6П45С и Хаи-Енд

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Nikola Nikolov

#31 Мнение от Nikola Nikolov »

Еее, Рачев, много задълбочени определения!!! Интересно ми стана! :D
Та започнах я тази тема преди около 1,5-2 г. и си се върнах на нея
с направеното си. Лампата си заслужава вниманието и парите, руснаците
казват, че това е най-линейната им лампа! А тя свири учудващо и пора-зяващо очакванията! 8O

Nikola Nikolov

#32 Мнение от Nikola Nikolov »

Аз съм много доволен от стегнатия бас на моите 6С19, той си е непов-
торим, но тук чух нещо много дълбоко и кадифено.....въпрос на
вкус.....Правилно Рачев дава инфо за различните видове баси...

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#33 Мнение от Nanko Rusev »

Nikola, моите уважения, но би ли споделил на какви озвучителни тела го чу този бас :wink:

Nikola Nikolov

#34 Мнение от Nikola Nikolov »

У комшията на джамо....не помня номера.....

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от Vasil Nikolov »

На Nikola Nikolov колоните са едни евтини боклуци от Конрад, но аз съм слушал усовете му на Електровойс (ако не се лъжа за името) и с Етери в затворен обем и мога да кажа че свирят много добре.

Nikola Nikolov

#36 Мнение от Nikola Nikolov »

Vasil Nikolov написа:На Nikola Nikolov колоните са едни евтини боклуци от Конрад, но аз съм слушал усовете му на Електровойс (ако не се лъжа за името) и с Етери в затворен обем и мога да кажа че свирят много добре.
Благодаря! :)
Да, колоните ми не са на ниво, но аз ходя при двама приятели с BMW....
i Jamo, да коригирам направеното, е...малко дълго става във времето,
но все пак успешно. Другата седмица ще пробвам пак на BMW вече
с 6П45С за екстрено доуточняване на втория канал и смятам да го нося
на 14 и 21 април за изложенията.
А тук има мои лампови неща:
http://new.photos.yahoo.com/nikolaganch ... 2350462872
Някои от тях не са вече мои.... :?
Дизайнът им е повече еднотипен, но такива кутии успявам да намеря :?

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Goro »

Много внимателно със сравненията на различните лампи, защото може да се подведат тези които нямат възможност за много експерименти и не притежават достатъчно опит.
Понеже е некоректно да се смени една лампа с друга (всяка си има изисквания към трансформатора) не е възможно да се прави и коректно сравнение. В сравнението много силно участва и трансформатора. Ако в сравняваните лампи се окаже че едната е с подходящ, а другата с не толкова подходящ трансформатор, е възможно да се направят неверни изводи.
Мисля, че в едно прецизно сравнение, на първо място трябва да присъствуват режима и параметрите и на трансформатора и на лампата.
Твърдението, че една лампа свири по-добре от друга, дори да е вярно, буди съмнение за проведения експеримент, ако не е подкрепено с условията на експеримента.
Много често чета: "ползвам трансформатор от еди какъв си телевизор или радио и баса кърти мивки". Или: "магнитопровода ми е 20 кв. см, а навивките на първичната еди колко си хиляди".
Освен с насмешка, не знам как друго яче как да се отнеса.
Колкото и да са опростени ламповите схеми е необходимо сериозно отношение към всеки елемент, ако ще става въпрос за качествен звук.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#38 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Goro написа:Много често чета: "ползвам трансформатор от еди какъв си телевизор или радио и баса кърти мивки". Или: "магнитопровода ми е 20 кв. см, а навивките на първичната еди колко си хиляди".
За съжаление тази тенденция все повече се задълбочава.
С насмешка се гледат не хората, които "творят" по метода "както дойде", а тези, които са се заринали с железа, които при измерванията са се оказали напълно непригодни за изходни трансформатори.
Разбира се, най-важното е да се постигне добър резултат на слух, но без правилен разчет преди това вероятността е същата, каквато да уцелим шестица от лотарията.
Повечето добри дизайнери на Hi-End, включително и в bgaudio, умишлено не излагат подробни сметки и разчети - заради съвсем основателното нежелание да споделят know-how, пък и за да изтъкнат, че все пак аудиото е по-скоро изкуство и добрият звук е може да бъде измерен с някакъв уред. Това може да доведе до погрешния извод, че те не смятат и не мерят.
За тези, които мислят така тук е мястото да напиша, че всички истински Hi-End-ери които познавам имат много сериозна теоретическа подготовка и използват прецизна апаратура за измерванията си.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Goro »

Румене, за съжаление е точно така. Има два отбора: едните не знаят какво правят, а другите не искат и основателно, да кажат как го правят. Пък и да кажат или няма да ги разберат, или не могат да реализират това което са им казали. Най-опасни са третия вид, които използват чуждия опит за да печелят, без да са признателни.
Аудиото е на границата на изкуството и науката и е неприятно да гледаш как някой който не знае какво е направил и дава акъл или обратното - направил е нещо но не казва как, а само рекламира.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”