Какво да Избера: Усилвател или Ресивър

Съобщение
Автор
stambetu
чете
Обратна връзка:

Какво да Избера: Усилвател или Ресивър

#1 Мнение от stambetu »

Здравеите.Изправен съм пред една дилема:Разполагам с 600лева и се чудя какво да си купя Усилвател или РЕсивър.Аз съм басс Маниак:),Привърженик съм на Мощния Стерео звук с баси които карат пода под мен да се мести:).Но също така бих искал като си пусна някое филмче на PC-то да се насладя на Surround звук.За Ресивърите знам че са с интегрално изпълнение и качеството на звука в стерео режим е много зле от това на Домашния Усилвател.Засега съм се спрял на Усилвател Yamaha ax-497bml.а за ресивър все още не съм се спрял на модел.Това е от мен Благодаря предварително за отзивите:)

andrej

#2 Мнение от andrej »

За тези пари има няколко варианта:
1. Да си вземеш стерео усилвател Денон 2х45 вата на 8 ома или 2х70 на 4 ома
2. Ресийвър Пайнер модел 415 за около 430 лв. с 5х70 , но само на теория
3. Стерео усилвател на Пайнер пета или шеста серия за около 550-600лв. Дават му пак около 2х70 вата.
4. Да си вземеш нещо на старо, но правено в истинските времена и от истински производители.
Според мен най-добрите варианти са 1 и 4. За Денона имай впредвид, че е произведен в Япония.
Е това е моето мнение.

Аватар
mano
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от mano »

малко бъркаш понятията - Ресийвър е Усилвател и Тунер в едно, било то стерео или мултиканален5,6,7)
съвета на познавачите е : отдели си ги - стереото и домашното кино.
да си направиш качествено домашно кино е доста скъпо, добър ресийвър е около 1500-2000лв. и освен това ти трябват 5+1(поне) качесвтени колони.
По-добрия и по-евтин вариант е да си звемеш стерео усилвател(ресийвър ако искаш радио), на старо се намират добри попадения за около 200лв.
ако ти е добра стерео системата няма да ти е нужно система за домашно кино(ако не си маниак естествено).
Сега се продава един супер усилвател(http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=5271) не му правя реклама защото той няма нужда.
ако го вземеш минаваш директно с няколко стъпала нагоре.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

stambetu написа:Привърженик съм на Мощния Стерео звук с баси които карат пода под мен да се мести:)
Басът, който търсиш, няма да успееш да чуеш от ресивър нито за 600, нито за 1200 лева. Тъжно, но факт.
Ако питаш мен, най-добрият вариант е :
andrej написа: 4. Да си вземеш нещо на старо, но правено в истинските времена и от истински производители.
Ако нямаш особени претенции за домашното кино, вземи си едно ресивърче KODA за 230 лева от Конрад, а за 350-400 си потърси на старо нещо истинско.
Най-истинският бас, разбира се, ще чуеш единствено от добър лампов усилвател...

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

За мощен бас веднага може да погледнеш това:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=5239
Само то струва повече от 600 лв.

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Anakin »

Четете бе хора, :D ако аз бях в България и разполагах с 600лв за усилвател без да се замисля зимам онова дръвче от продажби дето е 30Вт са си множко дизайна им е идеален за моите мебели,какво друго ти трябва а и баса смятам ще е по-добър от ресийвър,да де сигурен съм, защото по зле от ресийвър за 400,500лв едва ли има нещо. :wink:

Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Svetlin Iliev »

Ами с усилвател купен от магазина може и да се мести пода ,но няма да има качествата на правения.А за ресивер не знам какво да ти кажа .Те са си за система тип домашно кино , но до толкова.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”