Phono Stage
-
D.Kolev
Phono Stage
äíåñ äîêàòî ñè îïúâàõ êðàêàòà ïîä ìàñàòà , ñðèòàõ ãðàìîôîíà êîéòî áÿõ ïî÷íàë äà ïðàâÿ è ñå ñåòèõ ÷å å êðàéíî âðåìå äà ãî ïîäêàðàì.
ïîñëåäíî ñå áÿõ ñïðÿë íà Pearl Phono Stage - pass diy . íÿêîé èìà ëè ìíåíèå çà íåãî , íÿêîé çàèíòåðåñîâàí îò ïðîåêòà (çà ïå÷àòíàòà ïëàòêà êîÿòî òðÿáâà äà ñå íàïðàâè) èëè èäåÿ çà äðóã Phono Stage - àëòåðíàòèâà ëàìïè ïðèìåðíî .
ïîñëåäíî ñå áÿõ ñïðÿë íà Pearl Phono Stage - pass diy . íÿêîé èìà ëè ìíåíèå çà íåãî , íÿêîé çàèíòåðåñîâàí îò ïðîåêòà (çà ïå÷àòíàòà ïëàòêà êîÿòî òðÿáâà äà ñå íàïðàâè) èëè èäåÿ çà äðóã Phono Stage - àëòåðíàòèâà ëàìïè ïðèìåðíî .
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
PEARL PHONO STAGE
Имам проекта на Pearl PhONO Заедно с платките и маските, някъде почива в архивите ми. Ако те интересува, ще ти ги пратя. Тормозих преди година един от DIYAUDIO.COM и човека беше така добър да ми ги прати...
-
D.Kolev
Bojo , íàèñòèíà äàâà ìíîãî ðåçóëòàòè íî òî÷íî çà NEOPHITE íå ìîæàõ äà íàìåðÿ. àêî íå òè ïðåäñòàâëÿâà ïðîáëåì ïóñíè ëèíê êúì ñõåìàòà .àêî å ñ ëàìïè ñè ìèñëÿ ñ 2 íà êàíàë -ïî ïðîñòè÷êî
kirilov , íÿìà äà òè ñå ðàçñúðäÿ àêî ãè ïóñíåø
, äî êîëêîòî ðàçáèðàì òè íå ñè ãî ïðàâèë . à êàêâî êàçà ÷îâåêà îò diyaudio , íÿêàêâè âïå÷àòëåíèÿ
kirilov , íÿìà äà òè ñå ðàçñúðäÿ àêî ãè ïóñíåø
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
www.audioworld.ru - мислех че е тука, но съм се объркал (виж все пак - "Гусь Хрустальнй"). Ще го намеря и ще ти го пратя.
ПП Намерих го - http://pcbec3.ihep.su/~anton/doc/riaa.htm
Най-накрая го преписах без грешка, а по горе пак бях сбъркал
- NEOHPYTE.
ПП Намерих го - http://pcbec3.ihep.su/~anton/doc/riaa.htm
Най-накрая го преписах без грешка, а по горе пак бях сбъркал
-
audioman
Лампите като ретро-решение ще си отиват много на Грамофона, също като ретро-решение.
Друго нещо, което е много добро, са разни дискретни схемки с cascode-jfet входове и класова схемотехника, а също и много входни елементи в паралел, за SNR до 86-92dB с MC /moving coil/ глави с 0.25-0.5mV Uout. Но за какво са тези децибели, когато грамофонът има само 70-75???

Друго нещо, което е много добро, са разни дискретни схемки с cascode-jfet входове и класова схемотехника, а също и много входни елементи в паралел, за SNR до 86-92dB с MC /moving coil/ глави с 0.25-0.5mV Uout. Но за какво са тези децибели, когато грамофонът има само 70-75???
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
И аз да се включа..
Чувал съм че винила свири по добре до 5-тото прослушване..
..
вярно, технологиите са адванснати вече, дори лазерни грамофони които не повреждат плочите и тн, ама аз лично не съм слушал и не мога да кажа...някой ако слуша такъв и се спотайва да си каже веднага..
)
Чувал съм че винила свири по добре до 5-тото прослушване..
вярно, технологиите са адванснати вече, дори лазерни грамофони които не повреждат плочите и тн, ама аз лично не съм слушал и не мога да кажа...някой ако слуша такъв и се спотайва да си каже веднага..
-
D.Kolev
ìåðñè çà ñõåìàòà , äîáðå èçãëåæäà íî âñå îùå ñå äâîóìÿ äàëè äà å ëàìïîâî .
"Ëàìïèòå êàòî ðåòðî-ðåøåíèå ùå ñè îòèâàò ìíîãî íà Ãðàìîôîíà"
òîâà íå ìå âúëíóâà îñîáåííî çàùîòî äîðè è äà å ñ ëàìïè , ùå ñà ñêðèòè â êóòèÿ . íà ìåí íå ìè èçãëåæäà äîáðå äà ñòúð÷àò ëàìïè êîíäåíçàòîðè è òðàíñôîðìàòîðè , ïðîñòî íå ìè äîïàäà . ïúê è áîêëóöèòå êîéòî ñúì ñúáðàë
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Няма проблем - ще послушаме "гръмфон" при мене. Малко ми е сложна инсталацията на системата, но ще я направя. И ще сравним една тава на Стрейтс ( западно-Германско производство (имаше едно време такава държава) и се смяташе че са сравнително кофти в сравнение с английските и американските) със CDта - аз имам 3 - едно пиратско, едно доставено от Меломана и едно купено от Англия с 20 битов ремастер, мисля 2002 година. И ако някой има този албум да го донесе (Братя по оръжие). И ще решите кое ви харесва повече.
-
D.Kolev
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Един колега си купи някакъв грамофон на старо...за 35 лева-Филипс.Бях му правил колони с говорители Вифа...Ако не бяха пустите му игли да съм захвърлил всички цифрови устройства....Колко чар имаше...дори и в пукането,но звука наистина беше..кадифен,спокоен,неагресивен и неутрален.Може да е ретро,ама свири м...а му стара...Поне на мен ми хареса...А какво ли ще бъде ако е някоя...поне Рега?????