Търся 4бр говорители НЧ
-
radevkit
Търся 4бр говорители НЧ
Търся 4бр говорители-нискочестотни за кутия с обем 48л.с бас рефлекс 10 инчови,като говорителите ще бъдат затворени един спрямо друг (два по два) в едната кутия.Моля насочете ме към някои модели, които ще бъдат подходящи за тази цел.
-
radevkit
Re: Търся 4бр говорители НЧ
забравих за бас-рефлекса е с размери 220мм/70.2мм
-
Martin Krumov
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
radevkit
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
radevkit
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
-
radevkit
Goro, благодаря ти за напътствието,разбира се, че трябва да отида до РУСЕ,ТЪРНОВО или ГОРНА но идеята ми беше някой от форума не се ли е сблъсквал с кутия със обем като моя, макар тя да е без рефлекс
поне да ме насочи към някой определен тип говорител. Та като тръгна да знам какво търся,иначе то е ясно че някакъв говорител ще свири и издава звук.
поне да ме насочи към някой определен тип говорител. Та като тръгна да знам какво търся,иначе то е ясно че някакъв говорител ще свири и издава звук.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Никой няма да ти свърши тази работа, затова си изтегли BassBox 6 Pro, която е свободна, научи я и ще се ориентираш. На нашия пазар хем има хем няма подходящи говорители. Знам, че работата ти e трудна, но пък е интересна и ще добиеш опит. По тази причина всички предпочитат да намерят говорителя и после да го обличат. Може и така, но е много по-трудно, още повече че ще трябва много да пътуваш. Консултирай се с Ручо или Иво Христев. Надявамсе че те ще ти обърнат внимание. Успех.
Последно промяна от Goro на Вто Окт 24, 2006 6:18 am, променено общо 1 път.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Накратко: Единственото, което ще спечелиш при това свръзване на говорители (нарича се isobaric), e по-малък обем на озвучителното тяло.
За сметка на това ще имаш по-малка чувствителност на системата, т.е. ще ти трябва повече мощност за постигане на същото звуково ниво, да не говорим за това, че четири говорителя са 4 пъти по-скъпи от един.
За сметка на това ще имаш по-малка чувствителност на системата, т.е. ще ти трябва повече мощност за постигане на същото звуково ниво, да не говорим за това, че четири говорителя са 4 пъти по-скъпи от един.
-
radevkit
-
D.Kolev
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Това важи при използване на говорители от нисък клас.radevkit написа: За това свързване малко не съм съгласен, че само обем печеля, а и по равномерна характеристика+малки изкривявания и ред други.
Те имат разброс на АЧХ, който се компенсира със сдвояването.
С изкривяванията нещата стоят малко по-различно - намаляваме едни за сметка на други.
Въпросът с преходните характеристики въобще няма да го подхващам.
За да допълня реда недостатъци, трябва да добавя и ограничаването на честотната характеристика отгоре - isobaric не може да се ползва за двулентови проекти.