как ви се струва ?

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Tube
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

как ви се струва ?

#1 Мнение от Tube »

TUBE

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

djeki написа:Креслива китарна лампа.....
Аз също мислех така, докато наблюденията ми се базираха на разпространените у нас RFT.
Съветвам те да чуеш E34L на JJ Electronics, при Bojo има работещ усилвател с тази лампа...
Идеята за 6V6 не е лоша, но са нужни наистина чувствителни колони.
Последно промяна от Rumen Suvandjiev на Нед Ное 05, 2006 7:27 pm, променено общо 1 път.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от DJ Popa »

Изобщо не съм съгласен , че ЕЛ34 е "креслива китарна лампа" !!! Има много приятно звучене и то не само според мен. Все пак тембъра и зависи много от марката на самата лампа и схемата на включване. Конкретно по тази схема не ми харесва драйверната лампа 6Н23П. Занимавал съм се с нея изключително много и мога да кажа , че е особено препоръчително да я замениш със западния и аналог ECC88 / 6DJ8 , E88CC / ...

AHDPO

#4 Мнение от AHDPO »

Hollowman написа:Изобщо не съм съгласен , че ЕЛ34 е "креслива китарна лампа" !!! Има много приятно звучене и то не само според мен. Все пак тембъра и зависи много от марката на самата лампа и схемата на включване. Конкретно по тази схема не ми харесва драйверната лампа 6Н23П. Занимавал съм се с нея изключително много и мога да кажа , че е особено препоръчително да я замениш със западния и аналог ECC88 / 6DJ8 , E88CC / ...
За EL34 не мога да кажа засега, много малко съм я слушал. Но от 6Н23П впечатленията ми са същите, макар и да не съм се занимавал изключително много с нея. На мен Е88СС на Тесла ми хареса несравнимо повече от 6Н23П... макар че "злите езици" разправят, че 6Н23П имало много видове...
С уважение,
Андро

Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Bobby »

Напълно подкрепям Rutcho.На Bojo L34 в момента е при мен и свири доста добре,единственото е, че действително изисква чувствителни колони,но според мен цената на която излиза този амп е изключително добра в съотношение цена-качество.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Bojo »

Hollowman написа: Изобщо не съм съгласен , че ЕЛ34 е "креслива китарна лампа" !!! Има много приятно звучене и то не само според мен. Все пак тембъра и зависи много от марката на самата лампа и схемата на включване.
Аз съм съгласен с тебе, но ако я сравниш с 6С4С разликата е "ушевадна". При ЕЛ34 пианото звучи много добре, но и рояла звучи като малко пиано, докато при 6С4С пианото си е пиано, рояла си е един голям "драматично" звучащ роял (сравнението е на мой приятел). El34 са JJ.
Hollowman написа: Конкретно по тази схема не ми харесва драйверната лампа 6Н23П. Занимавал съм се с нея изключително много и мога да кажа , че е особено препоръчително да я замениш със западния и аналог ECC88 / 6DJ8 , E88CC / ...
И според мен там трябва друга лампа, например 6Н14П или 6Н24П. По подходяща е. ЕСС88, 6DJ8 са аналози, почти пълни на 6Н23П и от тях се срещат "криви" лампи от различни производители. Специално за Е88CC на Тесла и Тунгсрам (ddB ме открехна за последната - 10Х) мнението ми е много добро.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от DJ Popa »

Имам щастието да притежавам две Е88СС на Сименс с позлатени крачета /благодарение на taslak/ и два броя 6DJ8 на Matsushita. Свирят прекрасно!!! 6Н23П има "затворено" звучене. Като че ли и липсва свобода на високите честоти и "дъх" в средите. РСС88 на Тесла свири по-добре от руския аналог , но и нейното звучене е далечко от гореупоменатите два модела.
Бих препоръчал да се пробва с драйверна лампа 6Н1П , която не звучи никак лошо-съвсем скоро правих опити с нея и ми хареса звука и... Определено по-добре от 6Н1П звучи нейния аналог 6Н8С , ноооо .... май объркахме човека достатъчно вече... :D

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”