дайте инфо pls

Съобщение
Автор
Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

дайте инфо pls

#1 Мнение от eek_the_cat »

Може ли някой да даде линк към информация за различните конструкции озвучителни тела- със затворен обем, с зафоинвертор, бандпаси и т.н. , както и за пасивни филтри- малко са ми мътни тия области и искам да си изясня нешата. Знам че в секция DOWNLOAD има литература, но не можах да я намеря- явно съм сляп:cry:. И последно- ако може страниците да са на български или английски, че с руския съм малко скарн, макар да го уча от 5 години... :lol: Софтуер за изчисляване на филтри също не би ми бил излишен- трябва да променям едни филтри за други среди, а нямам и представа как ще го направя, като не знам една бобина с индуктивност например 4mH колконамотки и с какъв проводник на каква сърцевина трябва да навия да стане... Моля помогнете- знам, че ставам банален, но съм запален, а не мога да се справя сам явно :oops:

с уважение-eek_the_cat

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

INFO

#2 Мнение от Kiril Kirilov »

ТУК ИМА ВСИЧКО
Като за едно доста добро начало. 3 части на Учебник по електроакустика и още 2 есета по темата на Стойчо Христев.

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

благодаря kirilov

#3 Мнение от eek_the_cat »

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ ако не сте вие какво ще правя :D . Таман съм болен и ще имам време да почета публикациите. Но все пак искам да ви питам някой да знае колко е индуктивността на намотката (Le) на ВКН 1231 (старите ВКН-и не новите), както и какво означава Xmax характеристиката на BASS BOX 6 Pro?? Предварително благодаря!!!

с уважение- eek_the_cat

edit-и не мога да намеря къде да въведа Qts- въвеждам всичко мо няма такъв ред просто. Търсих, но не успях да го нямеря HELP

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Inductance

#4 Мнение от Kiril Kirilov »

Индуктивността, дори да е дадена като параметър, един Господ знае колко е в действителност. Вземи я премери с L-метър. Ако нямаш, занеси я при някой който има :-) ...
Xmax е максималнодопустимият линеен ход на мембраната на драйвера. Очевидно е, че не бива да клатиш говорителя извън тази амплитуда. Причините са много, като нелинейни изкривявания, възможност да не се върне шпулата в цепнатината - механична повреда ... Този параметър е свързан и с максималнопоносимата мощност от драйвера, а софтуерът за симулации, очертава зоната на максималнодопустимата амплитуда на драйвера при изобразяване някаква зависимост - АЧХ например....

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”