Микрофони - специализирана информация

Съобщение
Автор
connect

Микрофони - специализирана информация

#1 Мнение от connect »

Здравейте , интересува ме от къде мога да намеря специализирана информация за микрофони - електретни , кондензаторни и т.н. Трите основни вида... като за всеки ме интересуват схеми на изпълнение , подробна информация за конструкцията , малко история , водещи производители в бранша, и не на последно място теория с изчисления ,както и спецификация!
Задачата ми е да науча и след това да предам на колеги изчерпателна информация за микрофоните...
по възможност ми изпратете материали или пишете линкове : GLOBUL7@mail.bg

търсих и в Google , но не открих нищо на български ... ,което да ми помага особено ...
благодаря отзовалите се ... :?:

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Goro »

Ами открил си най-важното, че необходимата ти информация я няма на български. Продължавай на татък. Май така не се прави проучване.
Последно промяна от Goro на Пет Ное 24, 2006 7:07 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

Трудно ще намериш подобна информация с Google. В Downloads има известно количество литература ( Електроакустика ). Разкажи малко по-подробно за какво става въпрос. За училище или за ВУЗ? Какво точно трябва да се изчислява с тези формули?

Поздрави.

connect

#4 Мнение от connect »

Ivo_Hristev написа:Трудно ще намериш подобна информация с Google. В Downloads има известно количество литература ( Електроакустика ). Разкажи малко по-подробно за какво става въпрос. За училище или за ВУЗ? Какво точно трябва да се изчислява с тези формули?

Поздрави.
ВУЗ,ами запознаване на колегите с микрофоните - това е целта , като трябва да бъдат описани: класификация , устойството , видове микрофони , технически характеристики на различните видове, история на микрофоните , принцип на действие , - електро - динамични , кондензаторни , електретни , ... например - чувствителност , диапазони , - за микрофоните може много да се изпише , сега ще проверя в download какво има , но ще приема и други материали по възможност и със снимки.

Общо трябва да се направи един обзор , който постепенно да навлиза по сериозно в материата и накрая да може да има и CONCLUSION ...

connect

#6 Мнение от connect »

малко постна информация , ще я ползвам , но далеч не ми стига ...

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Ivo_Hristev »

Разгледай какво има в downloads и кажи ако не ти стига. Литература по въпроса имам доста, но не е систематизирана по необходимият ти начин, а е и на няколко различни езика. Така че ще трябва да организираш онформацията по изгоден за теб начин. Ако имаш нужда от допълнителна помощ - пиши на лично.
Поздрави.

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Evelina Milusheva »

Както винаги, братушките сигурно са най-богатия ресурс. Търси по руски сайтове :)
lyrical hardcore

nikolay

#9 Мнение от nikolay »

Иди при Момчеджиков или Снежана (забравих и фамилията) в техническият в София. Катедра (май радиоелектроника)

Те имат това което търсиш, или могат да ти помогнат с ифнормация на нашенски език :)

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от jimy »

В Интернет има доста инфо за тази тематика. Съжалявам, че в момента не мога да бъда по-конкретен.
Иначе, в учебника по Електроакустика има раздел точно за микрофоните.
В "Битова звукотехника" на Д. Попянев също има информация.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”