Внушение или реалност???

Съобщение
Автор
MAX

#31 Мнение от MAX »

Всъщност описания стерео ефект на въпросната песен се възприема почти идентично като на слушалките като си сложа ръцете на пелингаторите и ги насоча към колоните ставам като сателит :D ,какво ли несъм пробвал за да постигна този ефект без да си държа рацете на ушите,е нестава.Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие,при хорните именно това ми се струва,че има попожително деиствие и още по-добро чувство за сцена но само на теория може би си въобразявам.Нека по компетентните си кажат мнението има ли логика в това :roll:

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Rumen Zografov »

BlackBLOOD написа:
MAX написа:Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие...
Леле макс моля те спри да пишеш глупости.
Седни почети малко защото това твоето прилича на свободно съчинение...
Що,бе,к'во?Слага се. :smt033 :smt040 Друг е въпроса на какво и кога... :D
Изображение

gps

#35 Мнение от gps »

MAX написа:Всъщност описания стерео ефект на въпросната песен се възприема почти идентично като на слушалките като си сложа ръцете на пелингаторите и ги насоча към колоните ставам като сателит :D ,какво ли несъм пробвал за да постигна този ефект без да си държа рацете на ушите,е нестава.Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като рупор пред самите говорители с насочващо концентрирано действие,при хорните именно това ми се струва,че има попожително деиствие и още по-добро чувство за сцена но само на теория може би си въобразявам.Нека по компетентните си кажат мнението има ли логика в това :roll:
Имах един познат който слагаше лента за глава така че да притиска ушите му да излизат напред :wink: и твърдеше че така чувал по-добре 8O мисля че това ще ти върши работа пък и е уморително да стоиш с длани зад ушите часове наред :wink: :D

MAX

#36 Мнение от MAX »

Да определено е важно на какво и кога :D .Блак мисля,че много остро влизаш как може твойте опити да са обективни а мойте не поне сподели какво е предимството на предния рупор.Аз се съгласявам с всеки,но за човек едно нещо става обекривно тогава когато бъде видяно,чуто или демонстрирано в противен случай е само на теория :wink: И не споря,че това което описвам трябва да е вятрно все пак аз съм като чекръкчия в аудиото акустиката немога да го опиша с цифри :D а и не всичко на този свят може да бъде описано по този начин.

Ако съм се поувлякъл с писаниците по-рано sorry няма да си отпускам душата повече :oops:

MAX

#38 Мнение от MAX »

Ето това трябваше да кажеш още по-рано :D Именно защото незная затова си правя погрешни илюзии,сега след като обясни педимството ще си го избия от главата като алтернатива за сегашната ми система докато не премина на хорна :D И евала на знаещите и можещите шапка свалям :D
Последно промяна от MAX на Вто Авг 08, 2006 8:21 pm, променено общо 2 пъти.

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Блек, ти колко предни рупора си чул/направил, за да имаш това твърдение ?
Вярно, че сцената е много по-изразена, но в никакъв случай немога да се
съглася с твоят пост. Рупора НАСОЧВА и концентрира звуковите вълни (много
неточно определение, образно казано), като от това се получава високата
чуствителност по оста. Явно ти си човека, който трябва да чете ;-)

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#41 Мнение от joro66 »

Днес с аудиомастер правихме опити със различно положение на колоните. Оказа се че най добра сцена се получава когато се раздалечат максимално до ъглите на дългата стена, но без да опират в стените- на около 40- 50 см от страни и отзад. Този вариант не го бях пробвал, защото едната колона застава пред вратата (странично на колоната) и не може да се минава :) . За това ще завъртя мебелите на 180 градуса да си осигуря свободни стени.

Krasi Yonchev

#42 Мнение от Krasi Yonchev »

MAX написа:Мисля,че решението е едно но още несъм пробвал нещо като...
Може би нещо като това?

Изображение

MAX

#43 Мнение от MAX »

Ще пробвам и споделя мнение,с кашон дали ще е показателно,че не ми се хаби материал :?

Публикувай отговор

Обратно към “Акустика”