Избор на средночестотен

Съобщение
Автор
Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Избор на средночестотен

#1 Мнение от eek_the_cat »

Значи прегледах другите форуми по темата и се спрях на два ниско- средночестотни говорителя а именно ARN 165-05/8 и ARN150-05/8. Май фаворит за мен си остава втория (понеже го режа до 4,5кHz), но все пак ако някой ги е опитал нека каже кой от двата да избера, понеже от Peerles- ите нещо не останах очарован- издъних ги(заради калпавия филтър), пък и много пискливо ми се струваше че звучаха и чак се радвам че ще ги сменям. И ако някой знае на каква цена са тия говорители или пък има други предложения на тема среда над 50W нека напише някой ред- ще черпя :D :D

с уважение- eek_the_cat

Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Zlatan Kitanov »

Използвам ARN150-05/8 като среда от 600 Hz до около 4,5к. Само че при мен са два в паралел. Харесват ми как звучат, лично аз съм доволен.

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от eek_the_cat »

Ами и аз на такива честоти ще ги режа и мисля да си взема същите, но няма да бързам- миналия път избързах и сега нямам среди... Първо да направя филтрите, понеже имам да навивам оше и после ще вземам говорителите. Благодаря все пак :D

с благодарност- eek_the_cat

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Най-лесният начин да прецениш едни среди е да ги включиш на музика без какъвто и да е филтър. Просто така, дори и без кутия. Можеш да помолиш в магазина да ти ги включат - не мисля, че това би затруднило някого особено.
Удовлетворява ли те звукът - всичко е наред. Ако се налагат някакви сериозни корекции или филтър от по-висок ред, аз лично бих се замислил дали да използвам този говорител...

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от eek_the_cat »

Замислям да им правя пасивни филтри от втори ред- за средата с две намотки и два кондензатора, а схемата на филтрите я вземам от едни стари български колони- ОТГ 1 04- даже баса и пищялките са същите- ВКН 1231 и ВЛД 40 8. Само трябва да променя филтъра малко спрямо новите среди, но не знам как- ако някой може да ми каже някой кадърен софтуер за целта, иначе ще използвам филтър който е смятан за ВКС 5231 (не се произвеждат от поне 15 години- куполни български среди), но това според мен не е болка за умиране.

с уважение- eek_the_cat

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Най-добре е да си ги сметнеш сам.
Иди на Downloads - Форма за изчисление на пасивни филтри.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”