RedHot Mahogany Edition

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
gogo
отстранен

RedHot Mahogany Edition

#1 Мнение от gogo »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Demiurg »

Все по- добре на дизайн !!!!

Харесва ми:
1 - огледалната симетрия - смятам я за задължителна за моноблоковете - прави ги "комплект";
2 - отразяващ метал под и зад лампите - вместо да слушаш музика на свещи - на лампи !!!! Особено като не е идеално отразяващ метала - получават се приказни размазани отражения !!!
-------
Не ми харесва:
1 - лака - ако ще личат жилките (релефа) на дървесината, добре стои мат- лак. За гланцов лак, особено дебел слой, повърхността трябва да е идеално гладка.
2 - надписа. Хем е грозно, хем стои несериозно, като работа на третокласник (и то без особени худ. заложби). Разбирам, че си търсил минимализам, ама тоя шрифт стои "просто надраскан", което за такъв сериозен амп си е направо престъпление. Логото - същата работа !

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Demiurg »

Дължа едно пояснение:
Дълбоко уважавам всички творци в този форум !!! Хората, с които се познаваме лично, знаят че не съм лош човек, и не искам да обидя никого.
Виждам, че знаете как да правите усилватели (респект за което), значи време е да им давате и подходящ външен вид. Дизайна съвсем не е за пренебрегване, и не съм съгласен с тезата "Абе той да свири, пък както ще да изглежда"!!!! Не съм, не съм и няма да бъда съгласен !!! Особено за изделие, по което е положен доста труд,правено е с голяма любов и скъпи материали.

Пример за хубав дизайн и хубаво лого - в нета - колкото искате, но там големите фирми си плащат на дизайнери за целта. И не само големите - даже и гаражните си плащат, защото добрия външен вид покачва цената на изделието.
Ще кажете - ама това е на запад, тука сме си на село.... Не е вярно - пресен пример е 300B-но на Румен:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=5040
перфектен външен вид, перфектен финиш и доста добро лого !!!
Друг пример - на Велински референтния слушалков амп (не мога да го намеря в момента из темите)... Даже откъм лак на дорвенията предната версия на RedHot-a (ная с бялото дърво) ми харесва повече.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Въпреки, че съм се занимавал сериозно с живопис, за моето лого потърсих помощта на професионален дизайнер (не безплатно, разбира се).
В логото си Gogo е търсил оригинална форма, която да се разпознава отдалеч и го е постигнал, но пропорциите според мен трябва да се "пипнат" от вещо лице и ще се получи много добре...

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#5 Мнение от Simonov »

Готов съм да помогна с логото БЕЗПЛАТНО !!! За пример прилагам аватара си, който che така много хареса ;)

Ето и още едно лого, просто за пример :

Изображение

Поздрави :)

едит:
Не си правя реклама или нещо подобно. Това ми просто хоби :)
Изображение

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от K.Konstantinov »

Без да се вглеждаме в дребните недостатъци, аз намирам това което ни е показал Гого за ВПЕЧАТЛЯВАЩО.Браво Гого.Успех в следващите си проекти!

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Demiurg »

@ Realstereo - абе май само ти не разбра, че не се заяждам с Гого, а критиката ми е съвсем добронамерена, за да станат нещата му малко по- добри на външен вид. Харесва ми тоя усилвател, но трябва да се барне още малко !!!!
Ето, Румен не се заяде с мен (макар че имаше всички предпоставки на йерархията), а направо сподели опит. Симонов също предложи помощ за логото... Определено едно добро лого и по- добър финиш и тоя амп ще блесне !!!!!

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Angel Dimitrov »

Браво , Gogo , отново ни зарадва с качество!
Изглежда супер !

gogo
отстранен

#9 Мнение от gogo »

Привет на групата!

Така, по реда на нещата (постовете). Ще коментирам "недостатъците", в частност шрифта и логото. Търсех вариант на шрифт, подходящ за лазерно рязане, а не гравиране. Ако някой се е занимавал с това - знае за какво иде реч (Demiurg ти представяш ли си как могат да се изрежат буквите, представи си само "о", "а", "е", "d", "g" от по-масовите шрифтове изрязани - какво ще получим на затворените контури - дупки). Е, не е проблем да се "дообработи" шрифта, като се прекъснат затворените контури на подобни букви и се оставят "мостчета", ама пак опираме до хора, дето знаят какво би се получило с тези мостчета при едно лазерно та дори и водно рязане за такъв размер на шрифта и логото. По въпроса за "работата на третокласника без особени худ. заложби" - Demiurg, това че отсkоро си получил толкова звезди май те е главозамаяло за да можеш да си позволяваш такива коментари в "ефир" - нито те познавам, нито ти ме знаеш, не си виждал наживо нещата които правя, не си ги и чувал, а ако нещата наистина не ти харесват, можеше да ми напишеш на лично "Жоро, не се излагай с тези грозотии, вземи си оправи и логото, и шрифта, и оправи и лака, че много блести и е дебел слой, а дървото е с жилки и не му отива така" - като пример... Цвета на лака е избор на клиента, затова по тази точка няма какво да коментирам. Сигурен съм, че ако имах още една звезда например щеше да ахкаш каква прелест съм сътворил. Не че не търпя критики, но този твой тон не е конструктивен и градивен, а клони към самоизява и самоутвърждаване на позициите ти във форума.
За вида на логото - ето го отблизо:
Изображение
Вида му не е случаен - предполагам Румен и други съфорумци ще се досетят на какво прилича, но за другите недосетили се или незнаещи ще поясня - "стилизиран" триод - има си анод, решетка, катод, не са просто "драсканици", каквито си видял ти Demiurg. И наистина формата е капковидна, за да се разпознава отдалеч, както Румен каза. А когато заговорим за лазерно рязане има доста неща, с които трябва да се съобразяваме, иначе благодаря на Simonov за предложението!
След всичките мои "оправдания" за грозно изглеждащото ми поредно отроче, да кажа и нещо за звука. Присъстващите на пробното прослушване на RedHot2 у Владо (DGD) знаят, че той не се представи добре при предаването на "въздуха" и бе преборен от "Синьото хапче" на Кирилов по този параметър. Причината се оказа тривиално проста - преходния кондензатор между двете стъпала - тогава той беше хартиено-маслен, който се представя отлично при Stealth-a (там си има и въздух, и всичко), но незнайно защо с RedHot-a не свирна. Божо тогава предположи това като вероятна причина, а аз след това сам се убедих в същото - масленият беше подменен със сребърно-танталов (благодарности на Аспарух) и нещата си дойдоха на мястото. Понеже исках да разбера "защо така стават нещата", сега аз направих експерименти с различни кондензатори и в крайна сметка най-много ми допадна звученето на полистиролен, шунтиран със сребърно-слюден. Извода за мен - в комбинацията пентод/тетрод като първа лампа и триод като изходна най-добре се представят кондензатори с малък тангенс на загубите - а това са (по ред на влошаване на този параметър) тефлон, полистирол, полипропилен, полиетилен-терефталат, поликарбонат, и накрая (за съжаление или не) хартиено-маслени...В същото време хартиено-маслените се представят много добре (по-добре от полистирола например) при комбинацията триод като входна и тетрод/пентод като изходна лампа - основното предимство там бе при предаването на нискочестотните съставки на сигнала, където полистирол 0,5мкФ определено се предаде на хартиено-маслен 0,22мкФ... Самата 6С33С има много "солидно" и "мощно" звучене в ниските октави, и интересното е че използването на полистирол не се усеща на слух (като липса на НЧ-съставки), но при предаването на високите и "въздуха" това е правилния избор! Тефлонов за проба нямах, затова за него не мога да кажа, но полипропилена се представи почти като полистирола, полиетилен-терефталата "маже" здраво средите и високите, а масления просто няма високи...Може би ако входната лампа беше триод нещата щяха да изглеждат по друг начин, но аз не съм пробвал. Ами това е. Надявам се на новия собственик да му хареса тази "грозотия", е, поне на слух със сигурност ще му хареса...

Жоро
Последно промяна от gogo на Пет Ное 17, 2006 2:42 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Evelina Milusheva »

Demiurg написа:...знаете как да правите усилватели (респект за което), значи време е да им давате и подходящ външен вид. Дизайна съвсем не е за пренебрегване, и не съм съгласен с тезата "Абе той да свири, пък както ще да изглежда"!!!! Не съм, не съм и няма да бъда съгласен !!! Особено за изделие, по което е положен доста труд,правено е с голяма любов и скъпи материали.
Респект и от мен! Но колегата го казва много точно.

Като цяло смятам, че е много хубав, симетрията е яко решение. Цвета ми е от любимите :)

Искам да посоча две неща, които ужасно ме дразнят в дизайна на усилвателите, които до сега съм виждала.

1.Кабелите - конекторите са поставени като лампите, демек като включиш, кабелите вървят нагоре. Това е ужасно неестетично, аз винаги ги крия.

2.Щръкнали лампи - хем не е красиво, хем е малко опасно да не се залепиш за тях. Ясно, че е заради охлаждането, но може да се измисли капак с повече отвори, прозорец отпред и огледална задна стена. Идеята не е моя, видяла съм я и смятам, че придава доста по-избачкан и завършен вид.
lyrical hardcore

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Без са имам претенции за професионален дизайн, си позволих да пипна малко логото:

Изображение

1. Внесох малко симетрия по хоризонталната ос на овала в краищата му
2. Дадох малко повече разстояние между надписа и границата на логото отгоре
3. Заоблих правия участък в горната част на контура
4. Раздалечих "катода" и "решатката", които бяха твърде близо и не се отделяха оптично.
Ами ... толкоз от мен.
Gogo, надявам се резултатът да ти харесва.
Ако има професионалисти, сигурно могат нещо да допълнят...

gogo
отстранен

#12 Мнение от gogo »

Rumen Suvandjiev написа:Без са имам претенции за професионален дизайн, си позволих да пипна малко логото:

Изображение

1. Внесох малко симетрия по хоризонталната ос на овала в краищата му
2. Дадох малко повече разстояние между надписа и границата на логото отгоре
3. Заоблих правия участък в горната част на контура
4. Раздалечих "катода" и "решатката", които бяха твърде близо и не се отделяха оптично.
Ами ... толкоз от мен.
Gogo, надявам се резултатът да ти харесва.
Ако има професионалисти, сигурно могат нещо да допълнят...
Благодаря!
1. Симетрията реално си я има, но при експорта от AutoCad в .gif явно се е загубила.
2., 3., 4. - приема се :)

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Demiurg »

НЕ го изрязвай - гравирай го !

D.Kolev

#14 Мнение от D.Kolev »

äèçàéíà å êëàñè÷åñêè , èçïúëíåíèåòî -îòëè÷íî :wink:
åäèíñòâåíî åäíà ÷åðíà ðåøåòêà ïîä âúçäóõîâîäèòå , äà íå ñå âèæäàò êàáåëàöèòå.
ëîãîòî ñìÿòàì ÷å íå å âàæíî îñâåí àêî íå íîñè íÿêàêâà äúëáîêà ñèìâîëèêà èëè íå å ñèëíî ñâúðçàíî è ó÷àñòâàùî â äèçàéíà /íî òîãàâà íèêîé íÿìàøå äà ãî îáñúæäà/.õâàùàòå ñå â íåçíà÷èòåëíè íåùà , èçïúëíåíèåòî å îòëè÷íî âúïðåêè ÷å íå ñúì ôåí íà ìàõàãîíà , à êàêòî ñå ðàçáðà , ñâèðè îòëè÷íî.àç íå âèæäàì êàêâî îùå ìîæå äà ñå èñêà :wink:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Rumen Suvandjiev »

gogo написа: Благодаря!
1. Симетрията реално си я има, но при експорта от AutoCad в .gif явно се е загубила.
2., 3., 4. - приема се :)
Радвам се, че ти хареса!

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”