Sub с ВКН10330, Help help help

Съобщение
Автор
Rado

#18 Мнение от Rado »

Ioan написа: по принцип мисля да преработя едно AT компютарно захранване за 2х25V и в кутията да сложа и усливатела(2 тда7294 в мостово) един приятел ми обясни как става, доста лесно е. Не знам каква схема да сложа за филтри, никога не съм се занимавал с суб
За филтъра съвсем скоро ще мога да ти кажа лични впечатления . Но за информация виж http://sound.westhost.com/project48.htm . Аз това съм се хванал да правя.
Имам два АРН - в изобарик изпълнение. Като спретна филтъра очаквам добър резултат :?:

Rado

#20 Мнение от Rado »

Ето ти го пак:
http://sound.westhost.com/project48.htm
Ако пак не тръгне влез на http://sound.westhost.com и си потърси проект 48. Снощи сглобих експерименталната платка. Но не можах да пробвам на по високи децибели щото беши 11 часа. Като я пуснах направо не повярвах на ушите си. Нямам идея колко ниски честоти излизаха, но чашите във витрината лекичко звънтяха. :D :D :D.
З а изобарика с АРН - направих го щото преди това опитах изобарик с ВКН 0832 ( тояглив говорител - по паспорт му дават 60 Hz резонанс, според моите измервания е 150 HZ). Само в изобарик вариант се чу бас та това е причината и АРН- да го направя така в изобарик. Но при АРН пробвах и само с един говорител - особена разлика нямаше.
За натам ще трябва да сглобя и едно отделно крайно стъпало - дайти идеи за нещо подходящо за съб :lol:

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Dreamer »

стана ми интересно какъв говорител си пробвал на чичо Елиът джиджавката? като четох изискванията към говорителя са доста сериозни:)

Rado

#23 Мнение от Rado »

Ако много държиш на размерите - в понеделник ще ти ги драсна. Смятано е с Basbox. Вътрешният обем е около около 36 -38 литра. Куплиращия обем е паралепипед с външен обем 12 литра ( според колегите от форума е доста голям) - Говорителите са гръб към гръб. Но ако не ти е зор не бързай, ще пробвам и други варианти.
За крайното стъпало от порядъка на 100 - 150 ще ми бъдат достатъчни. Ако имаш нещо изпробвано и работещо като схема - давай
:)

kd503

#25 Мнение от kd503 »

ами мойте са купени отдавана 4/5 години заедно и струваха бая не съм им замервал параметрите (не знам точно как :oops: :oops: :oops: )
но съм доволен по добре от повечето китайци в класа явно българите са правили "нещо" едно време

djbrann

subwoofer

#27 Мнение от djbrann »

Problema pri men e che mnogo iskam da si napravq [aktiven] sibwoofer koito da si znam 4e e moe tvorenie i da sviri zadovolitelno.Molbata mi kum vas e kakuv usilvatel da izpolzvam i i kude se pprodavat tezi ustroistva[ot Burgas sum] izob6to prodavat li se v gotov vid niskochestotni usilvateli koito napravo da gi montiram v kutiqta,ako mojete da me svetnete v tazi nasoka 6te sum vi mnogo blagodaren.

Sasser

#28 Мнение от Sasser »

аз направих суб с ВКН 10230 - 80в 4ома . Говорителя беше като нов и парвите 5 мин. свиреше перфектно и след това говорителя блокире и можеше да слиза само на долу :))) Така че мисля че точно тия говорители не стават а субове. аз сега ще си вземам некав китаиски и са надявам да нямам проблеми . А и ако сте забелязали на балгарските кото има пуснеш повечко бас как изкачат супер много нагоре ета от тва маи става че и е меко окачването :)))

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Я най-добре го дай да ти го измеря и да ти сметна една кутия.
For free, разбира се.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”