...би ли дал няколко примера че не се сещам ?John3V написа: определено свирят (че и записват) с класи над доста други марки звукови карти.
Помощ!Проблем с аудиокарта Creative Live 24bit!
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Hercules GameTheater XP, nForce2 Soundstorm, Terratec Aureon 7.1 Space, Philips Acoustic Edge... дори няма модел на Yamaha, който в ценовия клас на Audigy 2ZS (NX...) да свири, както аудиджи-то.
За М-Аудио не мога да кажа нищо, понеже ги знам само на хартия, а да се тества си е друго.
И пак казвам - много зависи кой какво точно търси от звука.
За М-Аудио не мога да кажа нищо, понеже ги знам само на хартия, а да се тества си е друго.
И пак казвам - много зависи кой какво точно търси от звука.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Според мен е проблем с захранването.
Калпаво зануляване, липса на филтри по саунд-картата и още 101 причини...
Само процесора (взимам за пример моя ) е 55w на 1.7v тока който тече е около 32А...Сам прецени това колко шум вдига, като имаш в предвид че тези 32А отиват само за ключови транзистори...
Проблема се решава лесно. Траф като на входа му слагаш LC филтър да събира смущенията от PWM -а на импулсното.
Стабилизатор за необходимото напрежение и си захранваш аудио картата... И може и да ти се подобри.
Калпаво зануляване, липса на филтри по саунд-картата и още 101 причини...
Само процесора (взимам за пример моя ) е 55w на 1.7v тока който тече е около 32А...Сам прецени това колко шум вдига, като имаш в предвид че тези 32А отиват само за ключови транзистори...

Проблема се решава лесно. Траф като на входа му слагаш LC филтър да събира смущенията от PWM -а на импулсното.
Стабилизатор за необходимото напрежение и си захранваш аудио картата... И може и да ти се подобри.

- Kosio
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Nedorazumenieto na Creative!!!
Приятел ако погледнеш спецификациите на другите карти Creative ще видиш че са с изход 2V. Та размисли релно какво са 2/0,045 Вт - 33dB шум. Нормалните и вградените карти са на 1V + това отношение им сгнал шум е по малко. Понеже и аз сега се занимавам с тея прехвалени боклуци , чудя се що за нестандаргна глупост са направили???? Имам Creative Value 24bit - нищо особено и даже изкривява повече от Realteka + преусилените изходи които не могат да се сагласуват с другите системи. [/i]
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Nedorazumenieto na Creative!!!
Три пъти го прочетох това и пак не ми стана ясно каква е връзката между изходната амплитуда и шума....Kosio написа:Приятел ако погледнеш спецификациите на другите карти Creative ще видиш че са с изход 2V. Та размисли релно какво са 2/0,045 Вт - 33dB шум. Нормалните и вградените карти са на 1V + това отношение им сгнал шум е по малко. Понеже и аз сега се занимавам с тея прехвалени боклуци , чудя се що за нестандаргна глупост са направили???? Имам Creative Value 24bit - нищо особено и даже изкривява повече от Realteka + преусилените изходи които не могат да се сагласуват с другите системи. [/i]

- Kosio
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Има значение много ясно той трябва да сагласува входовете на усилвателя за 2Вт, особено ако е с 6 канален усилвател и изравняването на 6-те канала се прави електронно. Трябва да сложи на входа на усилвателя делители на напрежение, ако не го е направил вече. Но просто и самите карти са си смотани и си шумат. Аз бях слушал и на слушалки някъв "Creative" - харда и мишката деже се чілна ка,аи изЊфбваш.Tisho написа:
Три пъти го прочетох това и пак не ми стана ясно каква е връзката между изходната амплитуда и шума....
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Kosio написа:Но просто и самите карти са си смотани и си шумат. Аз бях слушал и на слушалки някъв "Creative" - харда и мишката деже се чуважа като ги използваш.
Аз по горе бях писал нещо относно шумовете из компютрите... Четете бре!

- Kosio
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Абе не знам какво му е на захранването ама е факт че при другите карти го няма!Tisho написа: Аз по горе бях писал нещо относно шумовете из компютрите... Четете бре!
Много разводихме темата, но... случва се.
@Kosio:
1. Интересно, къде точно ги намери тия 2V изходно напрежение на всички Creativ-и?
2. Случайно да си чувал за разни прекъсвания (IRQ)?
Toва, че ти шуми т.нар. звукова карта, докато риълтек-а не не означава, че бластерите са смотани. Заповядай на демонстрация
Евентуално и USB Аудио PU552, PD552 за сравнение.
@Kosio:
1. Интересно, къде точно ги намери тия 2V изходно напрежение на всички Creativ-и?
2. Случайно да си чувал за разни прекъсвания (IRQ)?
Toва, че ти шуми т.нар. звукова карта, докато риълтек-а не не означава, че бластерите са смотани. Заповядай на демонстрация

Евентуално и USB Аудио PU552, PD552 за сравнение.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Kosio
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
http://creative.com/products/product.as ... 4257&nav=1John3V написа: 1. Интересно, къде точно ги намери тия 2V изходно напрежение на всички Creativ-и?
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Не се заяждам обаче автора на темата е чувал само за ширпотребски аудиокарти.
Много моля първо да провери какво се произвежда и кое наистина свири и тогава реплики за негативното отношение към Криейтив.
Лично моето изцяло отрицателно и базирано на директно сравнение с карти на Digigram произведени преди 10 години(между другото при това сравняване например доказахме че и M-Audio свири по добре от Криейтива).
Към автора на темата:Запознай се с продукцията на Digigram i Linx например виж им и цените и си обясни на кое стъпало се намира карта за 100лв.
Успех все пак!

Много моля първо да провери какво се произвежда и кое наистина свири и тогава реплики за негативното отношение към Криейтив.
Лично моето изцяло отрицателно и базирано на директно сравнение с карти на Digigram произведени преди 10 години(между другото при това сравняване например доказахме че и M-Audio свири по добре от Криейтива).
Към автора на темата:Запознай се с продукцията на Digigram i Linx например виж им и цените и си обясни на кое стъпало се намира карта за 100лв.
Успех все пак!

Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Kosio написа:http://creative.com/products/product.as ... 4257&nav=1John3V написа: 1. Интересно, къде точно ги намери тия 2V изходно напрежение на всички Creativ-и?
Тъпо и упорито темата май се е засилила към "Бисери"...

Абе човек снощи ти написах да по-прочетеш малко повече.
Тези два волта цитирани в описанието са условията при които е мерен параметъра. Не означават задължително че картата вади 2v амплитуда. Я си представи че е повече, какво ще я правим тогава ?