Îùå åäèí Gainclone âå÷å ñâèðè

Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Смущенията в случая евентуално би могло да се появят едва при голямо и постоянно натоварване на трансформатора.
Относно мощността - моят тороидален трансформатор е 250 VA. Сумарния капацитет на изправителните кондензатори и номиналната мощност на трафа са 'вързани'. Наскоро гледах едно интересно изследване по въпроса, май беше в gainclone.com
Поздрави,
Теодор

П.П. Между другото, точно един такъв Piher стерео потенциометър 50 К ни подлуди преди Нова година с недобър контакт за единия канал.

EDIT: О, чак сега виждам нещо, което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да засегна и да разсея като заблуждение - озвучаването на купони и това, че освен с хорни, с друго не ставал за целта 8) ... Ами, ние тука сме с Voigt Pipes, класическия вариант (несгънат), драйверите са чешките ARZ6604 (91 db/W/m, 30W номиналнa); никога не сме усилвали на повече от 1/3-1/2 от хода на потенциометъра (не знам колко като мощност е това) и всеки път, особено в делнична нощ ;) комшиите идват и вдигат скандал .. не е културно, знам, но какво да се прави ;)
Изображение

bezobraznia

Супер!

#17 Мнение от bezobraznia »

Поздравления!!!
Страхотна изработка както отвън, така и отвътре!!
Мое лично мнение: Абсолютният фаворит като дизайн публикуван и направен в този форум най-вече със елегантноста и изчистените форми! Особено много ми хареса творческата ти изява за направата на фаските отпред при свързването на алуминиевият панел и страничните орехови... мнооого хитра идея, даа 8) 8)

Поздрави и все такива успехи на всички участници желая..!
Ники

p.s. Не пропускайте да видите и Gainclone на progressor, който сам по себе си е с не толкова изчистена форма, но с перфектна креативност и виртуозност проявена във дървообработването! 8) :roll: 8)
(progressor: по-разширено по p.s.-a когато направиш своя тема за Gainclone със снимки, както ти препоръча Bojo :wink: )

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Stefan Stefanov »

Благодаря на всички за добрите отзиви!

Надявам се да виждаме тук все повече и по-добри неща правени от нас!

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Dreamer »

sorka za latinicata!

ta kolko vikate vi izlqzoha tiq LM3875 i otkyde?

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Супер!

#20 Мнение от Teodor Gugulanoff »

bezobraznia написа:.. когато направиш своя тема за Gainclone със снимки, както ти препоръча Bojo :wink: )
Ники, благодаря за добрите думи.
Външни снимки и сега, както и преди ;), могат да се видят на скромния ми сайт.
Евентуално като направя вътрешни снимки може да събера всичко в една тема тук - принципна схема на усилвателя, на захранването, схема на заземяващото опроводяване, малко снимки, някои коментари и разсъждения.
Поздрави,
Теодор

П.П. www.comet.bg - чипове на NS.
Изображение

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Браво! Усилвателят е много добре направен :) Все така да има хора които да доказват, че тезата "По-добре да си купя, отколкото да си направя" е доста грешна :)
@ progressor: Зависи за какви купони става въпрос :)
Дори и със 94дб/в суб 70 ватов пак потенциометрите са на макс :)
Лошото става когато във 12-1 часа или се прекъсне някой мустак или изгори някой говорител/усилвател, всички после сърдити че няма музика :)
Извинявам се за Оффтопика.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от oceanman »

Тъй.И още един гейнклон свирна :D ....
Благодаря на Загорка за положения труд и специално искам да благодаря на Калоян... :D За много хора това е незначително събитие,но за мен е едно ново начало.Първия ми направен(макар и с много помощ и обяснения от страна на Калоян) и с моите не толкова сръчни ръце...
Изненадата-не очаквах да свирне по-добре от Микромегата,но направо си я разката.След греца измерих около 31 волта,а трафа е на 22.Значи някъде по кривата около 42-3 вата.Слухово-много повече въздух в средата,много високи честоти,баса е малко по-ефирен,но добре структуиран...Динамиката е сравнима с ресивъра ми за дом кино-Онкио.На него рязко му отстъпва на бас,но на него и Куад 606 не му се опираше,друг е въпроса,че не е добре структуиран.И така...Май се оказава,че сега имам доста по-добър усилвател от тези,които слушам в момента с малки уговорки...Динамиката осезателно е по-голяма от на микромегата...
Изводи...Всички в този форум отдавна сме си ги направили....Сега продължаваме напред... :D

audioman

#23 Мнение от audioman »

Браво, чудесно е да си доволен от постигнатото!
Както се казва : Да си го слушаш със здраве!!!

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Stefan Stefanov »

Поздрави и от мен!

Хаирлия да е сефтето и следващия усилвател (feedforward A+B?) да е още по-добър!

Наздраве!

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от oceanman »

Благодаря на всички...Е не може да се сравнява с на Калоян дзвера,нито с твоя Алеф :wink: ...Ама нали отнякъде трябваше да се почне...
:D Мммм не знам....Може и направо на ламба да минеме,ако Ручо и другите спецове хвърлят по едно рамо(сигурно и няке А транзисторно или А+Б,ама нека да посричам малко) и всичко по реда си...Аз с много неща наведнъж съм се хванал...та да не излезе крива работа...ама нейсе... :wink: Сега ще се потрудя по дизайна колкото мога...

Аватар
bdivi
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#26 Мнение от bdivi »

3aropka,

Дизайнът за DIY е много добър. Дай идея отдъде да си намеря алуминиев лист, като твоя лицев панел - трябва ми нещо от порядъка на 50х60 см 4-5 мм.

Поздрави

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Stefan Stefanov »

Не знам къде може да се намери такъв лист алуминий.
Това го сглобих от разни парчета.

bezobraznia

yeeep!

#29 Мнение от bezobraznia »

Тази вечер направих Gainclone-то ...
Zagorka, поздравления!! Добре си се справил със схемата!
Малко попромених някой друг чарк отвътре и сега слушам амп-а ...
Това за сега е абсолютният фаворит в този ценови диапазон...
В момента го клатя със траф - 2х19волта АС, но мисля да сложа независимо захранване от по 2х22волта АС :)
Поздрави!
Ники

edit: Захранването което ще слагам са два трафа от по 150W всеки :)
като единственото общо нещо в целия усилвател ще бъде платката, на която се намира схемата като там няма втъзка между двете стъпала... с тези двата трафа очаквам да се поизясни малко стерео картината, която в сравнение с ДоЗ - липсва доста, а и мощността от по 150W ще компенсира 1000uF на входа :)
Последно промяна от bezobraznia на Вто Фев 22, 2005 3:32 am, променено общо 1 път.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Daniel Petrov »

Абсолютният фаворит е малкото А+В,да не казвам,че даже е по евтино,проблема е,че платката я оставих нарисувана на един лист на Кирилов,а това кога ще види бял свят е отделен въпрос :-)
Нямам никакъв софт за чертане,който след това да конвертира в имидж,все професионални програми търкалям.
Ще питам Загорка утре,че той ползваше нещо малко и леко за целта и ще кача схемата да и се порадвате,докато Кирилов направи платката с Оркада.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”