Суб проект с Herz ES 380 помощ

Съобщение
Автор
wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от wassilzaza »

Aми относно разработването имам само усилвател а + б 160 вата и един дек мога да подам сигнал ( прав тон от компютъра на 30 херца например ). Така става ли ако не някакви преложения. Моля пишете. Благодаря.

Поздрави !

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от DLS »

Пусни му дори по-малко херци на открито - хем няма да се чува, хем няма да ти трябват много ватове, нагласяш го да достигне ход около Xmax и чакаш :)

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от wassilzaza »

Значи става. Мерси.

Поздрави !

EДИТ: Да, но как да го свържа с усилвателя ми Sony TA - F190, двуканален 4 - 16 ома по 80 вата на канал.( И на двата ли канала да го закача или на единия и как ?)

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от wassilzaza »

Научих за една програма от форума WinISD Pro (май така се пише).До сега бях с бас бокс про, но тази ми се струва по - добра има много симулаций и за пресмятане на филтри и доста драйвери с автоматично въведени параметри. По - добра ли е ?

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от McBright »

Един дол дренки са ...

Ако говорителя който си взел е двунамотков, не ти пречи да го закачиш на 2-та канала. Ако е само с 1 намотка, то само на 1 канал може да го закачиш. (по някога се чудя, каква е тая грандомания ... големи драйвери, големи кутии, като с доста по-малък размер може да се очаква същото ...)

Филтъра е добре да е активен - слага се преди усилвателя, т.е. спрямо вероятната схема по която ще слушаш (комп - усилвател - бас) го слагаш между компа и усилвателя.
Пасивния за да среже достатъчно ниско (да кажем около 100те хз) ще тряя да навиваш 5 кила мед намотки.

Не те знам с какви основни колони ще го ползваш този съб, но активният филтър е по-добра идея, тъй като в зависимост от колоните ти, ще можеш да го регулираш (обикновено) в диапазаона 40/50-250хз. Като така ще намериш добрата смесица между "издишащата" част на колоните ти и събууфера. Т.е. ще можеш да настроиш до такава честота съб-а, че да хваща слабата страна в нисите честоти на колоните ти, без да става пренасищане с бас ...
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !

D.Kolev

#21 Мнение от D.Kolev »

wassilzaza написа: ï.ï. Ïîìàãàéòå !!!
äîñåãà íèêîé îò ôîðóìà íå å ïðàâèë ñóá, íèêîé íå å ïðàâèë êðîñîóâúð è íèêîé íå å ïèñàë ïî òîÿ âúïðîñ :lol:
åòî òè ëèíê êúì íÿêîëêî ñõåìè
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... ile=search
:wink:

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=2985

òîâà ÷åòå ëè ãî

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от wassilzaza »

Teмата сам я гледал много пъти, но сега ще прочета всичко, както и тази с Peerles XLS 12".

Благодаря !
МcBright Благодаря и на теб за разясненията.

Поздрави!

Едит: Четох темата за суб с Infinity Kappa Perfect 12.1 и видях там един сайт с доста схеми в него и окото ми попадна на това, какво мислите за този усилвател дали е подходящ за суба и може ли да се изпълни от дадените чертежи и данни и какви пари щя излезе.( Там пишеше не правете този усилвател като ваш първи проект с големи червени букви ).

Eдит: Double magnet high density flux fernite значи ли двунамотков ( няма ме много с английския )

Пореден ЕДИТ: Ето какво направих след няколко часа главоблъскане с WinISD Pro [Alpha]
http://store3.data.bg/wassilzaza/

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Martin Krumov »

Кажи какво целиш?? Много децибели или да слиза максимално ниско? Имаш ли говорителя или смяташ те първа да го купуваш?
Едит: Ааа ти май вече си го купил :(

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от wassilzaza »

да слиза по ниско или повече децибели по скоро да слиза по ниско, а за сега нямам драйвера първо кроя плановете да нагласа всичко и тогава ще го купува, защото нямам и парите сега.

Поздрави !

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Martin Krumov »

Тогава не мисля, че този говорител е приемлив. Помисли колко пари можеш да отделиш, виж в БГ за тях какво можеш да си купиш, поиграй си с програмките и въпросните говорители. Има 10" говорители, които в почти на полувина по-малък обем ще слезнат по-ниско от този, който ти си намислил.

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от wassilzaza »

Благодаря за съвета ще си помисля добре преди да реша.

Поздрави !!

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”