Препоръка за звукова карта

Съобщение
Автор
Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Nikolay Savov »

freestate написа:
maslo написа:А нещо по ефтинко с което ще се усети разликата?
Картите на Turtle Beach като за по-евтино.
Аз избрах решение с външен ЦАП.
къде се продава тази марка?

Teodora Todorova

#17 Мнение от Teodora Todorova »

temp написа:
freestate написа:
maslo написа:А нещо по ефтинко с което ще се усети разликата?
Картите на Turtle Beach като за по-евтино.
Аз избрах решение с външен ЦАП.
къде се продава тази марка?
http://www.jarcomputers.com/links.html В звукови карти има и Turtle Beach.

a_panov

#18 Мнение от a_panov »

freestate написа: http://www.jarcomputers.com/links.html В звукови карти има и Turtle Beach.
Леко си в заблуждение. Това горе е страница с полезни линкове, а това:
http://www.jarcomputers.com/9.html
е страницата със звуковите карти които продават.

Teodora Todorova

#19 Мнение от Teodora Todorova »

a_panov написа:
freestate написа: http://www.jarcomputers.com/links.html В звукови карти има и Turtle Beach.
Леко си в заблуждение. Това горе е страница с полезни линкове, а това:
http://www.jarcomputers.com/9.html
е страницата с звуковите карти които продават.
Възможно е. Макар, че от Jar ми казаха, че могат да ми намерят Turtle.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Nikolay Kolev »

Ако те интересуват карти на Turtle Beach Aureal Vortex пиши на лично .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

MAX

#21 Мнение от MAX »

едно интересно сайтче 8)
http://www25.big.jp/~jam/audiocard/

Аватар
kostata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#22 Мнение от kostata »

:? ами защо никой не споменава комерсиалните Креатив със техните украсено свирещи продукти?

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Nikolay Kolev »

Днес разгледах Ауреалите си и видях че са с Philips TDA1308 . Какво мислите за този чип има ли смисъл да се подмени с нещо по добро :)
Посетете:

D.Kolev

#24 Мнение от D.Kolev »

http://www.semiconductors.philips.com/pip/TDA1308.html

íÿêúâ ïèèñ îô øèò å :lol:

êëàñ ÀÂ çà ñëóøàëêè å ìíîãî òúïî ðåøåíèå

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Nikolay Kolev »

Видях му и аз пдф- и затова се зачудих.
Посетете:

ensoniq

#26 Мнение от ensoniq »

Моите евтини впечатления :)

Ensoniq ES1370 (AudioPCI) - Свири много вярно, но е малко шумна. SNR ~76-82db. Продават ги по 5лв., само че много трудно се намират. Creative ES1370 няма нищо общо с тази карта! По-новите модели (ES1371/73) са кофти. Трябват и верните драйвери, за да я накарате да свири добре под Windows. Под Linux всичко е ОК.

Turtle Beach Montego I/II (AU8820/8830) - свири добре, но не по-добре от Ensoniq. SNR ~93db. Има хардуерен 10 бандов (ISO) еквалайзер (AU8830). Вървят по 10-15лв.

Chaintech AV-710 - най-добрата бюджетна карта (~25$ нова). Свири чудесно. SNR >100db :) Картата е 7.1, но само каналите вързани на Wolfson DAC-а свирят добре. За двуканално решение без пари, това е картата!

a_panov

#27 Мнение от a_panov »

ensoniq написа:Моите евтини впечатления

Chaintech AV-710 - най-добрата бюджетна карта (~25$ нова). Свири чудесно. SNR >100db :) Картата е 7.1, но само каналите вързани на Wolfson DAC-а свирят добре. За двуканално решение без пари, това е картата!
CHAINTECH AV-710 e с процесорче на VIA и по-точно VIA ENVY24 HT-S
Със същия успех може би ще се представят и новите СMedia чипове.

Riptor

за звуковите..

#28 Мнение от Riptor »

Аз деля звуковите на 4 класа:
1. "Вграденяци" (вървят запоени на дъната от няколко години насам)
2. PCI "евтинджаци" (5-15лв.)
3. PCI "скъпарски" (40~100лв.)
4. Външни (USB, Firewire)

1. свирят като за средностатистическо семейство, решило, че старите тонколони в/у гардероба трябва да се заместят с нещоз съдържащо в името си "..+1", или с други думи за хора тип: "нещо там да думка".
В качеството им почти няма проблясъци. Аз съм пробвал множество Realtek, VIA, AD... всичките са горе-долу еднакви.

2. На изчезване са понеже почти нямат разлика с вградените, или ако има е много малка. Намират се обаче по-старички карти на Yamaha, Turtle Beach и Creative, които си струват 5-10 лв отвсякъде (обикновено са стерео).

3. 90% от хората безпарковци (включително и аз) се целят в този клас. В него влизат картите на същите марки от 2. но по-съвременните им модели. Обикновено са х+1, но ние ползваме само 2.0. Имат сносна свирня, нисък шум и по-висока динамика от вградените. Като за Hi-Fiст от началните класове е добро начало.

4. Клас в който не трябва да има компромиси. Доста скъп, слушал съм само 1-2 модела но на слушалки от 10 лв. понеже нямах друго на какво. Затова не мога да кажа как свирят.

Както всеки аудиофил, всички от форума търсят вярното или "приятното" звучене. Фирмите, които произвеждат звукови карти няма с какво да се пъчат пред клиентите, освен с по-големи цифри - 7.1, ЕАХ 5.0, SNR 1xx dB. Понеже звука е нещо леко абстрактно и трудно за обяснение с думи, просто продължават да измислят какви ли не подобрители на звука (пък бил той и вече перфектен). И това е съвсем нормално - ако не измисляш рекламни трикове - конкуренцията те изяжда, другия вариант е да минеш само към висок клас карти.

В софтуерите и драйверите им има хиляди еквалайзери и "подобрители" на звука. Причина за това е природата на човека, целяща да пригоди средата около него според желанието му. Откакто чета в този форум всички от вас се оплакват колко неудобства създават големите колони, хилядите кабели и че трябва да стоиш в sweet spot-a. Знам, че вие ще се усмихнете, ще махнете с ръка и няма да помръднете и с милиметър колоните си за да направите повече място за живеене. Но г-н Едикой си, ще си играе 1 час с еквалайзери, симулатори на стаи, виртуално 5+1 за да накара центъра да свири и при стерео (знаете ли как го е яд един клиент като си купи 5.1 колони за цели 80(!) лева и на стерео сигнал свирят само 3 от тях!?).

Моят съвет е: Ако имаш карта от клас 1 или 2 - сменяй с 3. Ако имаш клас 3. и си решил да инвестираш в озвучаването си - по-добре помисли за колони или усилвател. Ако пък свириш CD-та на лампи с Хорни, нямаше да питаш за компютърни компоненти ;)

П.С. Мой приятел с чисто нов Realtek HD Audio onboard го изключи и смени със стерео PCI Creative понеже каза: "Няма връзка!" М/у другото има много интересни тонколони:
Изображение

Изображение

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#29 Мнение от Simonov »

Още един глас за Turtle Beech от мен ;)
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”