Въпрос от новобранец...

Съобщение
Автор
Necris

Въпрос от новобранец...

#1 Мнение от Necris »

Прочетох темата "как да разберем добри ли са колоните", но пак има някои неща дет не са ми ясни.
Харесал съм си една саунд система, обаче ми се струва прекалено евтина:

http://www.orderbg.com/index.php?main_p ... ts_id=1302

тва е описанието, но ми се струва, че за тая мощност 190 лв са малко ...
да не говорим че тази система :

http://www.orderbg.com/index.php?main_p ... ts_id=1299

е на половината мощност пък е на тройна цена.

Проблемът е че фирмата предлага само доставки по домовете, т.е. нямат шоу руум, където да тествам колоните.

Та въпроса ми е възможно ли е обявената мощност да е реална и колоните да са качествени на тази цена или 100% има нещо гнило. И ако някой случайно има впечатления от конкретния модел или марката EasyTouch да сподели.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Мощността няма връзка нито с качеството нито с цената.
За 20 лв си купуваш 2 кВт котлон например.

Споменатите мощности може да ги разделиш (поне) на 10 и ще си по-близо до реалните.

Sleepy

:)

#3 Мнение от Sleepy »

При първата система делиш дадената мощност на 3 (приблизително) и получаваш реалната музикална такава! :lol: ...втората системка по-ми допада - и като дизайн, и мощността е по-реална (този път делиш само на 2 :lol: )! За качеството нищо не мога да кажа, защото не съм я чул...но за домашно кино става! :wink:

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Demiurg »

Човече, всичките тия недоразумения имат една цел - да бумтят, та да си мисли простия юзер, че има бас ! Подариха ми едни Creative Inspire 5.1 - нищо не става от тях, както и от всички боклуци от сорта, които се мотаят около компютри и офиси. НЕ свирят !!!
За да не те отчайвам съвсем - за филми и игри може и да стават - бумтят много, ама това не е звук, това е замазан тътен.

И друго - наистина ли вярваш, че тия малки колонки, с тия смешно малки говорителчета, вадят 45W ? И 45W отляво и 45W отдясно не са 90 W !!!!!! :D

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nanko Rusev »

Demiurg написа:....онки, с тия смешно малки говорителчета, вадят 45W ? И 45W отляво и 45W отдясно не са 90 W !!!!!! :D
направо няма смисъл от ДБ ...?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Stefan Stefanov »

И още нещо: Ако системата, която си харесал не струваше 190, а 390 лева щеше ли да си я купиш (казваш, че ти се сторила прекалено евтина)?

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от K.Konstantinov »

Цената действително не е определяща характеристика в една аудио система...

Necris

#8 Мнение от Necris »

ами ако струваше 390 лв може би няаше да деля мощността за да получа реалната :D

мерси за отговорите .. по-натам може да пусна една тема да ми препоръчате читава саунд система за домашно кино, ама в съответния раздел на форума

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Stefan Stefanov »

И 3900 да струваше пак трябва да я чуеш преди да я купиш.

Аватар
ionko
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#10 Мнение от ionko »

мойте компютърни колонки се разбиха и като ги отворих се изплаших,по принцип ги дават че са стерео а като видях една интегралка тда 2030 за 1,50лв и е моно а басчето му се разби намотката изобщо за какво приказваме :twisted:

Necris

#11 Мнение от Necris »

3aropka написа:И 3900 да струваше пак трябва да я чуеш преди да я купиш.
Абсолютно си прав ... ма няма къде, нямат шоу руум тия... :(
нищо де, ше измислиме решение

D.Kolev

#12 Мнение от D.Kolev »

åñòåñòâåíî ÷å íÿìàò. êàêâî èìà äà èì ñëóøàø ïðè ïîëóæåíèå ÷å ñòðóâàò 190ëâ. èìàø 6 òåëà , ÿ ñìåòíè êàêâè ïàðè èçëèçàò íà âñÿêî.
ñàìî 1 ñâåñòåí Í× ãîâîðèòåë ñòðóâà êîëêîòî âñè÷êî òîâà.

ñàì ñè ïðàâè ñìåòêàòà , â òîÿ êëàñ èçáîðà ñå ñâåæäà äî ñóìàòà è äà íå çàåìàò ìÿñòî â ñòàÿòà , çâóêà å ÿñåí. ìï3 ïëåàðèòå ñà ïîâå÷å ïàðè.

äðóãèòå çà 680 ñà ñúùèòå ïúðäÿëêè , òðè ïúòè ñà ïî ñêúïè çàðàäè îòâðàäèòåëíèÿ /íÿìà ïî-ñèëíà äóìà/ äèçàéí.

àêî èìàõà øîóðóì /ïðåäïîëàãà ÷å ïðåòåíäèðàò çà íÿêàêâî êà÷åñòâî íà çâóêà/ íèêîé íîðìàëåí ÷îâåê íå áè èçäúðæàë è 5 ìèí. âúòðå :wink:

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Anakin »

Модераторите стига спахти бйе местете в бисери,видяхте ли какво пише на първата,6000+ пикова,нямам сили да отворя втората стистема тя щом е толкова пари сигурно е 18000Вт. пикова.Как събраха толкова намотка в тая кутия ей тва не ми е ясно, то освен нагреватели за бойлери да има друго не виждам,хаха хаха.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”