Коя лампа за предусилвател на амп със ECL86

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Anonymous

Коя лампа за предусилвател на амп със ECL86

#1 Мнение от Anonymous »

В момента правя този усилвател, имам единия канал свирещ, другия ще се сглобява като направя кутията... Та усилването ми идва малко за слушане от компютъра. Кой триод от тоя списък ще стане добре за предусилвател? Пробвах със 6Н8С, но микрофони - нещо не мога да й оправя режимите. Ако може заедно с лампата да дадете и схема на свързване към 300 волта захранване, с толкова храня усилватела в момента...

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от bachelor »

Аз не разбирам много, но знам че тази лампа е триод+пентод.... Нейния триод ползваш ли го?

D.Kolev

#3 Мнение от D.Kolev »

:lol:
ÿ , ÷îâåêà êîéòî íå èñêàøå äà ïèøå â áãàóäèî :D

íà âúïðîñà , ìèñëÿ ÷å ñ òåçè íÿìà äà ãè èìàø òèÿ ïðîáëåìè
6Í1Ï
6Í2Ï
ECC82
6Í3Ï
êàòî ïîñëåäíàòà ìàé èìà íàé-áëàã çâóê :wink:

Anonymous

#4 Мнение от Anonymous »

Позлвам го, схемата е изпълнена точно както в линка, само с разликата че за предусилвателната част съм сложил 100К резистор пред захранващия кондензатор вместо 47К (преди точката В++ на захранването) и го захранвам с около 305 волта, не със 275.

pepe

#5 Мнение от pepe »

За предусилвател може да ползваш лампите 6Н9С(6Н2П) или 6Н8С(6Н1П). Те са специално конструирани за предусилватели. Първите две лампи имат по-голямо усилване(и по-голмо вътрешно съпротивление). Лампата 6Н8С трябва да ти свърши чудесна работа. Аз вече ти казах, че проблема ти е в режима на лампата(самата лампа е много стабилна). Някъде грешиш със стойностите на елементите. Публикувай точно схемата на връзване на лампата и ще ти кажа къде ти е проблема. Не е лошо да направиш и снимка на монтажа, може и там да си объркал нещо. :wink: Освен това не ми стана ясно едно нещо, ти ползваш ли изобщо триодната част на ECL86 ? Тя има по-голямо усилване от едната част на 6Н8С. Ако искаш по-голямо усилване треябва да добавиш една лампа в повече, а не да я заменяш с друга която има по-малко усилване. Има и един по-лесен начин да добавиш един кондензатор на катодното съпротивление. Така ще увеличиш усилването на оригиналната схема, без да слагаш друга лампа.
Последно промяна от pepe на Пет Май 25, 2007 11:16 am, променено общо 1 път.

Anonymous

#6 Мнение от Anonymous »

Телефона ми не прави много добри снимки, от него няма да се разбере в близък план какво е монтирано, освен това в момента няма откъде да взема цифров фотоапарат... После ще начертая какво и как съм вързал.

Anonymous

Малко да довърша темата...

#7 Мнение от Anonymous »

Вече не ми трябва предусивателна лампа, проблема наистина е бил в слабия сигнал дето подавам. Неделята си купих един тунер "ERRES", след като закачих усилватела за него всичко заспа :) Вече се захващам с кутията...

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”