RFT KSP215K

Съобщение
Автор
Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

RFT KSP215K

#1 Мнение от joro66 »

Изображение
Изображение
Изображение

Някой да е имал взимане-даване с такива говорители. Евентуално ще се използват в TL-конструкция. Данните които намерих в нета са:

Re=3,9Ohm
fs=47,4Hz
Res=19,1Ohm
Rc=5,89Ohm
Qms=2,75
Qes=0,562
Qts=0,466
fc=99,5Hz
Rc(c)=3,89Ohm
Rec=11,3Ohm
Qmc=3,73
Qec=1,29
Qtc=0,96
Vas=73,82 Liters

Алнико магнити.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

Не ги съсипвайте с промазване!

Свържи се с Ручо и Божо за да ги измерите и после им измислете правилно приложение
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivan Rachev »

:D Ямболския некадърник Стоев роди тази простотия с промазването :prayer:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от joro66 »

Под промазване имах пред вид не цялата мембрана, а конуса и задконусната част. Радостин ме беше посъветвал да направя така на чешките говорители - с една негова промазка - задконусната част а с разреден нитроцеулозен лак - конуса и имаше доста добър ефект.

П.П.: Между другото мембаната ми се вижда доста мека. Стояли са доста време в една маза.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivan Rachev »

:D ...ти би ли намазал Лоутер , Фостекс ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
iashenski
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от iashenski »

Направихте ли нещо с тези говорители?Интересно ми е какво се е получило и как свирят.

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#7 Мнение от Audiomaster »

iashenski написа:Направихте ли нещо с тези говорители?Интересно ми е какво се е получило и как свирят.
Тези високоговорители са в моето ателие, претърпяха малка промяна, сега ги донастройвам. За драйвери с меки мембрани и почти никакви високи, засега се представят доста добре. Но искам да ги изстискам максимално. И между другото, промазани са :wink: ВЧ конуса е друг...
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от joro66 »

Audiomaster написа: Тези високоговорители са в моето ателие, претърпяха малка промяна, сега ги донастройвам. За драйвери с меки мембрани и почти никакви високи, засега се представят доста добре. Но искам да ги изстискам максимално. И между другото, промазани са :wink: ВЧ конуса е друг...

Радо, кога да минем с кръсника да ги чуем :)

Аватар
iashenski
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от iashenski »

Audiomaster написа:
iashenski написа:Направихте ли нещо с тези говорители?Интересно ми е какво се е получило и как свирят.
Тези високоговорители са в моето ателие, претърпяха малка промяна, сега ги донастройвам. За драйвери с меки мембрани и почти никакви високи, засега се представят доста добре. Но искам да ги изстискам максимално. И между другото, промазани са :wink: ВЧ конуса е друг...

Интересува ме как се представят в ниските честоти и средата.И дали си ги прабвал в хорни?Как ще опишеш звуковата им картина?

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#10 Мнение от Audiomaster »

Жоро, аз ще ти звънна.

В ниските се представят много добре, появиха се високите, но средата е малко мътна все още, а искам да стане добра...Заради прекалено меките мембрани е. А акустично оформление Жоро с кръстника си ще го правят, тях питай след време. Но са доста чувствителни, което е много добре. В момента са на 4 ома импеданс, бяха 5. Като си спомня колко малко високи имаше :)
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от joro66 »

iashenski написа: Интересува ме как се представят в ниските честоти и средата.И дали си ги прабвал в хорни?Как ще опишеш звуковата им картина?
Говорителите ги взехме вчера от Радо. С нови конуси, и доработвана намотка. И естественно промазване. Както винаги Радо ги е направил страхотно. На пръв поглед се набива голямата чуствителност. Всички които ги слушахме бяхме на мнение че за тези говорители единия ват мощност който им подавахме беше повече от необходимото за нормално слушане. Картината беше жива и прозрачна. Слушахме ги във тл-и по принцип проектирани за arz6604 Бас - повече от необходимото. За хорни - няма да се правят. ТЛ-и ще е за сега.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”