Boschmann SYLB - 12

Съобщение
Автор
MiTk0__

Boschmann SYLB - 12

#1 Мнение от MiTk0__ »

Здравейте!

Новак съм във форума и съм още млад че да разбирам достатъчно от озвучителни тела и усилватели,но пък се интересувам.Преди около месец си направих класическа схема на усилвател клас А-В,който е с ефективна мощност от 120W при +-39В.

Преди 1 седмица си купих Boschmann SYLB - 12 като мисля да си направя бас-бокс.Мисълта ми е какви препоръки за кутия ще ми дадете за този говорител.На куб при 50 литра vented box Bass box pro 6 не се изказа много зле(като за начало :lol: ),но все пак искам да попитам някои работил ли е с този говорител и ако може да даде съвети.
Мисля да използвам ПДЧ 18мм тъй като в момента разполагам с такова.

Мерси предварително! :)

П.П. Извиняваите че ви занимавам с дребни неща но все от някаде се започва нали :lol:

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от joro66 »

Погледнах тук-там из интернет, не можах да видя други данни освен чуствителност, мощност ( 450вт :) ) и диаметър. Ще трябва да мериш. Така че прочети как се свалят параметрите на говорител. Освен ако някой от форума вече не го е правил за този тип.

MiTk0__

#3 Мнение от MiTk0__ »

Аз имам лист с параметрите които за чиято вярност не съм особено убеден.Но въпросът ми беше може ли с някоя по нетрадиционна конструкция да получа по добро качество на баса :)

Иначе ве4е сметнах си сметнах 1 конструкция ама ми се иска да опитам нещо по-различно за това питам :)

gps

#4 Мнение от gps »

Дай все пак T/S параметрите че да получиш съвет!Особенно за нетрадиционна конструкция.

MiTk0__

#5 Мнение от MiTk0__ »

Revc-3,76
Fs(Hz)-22,38
Zo-22,76
SD-1,75
Dia-30
BL-8,28
SPLo(db)-86,93
Qms-4,32
Qes-0.85
Qts-0,71
Vas(litr)-81,08
Cms(um/N)-294,93
Mms(gram)-98,67
Mmd(gram)-92,44
Xmas-8,5
Pmax(W)-450

:wink:

MiTk0__

#6 Мнение от MiTk0__ »

кажете поне че няма смисал да се занимавам или знам ли...

някакво мнение :)

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Stoqn »

По-добре си премери параметрите.Не вярвай на тези параметри дадени от производитела.Съмнителна ми се вижда тази резонансна честота на говоритела 22Hz особено с тази тежка мембрана.

MiTk0__

#8 Мнение от MiTk0__ »

да така е аз не им вярвам просто ги подадох от листа като ориентировъчни,което си прав че не е точно...

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Stefan Stefanov »

Защо не ги премериш тогава?
Само първо го разработи.

MiTk0__

#10 Мнение от MiTk0__ »

Да 3агорка прав си днес може би ще взема да премеря параметритеи ще ги постна ако имам възможност и после може да измислиме нещо ако имате желание :)

MiTk0__

#11 Мнение от MiTk0__ »

Абе то аз хубаво написах днес ама май още ми се спи..захранването на усилвателя още не ми е готово.Много се извинявам че ви занимавах преди да имам всичко необходимо за направата бас бокса (нищо че направих усилвател и купих говорител :) .Ако стане захранването до няколко дни ще постна тема с параметрите ако може някои да ми помогне с някоя "по-интересна" :twisted: конструкцийка

П.П. мерси за съвета 8)

gps

#12 Мнение от gps »

Обаче говорителя е за караудио и от него чудеса в стая не очаквай.Докато в кола би станал доста приличен суб с него.Така че си прецени.

MiTk0__

#13 Мнение от MiTk0__ »

Аз зная че е за кола,обаче такъв ми попадна да си купя сега,пък и съм на 17 години още нямам книжка че да правя суб за кола и да ползвам пълноценно :roll:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”