VSK 2522 или VSK 0732 или VSK 0931

Съобщение
Автор
Sasser

VSK 2522 или VSK 0732 или VSK 0931

#1 Мнение от Sasser »

моля даите своите впечатления за тези средночестотни говорители.
кои е по добар според вас .Почти сам сигурен че не мойете да ми предлойите по добро за тези пари но ако греша ми кажете.
И има ли Фирмен магазин на Благоевград в София и ако има каде е тои ??

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Не всеки малък басов говорител, като му затвориш шасито, става за среда. Това в Благоевград очевидно не го знаят.

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от eek_the_cat »

май май... Но все пак по- добре малък бас със затворено шаси отколкото някой висок средночестотен- ВКЦ 2532 например-
Rated frequency range 800 - 4000 Hz....
По мое скромно мнение тия среди са или за четирилентови, или за боклука ама нейсе.. :lol: Иначе за затворените среди съм съгласен- свирят гадно, направо дразнещо- по- добре с отворено шаси им направи едно малко отделение, отколкото да използваш среди със затворено шаси- поне моят опит така казва.

с уважение- eek_the_cat

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

За мен добрата трилентова колона е разновидност на еднолентовата.
За да има смисъл от такава конструкция, средата трябва да е наистина широколентова и да се отреже възможно най-ниско отдолу (под 500 Hz) и достатъчно високо отгоре (над 5KHz).
По този начин основният информационен диапазон се съсредоточава в един говорител, което дава изключително добро стерео изображение, яснота на вокалите, липса на всякакво назално оцветяване...
За целта обаче трябва да се използва наистина качествен (респективно скъп) говорител.
Ако не е такъв, то защо тогава въобще да правим трилентова колона?

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от eek_the_cat »

Напълно съм съгласен, но за една такава колона е необходим наистина качествен и доста мощен говорител, за да се избегне неговото претоварване. Подобен проект бях гледал някъде в срари евстници "Млад техник"- ВКН 1231 + ВК 1232 (или аналогичен модел) + 2х ВЛД 40 8, като ВКН- а свиреше до 300Hz, ВК- то от 300 до 8000Hz. Идеята като цяломи харесва, но не съм убеден, че широколентовата среда ще свири кадърно на толкова никка честота (макар да и дават резонансна честота 80Hz), пък и кутията е доста голяма.

С уважение- eek_the_cat

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”