Музиката на тишината
Ама как ти подхожда аватара на думитеlozef написа:Липсата на сетива и липсата на сетивност са различни понятия.Нима Бах като е углушал музиката не е била в него.Хармониите имат различни измеренияbecky15 написа:Да, може би..
В абсолютна тишина.
Какво чуват глухите? Има ли музика при тях?/Като чувствата и емоциите/

- Dimitar Chakarov
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Тишината е първична,звука се е появил в последствие.
Последно промяна от Dimitar Chakarov на Пет Сеп 22, 2006 4:47 pm, променено общо 1 път.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Зависи какво разбираме под тишина.
В природата пълна тишина няма.
Ако тишина за теб е отсъствието на всички излишни шумове, които ни обграждат, в природата ще намериш много видове такава тишина, до един хармонични и музикални всеки по свой начин.
Ако става дума за истинската тишина, аз съм я изпитал, престоявайки за експеримент около час в шумозаглушена камера. В началото чувството е малко неприятно, след което човек започва да чува ... собствените си шумове - пулса, дишането, свистенето от циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове... Тогава за пръв път се замислих, че човек сам по себе си е източник на шумове.
Дори и слуховият ни орган - ухото - е източник на шум. През капилярите на тъпанчето преминава кръв с много характерно съскане. Когато по някаква причина слуховият нерв е възбуден, се чува истинско пищене в ушите, което може да се оприличи на микрофонията.
В природата пълна тишина няма.
Ако тишина за теб е отсъствието на всички излишни шумове, които ни обграждат, в природата ще намериш много видове такава тишина, до един хармонични и музикални всеки по свой начин.
Ако става дума за истинската тишина, аз съм я изпитал, престоявайки за експеримент около час в шумозаглушена камера. В началото чувството е малко неприятно, след което човек започва да чува ... собствените си шумове - пулса, дишането, свистенето от циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове... Тогава за пръв път се замислих, че човек сам по себе си е източник на шумове.
Дори и слуховият ни орган - ухото - е източник на шум. През капилярите на тъпанчето преминава кръв с много характерно съскане. Когато по някаква причина слуховият нерв е възбуден, се чува истинско пищене в ушите, което може да се оприличи на микрофонията.
Шум - звук с неопределен брой трептения.
Според мен няма идеална тишина (и подкрепям мнението на Ручо), затова нямаме възможност да се вслушаме в музиката на тишината. Може да е тихо, но ние пак чуваме някаква музика, която фактически излиза че не е на тишината а на шумовете...
EDIT : Опс, извинявам се за повторението, просто не съм забелязал, че и той е писал "В природата идеална тишина няма"... Извинявам се отново.
Според мен няма идеална тишина (и подкрепям мнението на Ручо), затова нямаме възможност да се вслушаме в музиката на тишината. Може да е тихо, но ние пак чуваме някаква музика, която фактически излиза че не е на тишината а на шумовете...
EDIT : Опс, извинявам се за повторението, просто не съм забелязал, че и той е писал "В природата идеална тишина няма"... Извинявам се отново.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не съм го прескочил.becky15 написа: Извинявай, защо прескочи сърцето? Не искаш да се сещаш, че имаш ли?![]()
Звукът му се нарча пулс. Но за да го чуеш не ти трябва спецаиална камера.
Ще ти дам друга идея. Ако искаш да чуеш "себе си" вземи две качествени тапи за уши и пробвай. Ще чуеш неочаквано много интересни звуци - когато дишаш, когато се движиш, когато ходиш...
-
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Depeche Mod са написали даже песен:
All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm
Enjoy the silence
All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm
Enjoy the silence
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
- Svetlin Iliev
- има опит
- Обратна връзка:
- Anton Nikolov
- има известен опит
- Обратна връзка:
Бах никога не е оглушавал.Бъркаш се с Бет(х)овен.lozef написа:Нима Бах като е углушал музиката не е била в него.becky15 написа:Да, може би..
В абсолютна тишина.
Какво чуват глухите? Има ли музика при тях?

"Теория - знае се всичко, но нищо не работи!
Практика - всичко работи, но никой не знае защо!
Теория+Практика - нищо не работи и никой не знае защо!"
Практика - всичко работи, но никой не знае защо!
Теория+Практика - нищо не работи и никой не знае защо!"