Търся 4бр говорители НЧ

Съобщение
Автор
radevkit

Търся 4бр говорители НЧ

#1 Мнение от radevkit »

Търся 4бр говорители-нискочестотни за кутия с обем 48л.с бас рефлекс 10 инчови,като говорителите ще бъдат затворени един спрямо друг (два по два) в едната кутия.Моля насочете ме към някои модели, които ще бъдат подходящи за тази цел.

radevkit

Re: Търся 4бр говорители НЧ

#2 Мнение от radevkit »

забравих за бас-рефлекса е с размери 220мм/70.2мм

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Goro »

Що не се косултираш с Краси Драгиев - Вифа Пас.

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Martin Krumov »

По-лесно е да се "намери" (направи) кутия за говорител, от колкото да се намери говорител за кутия :D

radevkit

#5 Мнение от radevkit »

Goro написа:Що не се косултираш с Краси Драгиев - Вифа Пас.
Може би говорите за София, нямам представа.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

myst3 написа:По-лесно е да се "намери" (направи) кутия за говорител, от колкото да се намери говорител за кутия :D
Меко казано!

radevkit

#7 Мнение от radevkit »

Rutcho написа:
myst3 написа:По-лесно е да се "намери" (направи) кутия за говорител, от колкото да се намери говорител за кутия :D
Меко казано!
При условие че кутията я имам вече,естествено е да търся само говорители ако някой има нещо в предвид, нека го сподели.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Nanko Rusev »

Всеки 10" басов говорител ще ти свърши работа...

.. спрямо това което искаш ;)

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Goro »

radevkit, извинявай но не обърнах внимание че си от Павликени. Много трудно ще намериш говорител по кутия. Няма да останеш доволен, иначе каквото и да сложиш ще свири. Правил съм я вече тази грешка.
Първо виж какво можеш да намериш в Русе и В.Търново.

radevkit

#10 Мнение от radevkit »

Goro, благодаря ти за напътствието,разбира се, че трябва да отида до РУСЕ,ТЪРНОВО или ГОРНА но идеята ми беше някой от форума не се ли е сблъсквал с кутия със обем като моя, макар тя да е без рефлекс
поне да ме насочи към някой определен тип говорител. Та като тръгна да знам какво търся,иначе то е ясно че някакъв говорител ще свири и издава звук.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Goro »

Никой няма да ти свърши тази работа, затова си изтегли BassBox 6 Pro, която е свободна, научи я и ще се ориентираш. На нашия пазар хем има хем няма подходящи говорители. Знам, че работата ти e трудна, но пък е интересна и ще добиеш опит. По тази причина всички предпочитат да намерят говорителя и после да го обличат. Може и така, но е много по-трудно, още повече че ще трябва много да пътуваш. Консултирай се с Ручо или Иво Христев. Надявамсе че те ще ти обърнат внимание. Успех.
Последно промяна от Goro на Вто Окт 24, 2006 6:18 am, променено общо 1 път.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Накратко: Единственото, което ще спечелиш при това свръзване на говорители (нарича се isobaric), e по-малък обем на озвучителното тяло.
За сметка на това ще имаш по-малка чувствителност на системата, т.е. ще ти трябва повече мощност за постигане на същото звуково ниво, да не говорим за това, че четири говорителя са 4 пъти по-скъпи от един.

radevkit

#13 Мнение от radevkit »

Благодаря ви много за споделеното от вас, ще я видя тази програмка.
За това свързване малко не съм съгласен, че само обем печеля, а и по равномерна характеристика+малки изкривявания и ред други. Но това е според мен. Успехи в начинанията на всички.

D.Kolev

#14 Мнение от D.Kolev »

radevkit написа: à è ïî ðàâíîìåðíà õàðàêòåðèñòèêà+ìàëêè èçêðèâÿâàíèÿ è ðåä äðóãè
çàâèñè ñ êàêúâ òèï êîíñòðóêöèÿ ñðàâíÿâàø, íî ùå ïîõàð÷èø ñúùèòå ïàðè êàòî çà äâîéíî ïî-ñêúïè äðàéâåðè è í-ïúòè ïî êà÷åñòâåíè :wink:

ÏÑ
àêî ùå òúðñèø ãîâîðèòåëè â òúðíîâî , ïî-äîáðå ñè ïîðú÷àé îíëàéí îò ñîôèÿ :roll: .

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Rumen Suvandjiev »

radevkit написа: За това свързване малко не съм съгласен, че само обем печеля, а и по равномерна характеристика+малки изкривявания и ред други.
Това важи при използване на говорители от нисък клас.
Те имат разброс на АЧХ, който се компенсира със сдвояването.
С изкривяванията нещата стоят малко по-различно - намаляваме едни за сметка на други.
Въпросът с преходните характеристики въобще няма да го подхващам.
За да допълня реда недостатъци, трябва да добавя и ограничаването на честотната характеристика отгоре - isobaric не може да се ползва за двулентови проекти.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”