Low Cost BL Horn with FR10 (FR13)
- Milen Gogov
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
Nikolai Nikolov
- Milen Gogov
- има известен опит

- Обратна връзка:
Мисля че най-добре е да се чуят... Аз за себе си съм доволен и ми харесва как пеят... в стаята в която съм в момента (понеже сме в основен ремонт) не е особено впечатляващ звука, но като се преместя нашироко нещата ще се оправят... А усилителя е Sony TA-FB920R QS клас... мосфет транзистори и тороидален траф 2х120 4ohms... Сега по нова година ако имам късмет ще направя едно синьо хапче та да се отпушат хорничките
Вече няколко човека от форума идваха да ги чуят, по добре и те да споделят...

-
Nikolai Nikolov
МД : Сега забелязах нещо друго...
. Остава само и да черпиш за завършеният проект
.
Преди тези хорни правил ли си нещо подобно? (и да не са хорни...въобще някакви озвучителни тела ?!?)
.....Milen Gogov написа:Пуснато на: Нед Окт 08, 2006 9:02 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
ето снимчица докъде съм стигнал
Месец и няколко дена...не си поплювашMilen Gogov написа:Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 1:18 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
най-после готов финиш
Преди тези хорни правил ли си нещо подобно? (и да не са хорни...въобще някакви озвучителни тела ?!?)
- Milen Gogov
- има известен опит

- Обратна връзка:
първото ми озвучително тяло сме го правили аз и гоСин Николай Савов от форума... навремето преди повече от 10 години... от кашонче от бутилка Узо... после вече специализирахме с по-големи кашони
и говорители откъдето ни падне... Ако не ходех на работа и жената не ми пищеше на главата сигурно за по-малко от седмица щяха да са готови 
- Milen Gogov
- има известен опит

- Обратна връзка:
- plamen
- има известен опит

- Обратна връзка:
Моята хорничка
http://snimka.bg/album.php?album_id=81953
И аз си сглобих за два последователни уикенда този проект.
Тъй като е "нискобюджетна" използувах изхвърлените палета от склада. Предните, задната и странични стени са от 18 мм шпертплат. Всички размери по чертежа обаче са спазени. Вътре отидоха 2-3 шепи вата от новогодишната украса на фирмата /изкуствения сняг/. Използувал съм епоксидно лепило за слепването на частите. Освен високоговорителите, основната част от бюджета отиде за шкурка /два вида/, лепило и лак за финишинга. Всичко си правих сам - разкрояване около 4 часа, лепене около 4 часа на няколко стъпки, шкурене и закръгляване поне 6 часа, лакиране 2 часа на два пъти. После прослушване /срам ме е, но на ВЕФ/. Следващите уикенди - и втората хорничка. А после - ламповия усилвател, което си е друг проект. Благодаря на автора на проекта.
И аз си сглобих за два последователни уикенда този проект.
Тъй като е "нискобюджетна" използувах изхвърлените палета от склада. Предните, задната и странични стени са от 18 мм шпертплат. Всички размери по чертежа обаче са спазени. Вътре отидоха 2-3 шепи вата от новогодишната украса на фирмата /изкуствения сняг/. Използувал съм епоксидно лепило за слепването на частите. Освен високоговорителите, основната част от бюджета отиде за шкурка /два вида/, лепило и лак за финишинга. Всичко си правих сам - разкрояване около 4 часа, лепене около 4 часа на няколко стъпки, шкурене и закръгляване поне 6 часа, лакиране 2 часа на два пъти. После прослушване /срам ме е, но на ВЕФ/. Следващите уикенди - и втората хорничка. А после - ламповия усилвател, което си е друг проект. Благодаря на автора на проекта.
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Моята хорничка
Пламене! Респект от мен! 
-
ZzZaPyr
В пълния смисъл на думата аз съм АМАТЬОР в правенето на озвучителлни тела , но въпреки това имам един въпрос , не знам може да е тъп , може и да не е , но все пак , за да се науча трябва да питам нали. Та въпросът ми е следния:
Какъв ще бъде ефекта ако вътрешата част на хорната се тапицира с някакъв плат ?
Какъв ще бъде ефекта ако вътрешата част на хорната се тапицира с някакъв плат ?
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
dimithehunt
- има известен опит

- Обратна връзка:
Силно зависи от това, в коя част на хорната е разположен, каква му е плътността, каква му е дебелината, колко намалява скоростта на въздуха и т.н. Ефектите може да са напълно разнообразни и непредвидими, както положителни така и негативни. Тоест трябва да се експерементира.
Аз също съм на мнение като аМитко. Ако отраженията се нарушат ефекта ще е по-скоро негативен.
Затова като съвет при евентуални проби - ако слагаш плат, слагай го на успоредните стени (страничните). Там има възможност за стоящи вълни и поставянето на минимално количество плат би могло да окаже някакво позитивно влияние.
Все пак не съм пробвал. Това са разсъждения.
Аз също съм на мнение като аМитко. Ако отраженията се нарушат ефекта ще е по-скоро негативен.
Затова като съвет при евентуални проби - ако слагаш плат, слагай го на успоредните стени (страничните). Там има възможност за стоящи вълни и поставянето на минимално количество плат би могло да окаже някакво позитивно влияние.
Все пак не съм пробвал. Това са разсъждения.