Мнение

Съобщение
Автор
bo666

Мнение

#1 Мнение от bo666 »

Здравейте.Аз,не съм от богатите аудиофили,но звука определено ми прави впе4атление.Имам въпрос:купих си комплект за домашно кино (ресивър Pioneer(VSX-515s),плейър Pioneer(DV-393),Subwoofer PJ SW600 и комплект Surround колони PJ( HCS 4500).В 20-те квадрата на хола ми свири не зле,но бих искал да изкажете мнение за това,дали покупката е била лоша?Цените са следните:
Аз,съм платил за целия комплект 949лв,а по отделно компонентите са на следните цени:
Pioneer VSX-515s -479лв.
Pioneer DV-393 -179лв.
PJ SW 6000 -199лв.
PJ HCS-4500 -399лв.

Това,са цените им по отделно.Ако,цялостната система не е добра,поне ресивъра струва ли си парите?От тук-от там подразбрах,че този Pioneer свири по добре от Sony STR-798s(550лв.).Taка ли е?
Според приложените "документи" при товар 8Ohm ресивъра вади 100W(DIN),колко реално прави?А,колко вади при 6Ohm(колкото са колоните),защото номинала им по "документи" е 80W ,пика е 130W, a при по-голямо усилване не издържат усилвателя.
Мерси предварително,за мненията:)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Важното е на теб да ти харесват.
А и след като си ги купил какво значение има?

bo666

#3 Мнение от bo666 »

Така е ,но все пак нищо не пре4и да чуя няколко мнения:))) И да разбера дали покупката си е струвала:)

andrej

#4 Мнение от andrej »

Според мен ресийвъра е добър и си струва парите / за 5.1 звук/ ,за колоните мога да кажа че не са лоши ,но са слабички и въпреки че им дават 80 вата ,реалната им мощност е не повече от 40.Точно затова и чуваш изкривявания, ако му вържеш по-силни няма да е така.
При 6 ома товар / колони/ мощността ще се увеличи , но внимавай да не изгориш колоните- не ги тествай при такива "паспортни" мощности.
Но иначе наистина ако ти харесва многоканалния звук си ги ползвай, а ако искаш още по-висок клас звучене се оринтирай към 2 канални , но и по-скъпи аудио системи.

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Мнение

#5 Мнение от Nikolay Savov »

Радвай и се ,защото е твоя и ако не ти носи удовлетворение ще се тормозиш ,а така няма да може да оцениш и тези и дадености!
Не се тормози ,понеже почти във всеки дом ще има многоканална система.
Виж ! хубавото е че започваш с нещо и това нещо може да те учи ,именно понеже си избрал най-универсалният вариант , ТИ можеш да започнеш да разбираш!!!! ,защо не е хубаво НЕЩО да става за ВСИЧКО.
А сега се радвай на филмите ,колкото до музиката ... да се надяваме в по-късен етап да почувстваш СИЛАТА в себе си ,която заражда любовта към музиката и ти дава възможност за растене.... възможност да станеш един ден Аудиофил!

Развивай се и позволи на любовта към музикалното изкуство да стане любовта ,която се засилва у теб и бива твоят Космически двигател.

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от miro_vampiro »

Здравей bo666
важното е на тебе да ти харесва кое как звучи, а не да слушаш другите, не е ли така !
Радвай им се както ти казват и това е, а след време може да минеш и на по горно ниво !
Приятно гледане на филми на новата система
:)

bo666

#7 Мнение от bo666 »

Много съм Ви благодарен на всички за топлите думи:)))И за в бъдеще наистина ще гледам да купувам по-аудиофилски компоненти.А,дали е възможно да се намерят правени колони добри поне колкото фабричните за цена около 500-600 лв.???Друг въпрос:чувал съм, че Jamo са един от наи-добрите производители в класа до около 2000лв.Така ли е?А,какжо ще кажете за JBL или Infinity.Интересно ще е и да чуя мнения за Energy и Mirage.Със сигурност това са адски скъпи и точно толкова ка4ествени колони.

blazers

#8 Мнение от blazers »

bo666 написа:Много съм Ви благодарен на всички за топлите думи:)))И за в бъдеще наистина ще гледам да купувам по-аудиофилски компоненти.А,дали е възможно да се намерят правени колони добри поне колкото фабричните за цена около 500-600 лв.???Друг въпрос:чувал съм, че Jamo са един от наи-добрите производители в класа до около 2000лв.Така ли е?А,какжо ще кажете за JBL или Infinity.Интересно ще е и да чуя мнения за Energy и Mirage.Със сигурност това са адски скъпи и точно толкова ка4ествени колони.
Ами да ти кажа всички марки които си изброил си струват!Не се обиждай но до колкото разбрах ти си пускал музика на ресивъра и колоните,а по принцип ресивърите се използват за гледане на филми,а не за силна музика!Ако искаш да имаш наистина яка музика-ти препоръчвам следния вариант.Купуваш си едни колони OBERTON S 122 и един усилвател B500(на който за съжаление няам снимки)и си готов с звука
колоните са-365лв. на бройка
усилвателя струва-495лв.
Ама така и така си си купил ресивър и колони за него със здраве да си го ползваш!
Надявам се да съм бил полезен с нещо!

Аватар
4mal
чете
Обратна връзка:

#9 Мнение от 4mal »

Радваи им се за сега пак и както казва Загорка:наи важното е на теб да ти харесват.някои ден като се запалиш по качествения звук все ще се намери някои които да ти направи наистина това кам което всички се стремят:една наистина качествена система.ПОЗДРАВИ ЗА ПОКУПКАТА ДА И СИ Я ПОЛЗВАШ С КЕФ

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Stefan Stefanov »

Разгледай форума и ще намериш няколко проекта до 500-600 лв, които "издухват" JBL do 2000 лева, че и по-нагоре!
Във всички колони, които се продават за 500-600 лв (и повече) фирмите използват говорители, които струват стотинки! Така се постига печалбата...

bo666

#11 Мнение от bo666 »

Ясно,значи по-нататък ще трябва да добавя стерео усилвател и по-качествени колони за постигане на по-аудиофилски саунд:) Споменахте ми за Obrton,Yamaha или ONKYO не са ли по-добър вариант?Колкото до колоните,забелязах една марка-Quadral.Нямал съм щастието да ги чуя ,но от получените от тях награди и рецензиите по списания и интернет,заключавам,че са най-доброто предложение цена-качество.Дали,някой от вас се е "сблъсквал" с това акустично чудо,че да каже дали наградите им са заслужени и суперлативите по техен адрес-оправдани?

rudiem

#12 Мнение от rudiem »

blazers написа:Ако искаш да имаш наистина яка музика-ти препоръчвам следния вариант.Купуваш си едни колони OBERTON S 122 и един усилвател B500(на който за съжаление няам снимки)и си готов с звука
колоните са-365лв. на бройка
усилвателя струва-495лв.
И след тази покупка или трябва да вдигаш купони на открито или в някое бомбоубежище.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”