Колко важно е всъшност захранването - мое мнение
- nikikoz
- има опит
- Обратна връзка:
Колко важно е всъшност захранването - мое мнение
Още в самото начало искам да уточня че не разбирам от правене на компоненти, обаче смея да твърдя че разбирам от слушането им...
както и да е, моята система е:
AURA CD50 леко моднат
AURA AU 80SE MIR
Celestion DITTON 15XR
окабеляването ми е Siltech & QED
Знам че много от вас ще се смеят на това което ще напиша, но въпреки това аз имам желание да го споделя с вас....
От известно време си мисля за ъпгрейд на системата, мислех кое да сменя, кое ще е от най голямо значение. Съвсем случайно ми попанда един POWERBLOCK 500 на TRICHORD RESEARCH(хиляди благодарности на Иво Спасов за това). За тез които не знаят това е външен трансформатор/филтър на тока. Ами какво да ви кажа, играл съм си и друг път със захранвания на NAIM, но толкова голяма разлика в звука не бях чувал. Все едно че бях сменил системата...различни високи, различни баси и напълно ферична и прозрачна среда. Моя съвет към всеки маняк е следния, който не е чувал системата си с POWERBLOCK да знае че той никога не е чувал нейния истински "глас". Ако имате възможност си купете, това е едно от най добрите неща които можете да направите и за системата си и за вас. Инвестицията си струва на 100%.
Приятно слушане на всички
както и да е, моята система е:
AURA CD50 леко моднат
AURA AU 80SE MIR
Celestion DITTON 15XR
окабеляването ми е Siltech & QED
Знам че много от вас ще се смеят на това което ще напиша, но въпреки това аз имам желание да го споделя с вас....
От известно време си мисля за ъпгрейд на системата, мислех кое да сменя, кое ще е от най голямо значение. Съвсем случайно ми попанда един POWERBLOCK 500 на TRICHORD RESEARCH(хиляди благодарности на Иво Спасов за това). За тез които не знаят това е външен трансформатор/филтър на тока. Ами какво да ви кажа, играл съм си и друг път със захранвания на NAIM, но толкова голяма разлика в звука не бях чувал. Все едно че бях сменил системата...различни високи, различни баси и напълно ферична и прозрачна среда. Моя съвет към всеки маняк е следния, който не е чувал системата си с POWERBLOCK да знае че той никога не е чувал нейния истински "глас". Ако имате възможност си купете, това е едно от най добрите неща които можете да направите и за системата си и за вас. Инвестицията си струва на 100%.
Приятно слушане на всички
Последно промяна от nikikoz на Съб Фев 09, 2008 7:49 pm, променено общо 2 пъти.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Колко важно е всъшност захранването - мое мнение
А ако имате възможност, още по-добре си го направете!nikikoz написа: Ако имате възможност си купете, това е едно от най добрите неща които можете да направите и за системата си и за вас.
- nikikoz
- има опит
- Обратна връзка:
Re: Колко важно е всъшност захранването - мое мнение
да това е така стига да знаете какво правите, за съжеление както съм написал аз не разбирам от тия неща и затова си плащамRumen Suvandjiev написа:А ако имате възможност, още по-добре си го направете!

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Да напълно съм съгласен, скоро си взех и аз подобен филтър и до момента се чудя как съм могъл да слушам музика преди това 

Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
захранването....
Колко струва този "кондиционер"
И каде точно се слага
Много ми е любопитно
Поздрави.

Поздрави.
- AlexKame
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: захранването....
http://www.trichordresearch.com/acatalo ... k_500.htmlpioneer4o написа:Колко струва този "кондиционер"И каде точно се слага
Много ми е любопитно
![]()
Поздрави.
Преди много години бяха разпространени едни руски, български... които предимно се ползваха за телевизори, стабилизатор на напрежението с един огромен трансформатор. Те дали вършат работа?

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: захранването....
Те не стават, понеже силно изкривяват напрежението.AlexKame написа: Преди много години бяха разпространени едни руски, български... които предимно се ползваха за телевизори, стабилизатор на напрежението с един огромен трансформатор. Те дали вършат работа?
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Мрежов филтър мое производство:

Мога да ви дам и схемата
Най-лесният и бърз "мод" към всеки плейър или усилвател. Подобрението се чува веднага!

Мога да ви дам и схемата

Най-лесният и бърз "мод" към всеки плейър или усилвател. Подобрението се чува веднага!
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка: