Защо не се чува бас?
-
Maybach_57
Защо не се чува бас?
Направил съм си 1 суб с басрефлекси.Като си зад него или отстрани се чува добър бас но когато застанеш птред него (пред басрефлексите) не се чува. Защо така?
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Maybach_57
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Акустично късо съединение ако не ти са оразмерени правилно според говорителите басрефлексите!На какво разстояние като застанеш не се чува?Като се приближаваш и отдалечаваш променя ли се нещо?По принцип на субууфера трябвя де се намери подходящо място в помещението/става с много проби и размествания из цялата стая/за да се чува добре от всякъде.Поиграй си със завъртания на отворите към стената,косо или перпендикулярно,както и с отдалечаване и приближаване към стените или ъглите на стаята.
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Защо не се чува бас?
Има време да чуеш..klana написа:За насоченост в нискочестотния спектър до към 500Нz не бях чувал
What would you attempt to do if you know you could not fail?
- rollin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Същото е и при мене.Но аз не съм сигурен дали дължината на фазоинвертора е правилнаMaybach_57 написа:Направил съм си 1 суб с басрефлекси.Като си зад него или отстрани се чува добър бас но когато застанеш птред него (пред басрефлексите) не се чува. Защо така?
....иначе ето го моето творение

- goodybg
- чете
- Обратна връзка:
ами и аз съм реализирал същия проек и съм доволен баса се чува на всякъдеrollin написа:Същото е и при мене.Но аз не съм сигурен дали дължината на фазоинвертора е правилнаMaybach_57 написа:Направил съм си 1 суб с басрефлекси.Като си зад него или отстрани се чува добър бас но когато застанеш птред него (пред басрефлексите) не се чува. Защо така?
....иначе ето го моето творение(първото що-годе свястно)
Edit: ето и малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=125907
още не съм го довършил че нямам много време,но като го завърша ще постна малко снимчици
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- rollin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Какъв говорител му сложи?goodybg написа:ами и аз съм реализирал същия проек и съм доволен баса се чува на всякъдеrollin написа:Същото е и при мене.Но аз не съм сигурен дали дължината на фазоинвертора е правилнаMaybach_57 написа:Направил съм си 1 суб с басрефлекси.Като си зад него или отстрани се чува добър бас но когато застанеш птред него (пред басрефлексите) не се чува. Защо така?
....иначе ето го моето творение(първото що-годе свястно)
Edit: ето и малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=125907
още не съм го довършил че нямам много време,но като го завърша ще постна малко снимчици