моя амп

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
viper

моя амп

#1 Мнение от viper »

Здравейте вчера открих тоя форум и тъй като имам сходни интереси веднага реших да се регистрирам.Нямам кой знае какъв опит но имам 3 усилвателя построени зад гърба си .Приветствам всички фенове на ламповите усилватели успех и дълъг живот на лампите :)

Ето ви снимка на последното ми постижение.
SE El34 end amp + pre amp EF80

Изображение

За съжаление е правен преди 2 месеца и бронза потъмня а и малко прашаса ... но си работи перфектно около 2х6 вата и го ползвам като усилвател за аудиото на ПЦ то ми
Последно промяна от viper на Нед Ное 19, 2006 7:57 pm, променено общо 1 път.

Tube
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: моя амп

#2 Мнение от Tube »

Какви са изходните трафове
TUBE

viper

#3 Мнение от viper »

изходните трафове са от цветен телевизор електрон от крайното стъпало на звука като добавих и няколко намотки за маги4еските о4и понеже исках да не са свързани галвани4но. захранването е в отделен блок като ползвам 1 трансформатор 2 х 250 и 1 х6,3 в отоплението е само за ел34 ките и високото за целият а преампа с еф80 ползва отделен траф с много добре стабилизирано и изправено напрежение
високото се изправя от кенотрони 5ц4с х 2 * 2 периоден изправител * след което има C L C филтър дросела е 10 хенри .Добавено е време реле за подаване на анодното напрежение подава го след около 15 секунди с цел запазване на лампите

П.С. лошото е 4е маги4еските о4и са малко поиздухани и с цел да се подобри индикацията им им подавам 7,5 волта за отопление за сега се държат много добре

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от joro66 »

Я кажи каква е честотната лента с тези изходни трафове. По точно ме интересува долната честота. Понеже имам два такива трафа и да знам дали да разчитам на тях

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

Само намали снимката, ако обичаш.
640Х480 е добър размер.
Освен това в българската азбука няма буква "4".

viper

#6 Мнение от viper »

Stefan Stefanov написа:Само намали снимката, ако обичаш.
640Х480 е добър размер.
Освен това в българската азбука няма буква "4".
Речено сторено :D
Последно промяна от viper на Нед Ное 19, 2006 8:02 pm, променено общо 1 път.

viper

#7 Мнение от viper »

joro66 написа:Я кажи каква е честотната лента с тези изходни трафове. По точно ме интересува долната честота. Понеже имам два такива трафа и да знам дали да разчитам на тях

Разчитай идеално се справят със ел34 ките не им знам АЧХ то ама звука им е много приятен нямат проблеми с басите

D.Kolev

#8 Мнение от D.Kolev »

î÷è÷êèòå ñà ñóïåð , ñêîðî íå ñúì âèæäàë òàêèâà. ùðàêíè åäíà ñíèìêà äîêàòî ðàáîòÿò :wink:

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от K.Konstantinov »

Добре дошъл във форума!Поздравление за усилвателите.Форума чудесно ще ти пасне.Успех.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Добър старт.
Добре дошъл и от мен.
Нови очички могат да се намерят.
А бронзът ако искаш да не потъмнее, го лъсваш и го даваш на прахово лакиране. Честно казано на мен повече ми харесва тъмен...

viper

#11 Мнение от viper »

Rumen Suvandjiev написа:Добър старт.
Добре дошъл и от мен.
Нови очички могат да се намерят.
А бронзът ако искаш да не потъмнее, го лъсваш и го даваш на прахово лакиране. Честно казано на мен повече ми харесва тъмен...

И на мен но идеята ми беше макар и не докарай реализирана
под бронза има плексиглас бронзовата ламарина е залепена за него а отзад съм монтирал светодиоди зелени и плексигласа го раздава като световод ама за съжаление не са ска4ени към схемата

Та какво по вапроса за о4етата дай няква оферта

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Аз лично нямам за продан, но ако пуснеш обява в "ПОКУПКИ" все някой ще се отзове.

viper

#13 Мнение от viper »

Благодаря

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”