вероятно не чак толкова брутална колкото я описваш ... И понеже предполагам че е било от другаде, направи този тест: рипни готиното CD сам в WAV и после го запишиSimonov написа:Голям процент от информацията просто липсваше на записаното CD от wav файлове![]()
![]()
![]()
ЛогичноSimonov написа: Генералният извод за мен лично е, че колкото и да ни е качествена апаратурата, тя не струва нищо, ако се опитваме да слушаме зле записани и обработени записи
Ако е от ранните SCSI устройства на HP, наистина добра.Nikolay Savov написа:Аз лично имам една външна HP ,която вървеше със един кашон от малък телевизор околплектовка ...та дори и почистващо устройство)
Еврика!Нямам много оригинални дискове. Повечето ми музика е записвана от *.wav или от FLAC или пък ползвам компа за просвирване на такива файлове. Преди няколко дни станах собственик на японско издание на In Between - Jazzanova. Преди това имах въпросният албум на CD записвано от *.wav файлове на x1 скорост. Заедно с него взех и още няколко други диска с разнообразна музика, записвана в Англия и Германия. Просто бях изумен от разликата с която свиреше този диск. Направо неможах да си позная системата. Динамиката с която се възпроизвеждаше звъковата картина беше много над другите дискове, който ми се струваха като mp3-ки смачкаи на 128kbps. Голям процент от информацията просто липсваше на записаното CD от wav файлове
Генералният извод за мен лично е, че колкото и да ни е качествена апаратурата, тя не струва нищо, ако се опитваме да слушаме зле записани и обработени записи
Ами ... аз много-много не рипвам. Албумите, които харесвам, търся на оригинални CD. А тези, които харесвам наистина много, съм започнал да си ги набавям на винил.Nikolay Savov написа: А ти Румене с какво рипваш?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта