Въпрос за грамофон
- Stancho Atanasov
- има известен опит
- Обратна връзка:
Имаш предвид, че има обратна връзка в двигателя? Аз видях системата за контрол на оборотите, която е съставена от лампа и фоторезистор, а на оста на двигателя има шаблон с прорези. Смятах че това си е обратната връзка. При всички случаи трябва да извадя и разглобя двигателя, което ми се вижда че няма да е много лесно:)
ÍÅ.
ïîâå÷åòî äö ìîòîðè èìàò âãðàäåíà ïëàòêà çà êîíòðîë , íî òîçè íå.ïðàâèëíî ñè ñå ñåòèë ÷å ôîòîðåçèñòîðà òè å Π, íàëè òîé ñëåäè îáîðîòèòå.
ïúðâî îãëåäàé ïëàòêàòà. òðÿáâà äà èìàø äâà òðèìåðà çà ðåãóëèðàíå íà îáîðîòèòå - 33 è 45 , à ôèíàòà íàñòðîéêà ñå îñúùåñòâÿâà ÷ðåç ïîòåíöèîìåòúðà îáùî çà äâåòå ñêîðîñòè. òèÿ òðèìåðè ãè ðàçâúðòè è ïî÷èñòè. ñúùî èìà åäèí ãîëÿì êîíäåð åëåêòðîëèòåí /ñèâ/ îêîëî 1000ìô ìàé áåøå. ñìåíè è íåãî äà âèäèì êàêâî ùå ñå ïîëó÷è.
ÏÏ
ëàìïèòå ñúùî ïðàâÿò ïðîáëåìè. òÿõ ìîæå äà ãè çàìåíèø ñ ñâåòîäèîä+ðåçèñòîð.
ïîâå÷åòî äö ìîòîðè èìàò âãðàäåíà ïëàòêà çà êîíòðîë , íî òîçè íå.ïðàâèëíî ñè ñå ñåòèë ÷å ôîòîðåçèñòîðà òè å Π, íàëè òîé ñëåäè îáîðîòèòå.
ïúðâî îãëåäàé ïëàòêàòà. òðÿáâà äà èìàø äâà òðèìåðà çà ðåãóëèðàíå íà îáîðîòèòå - 33 è 45 , à ôèíàòà íàñòðîéêà ñå îñúùåñòâÿâà ÷ðåç ïîòåíöèîìåòúðà îáùî çà äâåòå ñêîðîñòè. òèÿ òðèìåðè ãè ðàçâúðòè è ïî÷èñòè. ñúùî èìà åäèí ãîëÿì êîíäåð åëåêòðîëèòåí /ñèâ/ îêîëî 1000ìô ìàé áåøå. ñìåíè è íåãî äà âèäèì êàêâî ùå ñå ïîëó÷è.
ÏÏ
ëàìïèòå ñúùî ïðàâÿò ïðîáëåìè. òÿõ ìîæå äà ãè çàìåíèø ñ ñâåòîäèîä+ðåçèñòîð.
- Stancho Atanasov
- има известен опит
- Обратна връзка:
Измерих контрлните точки от схемата. Всичко е в норма. Това ме подведе към идеята, че наистина проблема е в двигателя. Разглобих го и го почистих, но не видях нищо нередно в него. След извършените манипулации резултатът не беше положителен. Остава да премеря контролните точки в натоварен режим на двигателя. Междувременно замених потенциометъра за контрол на оборотите с нов такъв.
åñòåñòâåíî ÷å íå å îò ìîòîðà è åñòåñòâåíî ÷å íàïðåæåíèÿòà ùå ñà â íîðìà. èíà÷å ùåøå äà âúðòè íà ìàêñ èëè èçîáùî äà íå âúðòè.
ùîì ñè ðåøèë äà ãî ïðàâèø , ñìåíè âñè÷êè êîíäåíçàòîðè è Ò 1,3,4,5,6 , öåíåðà , à ìîæå è îò ôîòîðåçèñòîðèòå äà å /à òå ñà óëòðà-ìåãà ãàäíè/ è ëàìïèòå íå ñà ìíîãî ñòîêà. îñòàâèëè ñà ñè ðúöåòå òèÿ ïîëÿöè
ùîì ñè ðåøèë äà ãî ïðàâèø , ñìåíè âñè÷êè êîíäåíçàòîðè è Ò 1,3,4,5,6 , öåíåðà , à ìîæå è îò ôîòîðåçèñòîðèòå äà å /à òå ñà óëòðà-ìåãà ãàäíè/ è ëàìïèòå íå ñà ìíîãî ñòîêà. îñòàâèëè ñà ñè ðúöåòå òèÿ ïîëÿöè

- Stancho Atanasov
- има известен опит
- Обратна връзка:
Работата отива към смяна на грамофона
, освен ако не ми дойде прилив на творческа енергия:). Наистина са си оставили рацете тия хора, и не само по схемата ... Един познат има грамофон Technics, ще преговарям с него
. Ако имам някакви нови открития и постижения по това шаси, непременно ще ви уведомя.